header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Er brandt weer licht in de tunnel"

Na de nul op negen tegen ploegen die in de rangschikking allemaal onder de Wuitens gerangschikt stonden was Hamme zelf behoorlijk afgegleden. De zege tegen Patro Eisden was dan ook broodnodig.

"Er brandt opnieuw licht in de tunnel. We kunnen de zaken nu weer door een positieve bril bekijken," stelde trainer Francky Cieters na afloop terecht vast. Niet dat Hamme tegen Eisden een prachtwedstrijd speelde, dat zeker niet. Maar in tegenstelling tot vorige wedstrijden was de wil om te winnen nu duidelijk veel groter. De ploeg bleef ook tot de laatste seconden geconcentreerd en gaf, zoals het tegen Oudenaarde of op Heist, in de slotfaze geen doelpunten meer weg. "Al was het toch knokken en zwoegen tot het einde. Fysiek was het heel zwaar, zeker voor mij", vertelde aanvoerder Speltdooren die er zelf drie weken niet bij was omwille van een spierscheur. Kort voor het einde van de wedstrijd liet hij zich dan ook vervangen. "Maar ik wou deze wedstrijd kost wat kost spelen. Omdat we allemaal wel wisten hoe belangrijk deze partij was. Nu volgen er verplaatsingen naar Geel en White Star Brussel. Daarna komt Dender op bezoek naar Hamme. Geen makkelijke opdrachten. Maar we hebben dit seizoen al bewezen dat we van de topploegen geen schrik moeten hebben. Met deze drie punten zal dat zelfvertrouwen alleen maar groter worden."

Temidden alle euforie kon niemand toch ook naast heel wat werkpunten die er nog altijd zijn. Na de 1-0 voorsprong liet de thuisploeg zich in 2 minuten evenveel doelpunten om de oren smeren. Ook met de ruimte die Hamme kreeg nadat het op 3-2 was gekomen, en toen de bezoekers volop op zoek gingen naar de gelijkmaker, werd bitter weinig gedaan. "We hebben inderdaad nog heel wat werkpunten. Maar nu we stilaan steeds meer spelers zien terugkeren kunnen we daar ook weer in groeien en elkaar sterker maken. Neen, we moeten zeker niet euforisch doen maar deze drie punten zijn wel een heel grote opluchting", rondde trainer Cieters af.
IES

VW Hamme 3 Patro Eisden 2

Halfweg de eerste helft vielen er in drie minuten evenveel doelpunten. De Kuyper kopte een vrijschop van Kurtulus binnen maar binnen de minuut scoorde Mayele aan de overkant twee keer. Eerst schakelde hij Kurtulus uit en lobde hij De Vroe, even later kopte hij een voorzet van Ella Ella binnen. Hamme hing in de touwen maar toe een schot van Yoshi Mariën afweek op De Kuyper stond het toch 2-2. Na de rust bleven beide ploegen op zoek naar de winst. Sarkic en Lagouireh dreigden voor Eisden maar het waren toch vooral Yoshi Mariën en Deppé die de mooiste kansen kregen.aan de overkant. Na een mooie actie van Deppé kon Yoshi Mariën de thuisploeg de drie gouden punten bezorgen.
ies
Scheidsrechter: De Prins.
VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Kurtulus, Jari Mariën, Vergeylen (62' De Kegel), Yoshi Mariën, Speltdooren (90' Mingiedi), Deppé, De Kuyper, Romero.
PATRO EISDEN: Knipping, Janssen, Sarkic, Otte (83' Okenna), Ella Ella, Brullot (89' Opdekamp), Hoevregs, Mayele, Vardic, El Guennouni, Lagouireh.
Doelpunten: 21' De Kuyper 1-0, 22' Mayele 1-1, 23' Mayele 1-2, 28' De Kuyper 2-2, 76' Yoshi Mariën 3-2.
Gele kaarten: Brullot, Speltdooren.

Trainer Francky Cieters:

Na de nul op negen en de hele reeks gekwetsten hoopte trainer Francky Cieters op een kentering tegen Eisden. "Die is er niet echt gekomen maar we pakten wel de drie punten. En dat zijn heel belangrijke punten. Nieuw puntenverlies had ons in een negatieve spiraal gestort. Nu kunnen we weer voorzichtig naar boven kijken", stelde de trainer na afloop. "We hebben zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Maar ik zag wel heel veel wil om te winnen. Op basis van het aantal kansen in de tweede helft is de zege zeker verdiend. Maar er gingen toch ook nog veel dingen verkeerd. Onze laatste of voorlaatste pass kan zeker nog beter en het rendement in verhouding tot de werkkracht kan bij sommige spelers ook nog omhoog Dat zijn allemaal werkpunten waar we iets aan kunnen doen. Ik had op mijn laatste training opnieuw 19 veldspelers ter beschikking. Alleen Jeroen Vanderputte is er nog niet bij. Alle anderen komen stilaan weer terug. Samen met deze drie punten betekent dit dat we de nabije toekomst weer wat positiever kunnen bekijken."
(IE)

Mitch De Kuyper zit al aan acht treffers

"Het gaat goed vooruit"

Na een aarzelende competitiestart heeft spits Mitch De Kuyper de weg naar het doel goed gevonden. Tegen Eisden was hij goed voor twee treffers waardoor hij nu al aan acht doelpunten zit. "Het gaat goed vooruit", lachtte hij de tanden bloot na afloop van de wedstrijd. "Het eerste doelpunt was een prachtige vrijschop van Kurtulus waar ik alle ruimte had om de bal overhoeks in te koppen. Bij het tweede doelpunt wou ik eigenlijk het schot van Yoshi Mariën door mijn benen laten glippen. Maar de bal raakte de binnenkant van mijn dij waardoor de doelman blijkbaar helemaal op het verkeerde been stond. Zonder de bedoeling hebben te scoren toch raak treffen. Het is eens iets anders. Maar alle gekheid op een stokje, deze twee doelpunten zijn voor mij veel minder belangrijk dan de drie punten die we pakken. Want laat ons eerlijk zijn, het was echt wel van moeten. Met de zware wedstrijden die ons wachtten konden we nieuw puntenverlies nu wel vermijden als kiespijn. "(IE)

Kersverse papa Romero zonder nachtrust toch aan de aftrap

"Ik wou er absoluut bij zijn"

Spits Olivier Romero beleefde een hectisch weekend. Zaterdagochtend werd hij voor het eerst papa. Zijn vriendin Magalie schonk het leven aan een flink zoontje, Rafa. "Een beetje vroeger dan gepland maar alles is perfect verlopen. Alleen had ik daardoor in de nacht voor de geboorte amper geslapen. En uiteraard waren ook de eerste uren heel druk. Maar ik wou de wedstrijd absoluut spelen. Ik wou mijn ploegmakkers niet in de steek laten, zeker nadat ook Stijn De Wilde met een verrekking al forfait moest geven. Deze drie punten zijn voor mij dan ook onvergetelijk. Natuurlijk had ik graag met een doelpuntje de kers op de taart gezet. Maar dat komt later wel. Deze ploeg is een groep vrienden en met hen wil ik de mooiste momenten graag delen", aldus de spits. Stijn De Wilde hoopt deze week weer voluit te kunnen trainen. Vrijdagavond liep hij nog een lichte verrekking op in de kuit. De dokter achtte het geraadzaam geen risico's te nemen. Olivier Speltdooren incasseerde tegen Eisden dan weer zijn derde gele kaart. Hij is er volgende week in Geel niet bij..
(IE)

Gazet Van Antwerpen 14-11-2016Gazet Van Antwerpen 14-11-2016

Gazet Van Antwerpen 14-11-2016Gazet Van Antwerpen 14-11-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 75 gasten en geen leden online