header bar 2

Gazet Van AntwerpenTrainerswissel levert schokeffect op

Zaterdagvoormiddag nam Francky Cieters afscheid als trainer van VW Hamme. De West-Vlaming was enkele uren voordien met het bestuur overeengekomen om zijn overeenkomst te verbreken. T2 Bruno Buyl nam over en won 24 uur later zijn allereerste wedstrijd.

Buyl heeft zijn job als interim-hoofdtrainer dus met glans volbracht. Het deed hem meteen na afloop van de winst tegen Deinze smaken naar meer. "Ik zou ontgoocheld zijn mocht ik morgen vernemen dat er een nieuwe hoofdtrainer is aangesteld zonder dat ik zou zijn gehoord", vertelde Buyl na een hectische week waarin na veel babbelsessies tussen bestuur, sportieve staf en heel wat spelers bleek dat de chemie tussen de spelersgroep en trainer Cieters uitgewerkt was. Dat gaf Francky Cieters na zijn ontslag ook zelf mee. "Het was duidelijk dat er al enkele weken iets broeide in de groep. Het was stilaan een publiek geheim dat niet iedereen de samenwerking met Francky nog zag zitten. Spelers die zich bekloegen over de manier van trainen, de manier van spelen, het systeem dat niet goed was, enz... Ik denk niet dat Francky zich iets kan verwijten. Hij heeft er echt alles aan gedaan om de groep op de rails te krijgen. Ik heb de spelers zaterdag na de training dan ook duidelijk gemaakt dat het nu aan hen was om hun gelijk te krijgen. Want we moeten eerlijk zijn. Als een trainer vertrekt of moet vertrekken dan ligt de oorzaak voor 99 procent van de gevallen bij de spelers. Dat was nu niet anders", aldus Buyl die zich met volle overgave in zijn debuut stortte en dus meteen succes boekte. "Ik denk niet dat iemand kan zeggen dat het onverdiend was. We hebben voldoende kansen gekregen om onze doelpunten te rechtvaardigen. Anderzijds kon Deinze in de eerste helft eigenlijk geen enkele kans scheppen maar toch twee keer scoren. In de tweede helft heeft iedereen zich nog eens dubbel geplooid en hebben ze inderdaad getoond dat ze het wel degelijk in zich hebben om in deze reeks te spelen. Het is nu aan het bestuur om de conclusies te trekken."IE

Voorzitter Bart Steukers wil niet overhaast te werk gaan

"Iemand die maturiteit en gezag uit straalt"

Er kon na de winst tegen Deinze weer een lach af bij Bart Steukers. De Hamse voorzitter had er de zwaarste week uit zijn voorzitterschap op zitten. "Uit de vele gesprekken die we de voorbije week hebben gevoerd bleek dat we moesten ingrijpen. Ook Francky Cieters heeft ingezien dat het zo niet verder kon. Samen zijn we overeen gekomen dat het goed was voor iedereen om de samenwerking te stoppen", vertelde de voorzitter. "We kunnen niet anders dan heel blij zijn om wat Francky hier heeft gedaan. Zonder hem stonden we nu allicht niet in de hoogste amateurklasse." Maar uit de gesprekken die de voorzitter en zijn collega's met heel wat spelers voerden bleek dat de trainer niet meer de steun van de voltallige groep had. "We gaan nu onze tijd nemen om een nieuwe trainer aan te stellen. Ik heb ook gezien dat onder andere Karel Fraeye en Robby Buyens in de tribune zaten. Maar er is zeker niets beslist. Iedereen mag zich kandidaat stellen. Ik denk dat we moeten zoeken naar iemand die maturiteit en gezag uitstraalt", aldus de voorzitter. (IE)

Francky Cieters houdt de eer aan zichzelf

"Situatie was onhoudbaar geworden"

Trainer Francky Cieters nam, een goed jaar nadat hij in de herfst van 2015 het roer overnam van Karel Fraeye, afscheid van VW Hamme. Cieters mag een schitterend rapport voorleggen. Hij leidde de club vorig seizoen naar de titel in derde klasse. Maar de euforie na de titel maakte de jongste weken plaats voor steeds meer gemor voor en achter de schermen.  "De situatie voor mij bij Hamme was onhoudbaar geworden. Over het wat en waarom wil ik niet uitwijden. Die gesprekken heb ik met de voorzitter en het bestuur gevoerd. Maar het was onmogelijk geworden voor mij om nog sereen te kunnen werken. Dan is het beter voor iedereen dat de wegen scheiden", aldus Cieters. "Ik heb mijn beslissing dan ook genomen in het belang van de club en ik wens de ploeg alle succes toe. Leuk is dit niet, maar ik heb hier in Hamme veel geleerd en ook sportief toch een stukje geschiedenis geschreven. Dat gevoel wil ik zeker meenemen", aldus de afscheidnemende coach.  

T2 Bruno Buyl, geassisteerd door doelman Griffin De Vroe (die tijdens de laatste training een verrekking op liep en daarom forfait moest geven), nam tegen Deinze alvast de honneurs waar. Hij liet na afloop weten dat hij zeker kandidaat is om Cieters op te volgen.   (IE)

Yoshi Mariën scoort belangrijk doelpunt

"Kwaliteit genoeg, mentaliteit soms te weinig"

Yoshi Mariën scoorde (alweer) een belangrijk doelpunt tegen Deinze. De Melselenaar zette met een heerlijke knal de bordjes in de tweede helft in evenwicht. "Net op het goede moment. Want Deinze was duidelijk op zoek naar hun derde doelpunt en daardoor kregen we wat ruimte. Ik zag dat er een mogelijkheid was om uit te halen. Ik hen niet geaarzeld." De gelijkmaker gaf Hamme vleugels want bij de volgende aanval trof ook Oli Romero raak. "Ik denk dat we vandaag wel bewezen hebben dat we met de juiste mentaliteit in elke wedstrijd een resultaat kunnen halen. Na het ontslag van de trainer wisten we dat er druk op onze schouders zou komen. Allicht heeft daarom iedereen zich nog eens dubbel geplooid. We voelden meteen dat we goed in de wedstrijd zaten en onze voorsprong was dan ook terecht. Jammer genoeg kon Deinze nadien twee keer scoren na fases waarin we zelf de hand in eigen boezem moeten steken. Maar ook dan bleven we het goede gevoel houden. Dit is een echte opsteker maar zeker geen geruststelling dat alle problemen nu voorbij zijn", aldus Mariën. (IE)

Gazet Van AntwerpenGazet Van Antwerpen 19-12-2016

Gazet Van Antwerpen 19-12-2016Gazet Van Antwerpen 19-12-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 36 gasten en geen leden online