header bar 2

Gazet Van AntwerpenWuitens maatje te klein voor Dender dat niet voluit moet gaan

Na de thuisnederlaag tegen een niet eens imponerend Dender is het duidelijk dat VW Hamme met de nodige ongerustheid de rest van de competitie moet afwachten. De roep om versterking groeit.

Met zijn zesde doelpunt van het seizoen had Olivier Romero, twee weken terug nog vader geworden en vorig jaar met 20 doelpunten topschutter bij de Wuitens, zondagavond toch weinig redenen om te vieren. "Scoren is leuk voor een spits maar niet scoren en toch punten pakken is veel plezanter", opende Romero met een dooddoener. "Maar dat zat er helaas vandaag op geen enkel moment in."
De Hamse aanvaller legde daarmee de wonde meteen bloot. De Wuitens hadden niet genoeg kwaliteit in huis om de talentrijke ploeg van trainer Van de Velde ook maar één moment een stroobreed in de weg te leggen. Dender hoefde zelf niet eens indrukwekkend te spelen. Eens ze het gaspedaal indrukten moest Hamme achteruit. Pas in de laatste 10 minuten, toen het kalf al lang verdronken was en de bezoekers al met hun gedachten in de kantine zaten, kon de thuisploeg enkele kansen afdwingen. "Ik denk dat het nu wel duidelijk is dat we meer kwaliteit zullen nodig hebben om ons op een degelijke manier in deze reeks te handhaven. Anders wordt het heel moeilijk en dreigt tweede amateurklasse", vervolgde Romero zijn analyse. "Wij hebben niet de spelers in huis die met één actie het verschil kunnen maken. Dat talent heeft Dender wel. Langs de andere kant kregen we ook vandaag weer te makkelijk tegendoelpunten binnen. We zullen deze week eens met z'n allen moeten brainstormen hoe we de volgende weken gaan aanpakken. Op Oosterzonen is het echt van moeten willen we de week daarop tegen Deinze niet met het mes op de keel spelen. Maar ook dan moeten we in de winterstop iets kunnen halen. Want met LoGiudice, Vinck en Criel verdwenen na vorig seizoen drie sterkhouders die een groot aandeel in de titel hadden. Misschien moeten we ons de vraag stellen of we genoeg mensen in huis hebben gehaald om die spelers te vervangen."

Trainer Francky Cieters ontgocheld in zijn spelers

"Enkele jongens waren niet bij de les"

Trainer Francky Cieters maakte zich tijdens de rust behoorlijk boos in de Hamse kleedkamer. "Onze eerste helft was zwak. Enkele jongens waren gewoon niet bij de les. We hadden vooraf heel goed de kwaliteiten van Dender aangestipt. Iedereen weet dat die ploeg bulkt van het talent. Maar als je die mannen niets in de weg legt dan maak je het jezelf lastig. Dat hebben wij vandaag tot in den treure gedemonstreerd", vond Cieters. "In het vierde kwartier zag ik beterschap maar bij het tweede doelpunt van Dender was het weer van dat. Een speler mag rustig rondkijken alvorens hij kan voorzetten naar een medemaat die op zijn beurt ook nog eens ongedekt mag inkoppen. Frustrerend vooral voor onze doelman die zich alweer op geen foutje kan betrappen maar er wel opnieuw drie uit zijn doel moet gaan vissen."
Cieters vindt niet dat Hamme al meteen versterking moet gaan zoeken. "De spelers moeten eerst eens zelf voor de spiegel gaan staan. Op de manier waarop we vandaag gespeeld hebben kunnen we tegen geen enkele ploeg winnen. Daar heeft versterking niets mee te maken.

Rik Impens voelt de druk toenemen

"We hebben te weinig gevoetbald"

Ei zo na zorgde Rik Impens in de slotfaze nog voor spanning. Net nadat De Kuyper een kans had gemist en Romero de eer had gered kon hij tot twee keer toe doelman Gies bedreigen. "Twee keer trapte ik naar doel. De eerste keer duidelijk op de arm van een verdediger maar de ref floot niet. De tweede keer had de keeper een goede reflex in huis. Het had dus inderdaad nog spannend kunnen worden. Maar laat ons eerlijk zijn, we waren vandaag niet goed genoeg. Dender was in vrijwel alle onderdelen van het spel een maatje te groot. Dat was pas onze eerste kansen kregen toen het al 0-3 stond is veelzeggend", aldus de middenvelder die zelf regelmatig molenwiekend op het veld stond. "We sloegen te vaak het middenveld over. We zochten te snel de lange bal en vergaten te voetballen. Dat is natuurlijk frustrerend als je op het middenveld loopt. Op deze manier brengen we onszelf in de problemen. De druk neemt nu natuurlijk wel toe. De wedstrijd van volgende week op Oosterzonen moeten we wel winnen om niet helemaal verder af te glijden", vreest Impens die voor het eerst sinds zijn terugkeer uit kwetsuur de volle 90 minuten mocht afwerken.

Erdinc Kurtulus maakt eerlijke analyse

"Niet opgewassen tegen dit Dender"

Verdediger Erdinc Kurtulus zat met Hamme alweer in de hoek waar de klappen vielen. De Hamse defensie slikte drie doelpunten. "Elk doelpunt zal wel te vermijden zijn", zuchtte de Gentenaar na de wedstrijd. "Maar we waren eigenlijk niet opgewassen tegen dit Dender. Ze waren duidelijk op revanche belust nadat ze vorige week na een reeks van vijf zeges op rij voor het eerst hadden verloren. Die rekening hebben we betaald". Kurtulus bevestigde wat velen al weten: Dender heeft een rijk arsenaal aan talentvolle spelers. Daarvan heeft trainer Van de Velde nu ook een hecht team kunnen maken. "Ook vorig seizoen was Dender zeker één van de meest talentrijke ploegen in de reeks. Maar om de een of andere reden volgden de resultaten toen niet. Wij waren vandaag zeker niet goed genoeg om hen te kloppen. Volgende week zal dat op Oosterzonen wel moeten gebeuren. We zijn op enthoesiasme van vorig jaar aan dit seizoen begonnen. Maar dat is niet voldoende om het op dit niveau een heel jaar vol te houden."

VW Hamme 1 FC V Dender 3

Cochierre kopte de eerste echte kans voor de bezoekers overhoeks over De Vroe binnen. Tarki, weggestuurd door Aalhoel, liet even later de kans op de 0-2 liggen toen hij alleen voor De Vroe kwam maar zijn schot kraakte. Dender gaf de wedstrijd nadien uit handen maar prikte rond het uur opnieuw. Aalhoel snoepte de bal af van D'Heer maar De Vroe hield de thuisploeg nog even in de match. Op een voorzet van Sarr moest de Hamse keeper zich even later toch gewonnen geven. Een harde knal van Cocchiere zorgde voor de zware 0-3. Pas daarna kreeg De Kuyper de eerste voor Hamme en kon Romero de eer redden. Ei zo na zorgde Impens zelfs nog voor de aansluiting.

Scheidsrechter: De Cremer.
VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, De Kegel, D’Heer, Kurtulus, Speltdooren, Deppé (62’ Yoshi Mariën), Impens, Romero, De Kuyper, De Wilde (62’ Yari Mariën).
FC V. DENDER: Gies, Hias, Meeus, Nicaise, Aalhoul (66’ Fernandez), Tarfi (82’ De Almeida), Cocchiere (84’ N’Doumbou), Sterckx, Sarr, De Geyseleer, Bogaerts.
Doelpunten: 28’ Cochierre 0-1, 73’ Sterckx 0-2, 79’ Cocchiere 0-3, 83’ Romero 1-3.
Gele kaarten: Vercruysse, Meeus.
IE

Gazet Van Antwerpen  5-12-2016Gazet Van Antwerpen 5-12-2016

Gazet Van Antwerpen  5-12-2016Gazet Van Antwerpen 5-12-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 82 gasten en geen leden online