header bar 2

Gazet Van Antwerpen"We willen het allemaal veel te mooi doen"

Na de hardbevochten maar verdiende zege tegen Eisden kon Vigor Wuitens de lijn in Geel niet doortrekken. Blauwzwart speelde er allicht zijn zwakste wedstrijd van het seizoen. In de slotfase werd dat bekocht met een stevige nederlaag.

"We mogen finaal nog blij zijn dat het bij die 3-1 bleef. Want voor hetzelfde geld kregen we nog enkele doelpunten om de oren", moest ook trainer Francky Cieters na afloop toegeven. Hamme kwam overigens in de eerste vijf minuten al goed weg. Toen hield Griffin De Vroe al twee mooie Geelse kansen uit zijn doel. Een bleke Mingiedi, die duidelijk nog een heel lange weg te gaan heeft, werd al snel gewisseld voor een gretige Impens. Zijn inbreng zorgde voor meer spirit in de ploeg waardoor de Wuitens kort voro de rust uit hun enige kans voor de rust toch konden gelijkstellen. "Maar in de tweede helft zijn we steeds banger gaan voetballen. We willen allemaal mooi blijven combineren maar we vergeten intussen als een blok te voetballen. Als je zie dat de centrale verdediger van Geel tot twee keer toe ongehinderd vanuit zijn eigen defensie kan oprukken tot diep op onze helft dan weet je het wel. Dit soort jeugdfouten heb ik al vaak aan de kaak gesteld. Maar we blijven hervallen. Dit moet er echt uit", aldus een boze doelman Griffin De Vroe na afloop. "Want dit heeft ons in enkele wedstrijden al zure en dure punten gekost. We moeten dringend realistischer gaan voetballen."
Wat er ook van aan is, het is duidelijk dat Hamme na een schitterend seizoen 2015-2016 nu weer met de voeten op de grond is geland. Konden de Wuitens in de eerste weken weken van het huidige seizoen nog teren op de flow van vorig jaar dan is het nu elke week opnieuw hard bikkelen tegen ploegen die vaak intrinsiek niet meer kwaliteiten hebben dan Hamme maar er wel in slagen om kansen te scheppen en die ook af te maken. "Dat lukte ons vorig seizoen ook. Al het goed van toen kan toch niet zomaar verdwenen zijn", vulde doelpuntenmaker Erdinc Kurtulus aan.
IE

Francky Cieters zoekt geen verontschuldigingen

"Dit was niet goed"

Trainer Francky Cieters was heel ontgoocheld na de zware nederlaag. "Ik zag een heel zwak Hamme in het eerste kwartier. Al een geluk dat we toen een vroege achterstand konden vermijden. Na de inbreng van Impens konden we meer greep krijgen op het middenveld. Maar de kansen waren schaars en de 1-1 viel inderdaad een beetje uit de lucht. Toch lagen we niet onder. Maar we kregen geen kansen en toen we in de tweede helft ook nog dieper en dieper gingen terugzakken vroegen we zelf om problemen. Finaal kregen we slechts één goede kans over de hele wedstrijd en die trapte Yannick Deppé uiteindelijk onbegrijpelijk over. Maar ik verwijt Yannick niets. Hij moet al weken op het middenveld de ploeg dragen en verzet steeds bergen werk. Wie ben ik om dan kritiek te leveren. Neen, dit was gewoon collectief niet goed. We staan voor een week waarin heel goed moet en hard gewerkt worden om dit weer recht te zetten op White Star", aldus de trainer die het ontbreken van Olivier Speltdooren toch als één van de oorzaken opgaf waarom het op het middenveld niet liep zoals verhoopt. (IE)

Eerste seizoenstreffer levert geen punt op voor Erdinc Kurtulus

"We verdienden ook niet meer"

Lange tijd zag het er naar uit dat de gelijkmaker van Erdinc Kurtulus Hamme toch nog een punt zou opleveren. Maar in de slotfaze werden de Wuitens onder de voet gelopen door de thuisploeg die nog twee keer kon scoren. "Op basis van de kansen zou een punt voor ons eigenlijk ook niet verdiend zijn geweest", bekende Erdinc Kurtulus na afloop. Nochtans had Kurtulus zelf de bezoekers op 1-1 getrapt. "Ik had in die fase goed geanticipeerd door op de kruispass van Romero al voor mijn verdediger te gaan spelen. Toen ik de bal dan voor de voet kreeg heb ik niet meer nagedacht en met de ogen dicht keihard getrapt. Ik had immers gezien dat er een grote vrije ruimte was." Maar dat schot van Kurtulus en een knappe aanval die net net kon worden afgerond door Deppé waren finaal de enige echte doelpogingen van Hamme over de volle 90 minuten. "Veel te weinig dus om aanspraak te maken op punten. Toch mogen we de schouders niet laten hangen. We wisten dat het een heel ander seizoen zou worden dan vorig jaar. Dit soort wedstrijden hoort er nu eenmaal bij."(IE )

Afgeweken ballen verrassen De Vroe

"Twee keer op verkeerde been"

Iedereen in het Hamse kamp keek verbaasd op toen doelman De Vroe vrijwel onbeweeglijk moest toekijken bij het eerste doelpunt. "Ik kan begrijpen dat het vanuit de tribune een mooi doelpunt leek, maar het tegendeel is waar. Die speler (Robin, nvdr) wou niet naar doel trappen maar een combinatie met een ploegmakker uitlokken. De bal caprioleerde echter op zijn voet en daardoor krulde hij tot zijn eigen verbazing en tot mijn ontgoocheling tegen de netten. Ook bij het tweede doelpunt van de thuisploeg week de bal nog af waardoor ik op het verkeerde been stond. Als doelman sta je in zo'n situatie machteloos maar ook dat mag geen excuus zijn voor ons verlies. We waren niet goed, we zetten op geen enkel moment druk op de tegenstander en we speelden steevast achteruit. Op die manier krijg je nooit een doelkans in elkaar geknutseld. Neen, we moeten dringend de koppen bij elkaar steken en het over een andere boeg gooien", aldus de Hamse keeper.

Bij Hamme kreeg Joey Dujardin in het slot van de wedstrijd nog last aan de enkel. Hij verliet hinkend het terrein. Het wordt afwachten hoe de centrale verdediger de komende trainingen zal verteren. (IE)

Gazet Van Antwerpen 21-11-2016Gazet Van Antwerpen 21-11-2016

Gazet Van Antwerpen 21-11-2016Gazet Van Antwerpen 21-11-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 32 gasten en geen leden online