header bar 2

Gazet Van AntwerpenWuitens geven in dramatische tweede helft 0-2 voorsprong weg

Vorig jaar nog kampioen in derde klasse. Dit jaar prima begonnen aan de competitie in eerste amateurklasse. Maar na een 7 op 30 uit de laatste tien wedstrijd is VW Hamme teruggevallen tot een degradatiekandidaat.

Zelfs een extra premie die voorzitter Bart Steukers vlak voor de wedstrijd in de Hamse kleedkamer kwam aankondigen had dus niet het gewenste effect. Hamme was collectief nooit bij machte om een vuist te maken. Nochtans liep het scenario voor de rust nog perfect.  Uit twee kansen konden Impens (met een hard schot na een knap hieltje van De Wilde) en Romero (die een voorzet van De Wilde inkopte) evenveel keer scoren. De thuisploeg verkwanselde toen al diverse mogelijkheden maar kwam net voor de koffie toch verdiend tot 1-2 terug. "Ons voetbal in de eerste helft was nog aanvaardbaar. Er kwamen wel enkele kansen voor de thuisploeg maar over het algemeen hielden we ze ver van ons doel en leek niets er op te wijzen dat we na de rust helemaal in elkaar zouden zakken", vertelde aanvoerder Speltdooren na afloop. Dat gebeurde dus toch. Hamme verdedigde niet, liep doorlopend achter een ongrijpbare bal aan en aan kansen kwam het al helemaal niet toe. We noteerden in ons boekje exact 10 open doelkansen voor de thuisploeg na de rust. Van die kansen gingen er 3 tegen de netten. Dat Rik Impens met een wanhoopsschot uiteindelijk toch nog voor de 3-3 zorgde was op zich een half mirakel. Trainer Cieters: "Maar ook dat konden we in die laatste 2 minuten dus niet vasthouden. Dit was echt op geen enkele manier goed te praten. Dit was de wedstrijd waarin we de punten moesten pakken. Volgende week komt Deinze en na nieuwjaar krijgen we ook weer een reeks wedstrijden tegen ploegen uit de top vijf. Week na week zeggen we dat er beterschap moet komen en dat we de rug moeten rechten. Maar week na week wordt het moeilijker om die woorden ook hard te maken. Toch is er maar één weg en dat is de weg vooruit. Ook nu zullen we dus weer met z'n allen moeten proberen om hieruit te raken."

Aanvoerder Olivier Speltdooren ‘‘Om onbegrijpelijke redenen na de rust helemaal in elkaar gezakt’’

IES

Aanvoerder Speltdooren legt vinger op wonde

"We missen Jan Criel"

Dat Hamme in Oosterwijk zaterdagavond een 0-2 voorsprong op een heel lullige manier uit handen gaf leidde niet meteen tot onderlinge discussies in de Hamse kleedkamer. "Iedereen is te fel aangeslagen. Maar natuurlijk zullen de discussies nu wel volgen. Toch moeten we proberen om de neuzen straks weer allemaal in dezelfde richting te krijgen", vond aanvoerder Olivier Speltdooren na afloop. "De manier waarop we vandaag hebben gespeeld toont aan dat we maturiteit missen. Eén man die autoriteit uitstraalt en respect bij collega's en tegenstanders af dwingt. Jan Criel was zo iemand. Maar hij is vertrokken en het bestuur oordeelde blijkbaar dat we het zonder hem ook wel zouden redden. Ik denk dat iedereen vandaag wel gezien heeft dat dit moeilijk gaat worden als we er niet in slagen om de gegeven instructies op te volgen. Iedereen wist wat hij moest doen maar om de een of andere reden is dat amper opgevolgd. In de tweede helft waren we nergens. We werden overspoeld en we deden niet eens de moeite om er iets aan te doen. Dit was een kinderlijke manier van spelen", aldus aan harde aanvoerder. (IE)

Voorzitter Bart Steukers zwaar ontgoocheld

"Maandagavond met z'n allen rond tafel"

Voorzitter Bart Steukers beleefde op de tribune van Oosterzonen één van de grootste ontgoochelingen sinds hij anderhalf jaar geleden voorzitter van de club werd. Voor het eerst ging hij voor de wedstrijd samen met manager De Paepe de spelers toespreken en beloofde hij zelfs een extra premie. "Maar wat ik nadien op het veld zag was een echte ontgoocheling. De manier waarop de spelers in de tweede helft speelden was pijnlijk. We kregen geen enkele deftige aanval in elkaar en werden compleet overspeeld. Dat het finaal nog 3-3 leek te worden was voor mij een half mirakel. Maar ook dat gaven we nog weg. Ik zal deze nacht ongetwijfeld heel slecht slapen. Gelukkig komt na elke regenbui ooit weer zonneschijn. Maar deze regenbui mag niet te lang meer duren. Maandagavond hebben we sportief bestuur. Ook trainer Francky Cieters is daar bij. We gaan naar hem luisteren en zien welke opties hij nog heeft. De trainer ter discussie stellen is mijns inziens niet aan de orde." (IE)

Trainer Francky Cieters roeit met de riemen die hij heeft

"Opdrachten alweer niet uitgevoerd"

Trainer Francky Cieters moest in Oosterwijk alweer schuiven in zijn team. Mitch Dekuyper raakte in extremis niet fit. Joey Dujardin kon daarentegen wel spelen. "Zo is het elke week wel iets. Want ook volgende week zal ik het zonder Brian Vercruysse moeten doen, hij zal tegen Deinze geschorst zijn. Uitgerekend Brian is één van de weinigen die ik na de wedstrijd van vanavond weinig kan verwijten", vond Cieters die tot aan de rust weinig redenen tot ongerustheid had. "Natuurlijk kwam de aansluitingstreffer van Oosterzonen op een slecht moment. Maar daarom hadden we tijdens de rust ook duidelijke instructies gegeven. We wisten dat we een zwaar vierde kwartier en een moeilijke tweede helft zouden krijgen. Maar de manier waarop we het hebben aangepakt is dramatisch. Geen enkele opdracht werd uitgevoerd, nooit werd er druk op de tegenstander gezet, de flanken werden compleet vrij gelaten. Het aantal voorzetten voor ons doel was niet te tellen. Dan vraag je om problemen. Die hebben we nu dus", wond Cieters er geen doekjes om. (IE)

Gazet van AntwerpenGazet van Antwerpen 12-12-2016

Gazet Van Antwerpen  12-12-2016Gazet Van Antwerpen 12-12-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 113 gasten en geen leden online