header bar 2

Het Laatste Nieuws"Blijven geloven in onszelf"

Vorig seizoen leefden de Hamse Wuitens nagenoeg doorlopend op een sportieve wolk. Die lijn werd aanvankelijk ook in deze campagne doorgetrokken, maar na de jongste nul op negen zit er plots toch wat druk op de ketel. "Ach, er is helemaal geen reden tot paniek", relativeert Erdinç Kurtulus. "Als we straks Patro Maasmechelen kloppen, is er geen vuiltje aan de lucht."

Erdin KurtulusErdin KurtulusKonden de nederlagen tegen Virton en Oudenaarde nog allebei onder de noemer "ongelukkig" geplaatst worden, dan werden de Hammenaars vorige week in Heist voor het eerst écht geconfronteerd met hun sportieve beperkingen. De tweede helft van de Hammenaars deed daar werkelijk pijn aan de ogen. Zonder een sterke doelman De Vroe was de schade allicht niet te overzien geweest. "Voor de rust was het niet slecht, maar in de tweede periode kwamen we inderdaad nooit onder de druk uit. We verdienden het dan ook niet om iets mee naar huis te brengen. Maar goed, dat kan al eens gebeuren. Het heeft geen enkele zin om daar lang te blijven bij stilstaan", weet Kurtulus. "De voorbije maand moesten we het telkens zonder drie, vier vaste waarden doen. En dat liet zich duidelijk gevoelen. Straks hopen we tegen Maasmechelen alvast kapitein Speltdooren en Dennes De Kegel, die allebei probleemloos meetrainden de voorbije dagen, te recupereren en keert Brian Vercruysse terug na een weekje schorsing. Met die jongens erbij, staan we toch weer een stuk steviger in onze schoenen."

Dat zal ook nodig zijn, want de clash met Patro Maasmechelen mag gerust bestempeld worden als de eerste "zespuntenmatch" van dit seizoen voor de Hammenaars. De nummer twaalf tegen de nummer dertien. Falen is uit den boze. Een nieuwe nederlaag zou de Hammenaars niet alleen nog wat verder doen wegzakken in de klassering, ook op het mentale front zou die nieuwe tik ongetwijfeld moeilijk te verwerken zijn. Kurtulus houdt echter geen rekening met een dergelijk scenario. "Als we (bijna) voltallig zijn, hoeven we van niks of niemand schrik te hebben. Dat hebben we begin dit seizoen meermaals bewezen. We weten wat we kunnen en willen dat graag nog eens tonen tegen Patro Maasmechelen. Bij winst is er geen vuiltje meer aan de lucht en zijn we misschien weer vertrokken voor een mooie reeks", besluit de 30-jarige flankverdediger onze babbel. (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 14 gasten en geen leden online