header bar 2

Gazet Van Antwerpen 28-11-2016"Eén punt hier is niet genoeg"

In tegenstelling tot de wedstrijd van één week eerder kregen de Wuitens in het troosteloze Edmond Machtensstadion wel voldoende kansen om te winnen. Maar in de slotfase kwamen ze nog enkele keren goed weg.

Amper honderdvijftig toeschouwers, geen sfeer en een kille zaterdagavond. Alleen de echt moedige voetballiefhebbers vonden de weg naar Molenbeek. Bovendien zat de wedstrid in de eerste helft helemaal op slot. "We waren naar Brussel gegaan om er opnieuw te proberen een blok neer te zetten waar iedereen voor iedereen zou vechten om te overleven. Ik denk dat we dat voor de rust heel goed hebben gedaan", vond verdediger Brian Vercruysse die door het uitvallen van Joey Dujardin samen met Jelle D'Heer centraal achterin de verdediging aanstuurde. Impens, die voor een leeg doel niet reageerde op een knappe voorzet van De Kegel, en De Wilde, die voorzette in plaats van zelf af te drukken, kregen twee goede Hamse kansen. Toch gingen de Wuitens met 0-1 rusten nadat aanvoerder Romero een strafschop had omgezet.
Maar in de tweede helft kon blauwzwart die voorsprong dus niet vasthouden. "Nochtans hebben we voldoende kansen gehad om op 0-2 te komen. Maar ze gingen er niet in. Het klopt dat we achteraan door goed in blok te spelen misschien wel wat risico's namen want de inbreng van Tchité zorgde na de rust wel voor meer snelheid bij de thuisploeg", vond aanvoerder Speltdooren. "Maar we willen zoveel mogelijk vooruit voetballen en daar hoort altijd een risico bij." Na de Brusselse gelijkmaker kreeg Hamme geen bal meer in de Brusselse strafschopzone op een afgeblokt schot van Romero na. Toen Koffi in de slotfaze door D'Heer onderuit werd gehaald mochten de Wuitens niet mopperen dat de ref daar geen strafschop voor floot. "Toch overheerst de ontgoocheling. Deze ploeg was te pakken. Eén punt hier is niet genoeg", besloot Speltdooren.
IES

Trainer Cieters ontgoocheld maar tegelijk optimistisch

"Ik zie weer fundamenten om verder te bouwen"

Meteen na afloop overheerste een gevoel van stevige ontgoocheling bij Francky Cieters. "Vooral omdat we genoeg kansen hebben gekegen om de wedstrijd naar onze hand te zetten", vindt de West-Vlaming. "Maar Impens was niet bij de les in de eerste helft en na de koffie kregen we 2 goede mogelijkheden om ons op 0-2 te brengen. Maar Stijn De Wilde kopte in het midden van het doel en niet naar één van de hoeken. Ook De Kuyper en Romero hadden kunnen scoren. Bij die stand was de wedstrijd zeker gespeeld", denkt de Hamse trainer. "Toch zie ik ook weer positieve dingen. De voorbije week op training was er heel pak gezonde agressiviteit. Die ontbrak de voorbije weken. Ik zie ook dat spelers die het conditioneel wat moeilijk hadden stilaan weer groeien. Dat er in de tweede helft te veel ruimte kwam voor de spitsen van Brussel ligt inderdaad aan onze offensieve ingesteldheid. Maar ik wou niet dat we met z'n allen achteruit gingen kruipen. In Geel hebben we gezien tot wat dat kan leiden. Die opdracht werd goed uitgevoerd. We hebben uiteindelijk toch weinig of niets weggegeven. Ik zie dus weer fundamenten waar we in de loop van de volgende weken verder op kunnen bouwen. (IE )

Brian Vercruysse onthoudt de positieve dingen

"Voor hetzelfde geld hadden we niks"

Brian Vercruysse had het samen met Jell D'Heer centraal achteraan niet altijd makkelijk om de Brusselse aanvallers af te stoppen. "We hebben geprobeerd om ze in blok op te vangen door zo hoog mogelijk te spelen. We wilden niet hervallen in de foutjes van vorige week in Geel. Ik vond dat we daarin goed geslaagd zijn. Maar uiteraard was het soms wel opletten geblazen voor de snelle Brusselse spitsen. Gelukkig liepen die nogal blind naar voor waardoor ze regelmatig in buitenspel stonden. Maar als er iemand van ons in de problemen kwam dan stond er toch snel iemand klaar om dat op te vangen. Elkaar helpen en steunen, ook als het moeilijk gaat, is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar ik denk dat we toch bewezen hebben dat dit in onze ploeg geen loze woorden zijn." Vercruysse toonde zich ontgoocheld met de verloren twee punten maar besefte dat het voor hetzelfde geld nog veel slechter kon aflopen. "Als de ref inderdaad fluit wanneer Koffi zich liet vallen dan krijgen we in de slotminuut nog een strafschop tegen. Dat had echt wel een domper betekend. Nu kunnen we, mede gezien de resultaten van de andere ploegen, nog over een winstpunt spreken. Met het programma dat nu komt is elk punt belangrijk." (IE)

Centrale verdediger vandaag onder de scanner

Weer schuiven na uitvallen Dujardin

Wanneer vrijwel alle kernspelers, op Vanderputte en De Keersmaeker na, stilaan weer fit aan het raken zijn moest trainer Cieters het zaterdagavond in Molenbeek stellen zonder centrale verdediger Joey Dujardin. De Waal kreeg vorige week in Geel al last aan de enkel maar trainde toch mee in het vooruitzicht van de wedstrijd tegen White Star. "Na de vrijdagavondtraining kreeg hij echter opnieuw last aan de enkel. De dokter besloot geen risico's te nemen. Maandag gaat hij onder de scanner", liet manager De Paepe weten. 'We hopen dat er niets ernstig aan de hand is want in de verdediging zitten we door het uitvallen van De Keersmaeker, die dit seizoen niet meer zal voetballen, al niet echt in een luxepositie. Door het uitvallen van Dujardin speelden Jelle D'Heer en Brian Vercruysse centraal achterin en namen De Kegel en Kurtulus de flanken voor hun rekening. Vooral Kurtulus had het daar niet onder de markt. Maar met enkele knappe vrijschoppen en hoekschoppen kon hij toch enkele keren voor gevaar zorgen bij de bezoekers. (ie)

Gazet Van Antwerpen 28-11-2016

Gazet Van Antwerpen 28-11-2016Gazet Van Antwerpen 28-11-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 19 gasten en geen leden online