header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Laat Beerschot nu maar komen"

VW Hamme heeft de winterstop goed verteerd. Op het veld van Oudenaarde, waar regen en sneeuw elkaar afwisselden, speelden de Wuitens één van hun beste wedstrijden van het seizoen. De zege werd door iedereen als oververdiend beschouwd.

Met één doelpunt en één assist was Olivier Romero opnieuw goed op dreef. Na amper vier minuten opende hij al de score. "Een droomstart. Het gaf ons niet alleen veel vertrouwen, het bood ook ruimte want Oudenaarde wilde toch snel die gelijkmaker zoeken", stelde Romero na afloop. Maar de thuisploeg kwam in de eerste helft eigenlijk nooit in de buurt van doelman De Vroe en moest anderzijds zelf eigen doelman Dutoit danken. Die hield zowel Romero als Stijn De Wilde (die na de koffie wel twee keer zou scoren) van een grotere Hamse voorsprong. "Tijdens de rust hebben we elkaar dan ook opgepept. We voelden dat we de wedstrijd in handen hadden en we wilden de greep niet verliezen. Dat we snel na de rust weer konden scoren zette ons op rozen. Maar nog belangrijker was dat we na de 1-3 niet in paniek zijn geraakt en dat we bleven voetballen. Enkele weken terug was dat nog heel anders. Alleen jammer dat we ook deze keer de nul niet konden houden. Onze doelman speelde alweer een perfecte wedstrijd maar een dom strafschopdoelpunt verhinderde een clean sheet", stelde Romero die zelf aan 9 doelpunten en 7 assists zit. "De voorbije vier wedstrijden scoorde ik telkens minstens één keer. Ik voel me goed in mijn vel en zit zo weer aan mijn gemiddelde van vorig seizoen. In elk geval zullen we als ploeg de vruchten plukken van deze zege. Het vertrouwen was al gegroeid na de winst tegen Deinze, met deze drie extra punten kunnen we nu ook de wedstrijd tegen Beerschot zonder vrees aanvatten. Laat de Antwerpenaars maar komen, wij hebben in die wedstrijd niets te verliezen. Deze zege was ook een ideale manier om nog wat extra reclame te maken voor die topaffiche. Het zou schitterend zijn om net als in de heenwedstrijd op het Kiel ook in ons eigen stadion het de Antwerpenaars heel moeilijk te maken."

Nieuwe trainer debuteert met zes op zes

"Noem dit geen Buyl effect"

Nadat Bruno Buyl eind 2016, toen hij amper 24 uur was aangesteld als vervanger van Francky Cieters, al de drie punten pakte tegen SK Deinze was de nieuwe trainer nu ook aan de winst op Oudenaarde. "Ik weet niet of je dit een Bruno Buyl effect moet noemen. Liever geef ik de eer aan de ploeg. Want zij hebben de voorbije twee weken toch wel heel hard gewerkt. We hebben op 12 dagen in totaal 8 keer heel hard getraind. Ik had er toen al een heel goed gevoel bij", aldus Buyl in de Oudenaardse catacomben. "Maar ik ben vooral blij met de manier waarop we vanavond hebben gespeeld. Was tegen Deinze enkel het resultaat belangrijk dan hoopte ik vandaag niet enkel op de drie punten maar ook op goed voetbal. En dat hebben we toch wel gebracht", vond Buyl die er op wees dat Oudenaarde dit seizoen op eigen veld nog nooit met meer dan één doelpunt verschil had verloren. "Dit zegt toch wel iets over de prestatie die we hebben geleverd. Dit zal ongetwijfeld bij iedereen het vertrouwen verder opvijzelen in het vooruitzicht van het programma dat ons nu te wachten staat." (IE)

Rik Impens scoort en laat scoren

"De neuzen weer in dezelfde richting"

Rik Impens speelde bij Hamme een cruciale rol.  In zowat elke aanval had hij zijn deel en kort na de rust kwam hij, op aangeven van Romero, ook weer tot scoren. "Deze drie punten zijn echt wel belangrijk. We kunnen nu toch iets vrijer ademen en dat is met het zware programma dat ons te wachten staat ook wel belangrijk", vindt Impens die tevreden is dat de ploeg de winterstop goed heeft doorgemaakt. "De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd belangrijk. Het kan een ploeg lanceren voor een goede terugronde maar het kan ook meteen de adem afsnijden. Hopelijk geldt voor ons het eerste scenario. In elk geval heeft de ploeg wel een metamorfose ondergaan tegenover enkele weken geleden. De neuzen wijzen duidelijk weer in dezelfde richting en iedereen wil duidelijk weer vechten voor elkaar. Misschien is de hand van Bruno Buyl daarin wel voelbaar. Hij heeft de fighting spirit in elk geval weer aangewakkerd. Anderzijds ben ik ook blij met de komst van Tom Raes. Ik heb met hem samen bij Roeselare gevoetbald. Hij is echt wel de man die we in Hamme konden gebruiken. Zowel op als naast het veld", aldus Impens. (IE)

Tom Raes geeft meteen visitekaartje af

"Jammer van dat strafschopdoelpunt"

Nieuweling Tom Raes gaf meteen zijn visitekaartje af bij zijn debuut in Oudenaarde. De van Roeselare overgenomen centrale verdediger straalde rust uit op zijn collega's en speelde alsof hij al jaren een Hamse Wuiten is. "Ik voelde me dan ook heel snel opgenomen in deze groep. Het is een echte vriendenbende. Daar hou ik wel van", aldus de West-Vlaming die wel aan de basis lag van het enige tegendoelpunt dat Hamme incasseerde. "Dat is uiteraard jammer. Ik vond ook niet dat ik echt in de fout ging in die strafschopfaze. Van Hoolandt liep tegen me aan, ik kon mezelf toch niet wegtoveren. Dat Oudenaarde daaruit kon scoren is vooral jammer voor onze doelman Griffin De Vroe. Hij verdiende het om voor de eerste keer dit seizoen de nul op het bord te kunnen houden. Zonder die strafschop was dat zeker gelukt", aldus Raes die om het 'goed' te maken snel naar de kantine holde en er een krat bier liet aanrukken om met zijn nieuwe ploegmakkers op de eerste zege te klinken. (IE)

Gazet Van Antwerpen  16-01-2017Gazet Van Antwerpen 16-01-2017

Gazet Van Antwerpen  16-01-2017Gazet Van Antwerpen 16-01-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 16 gasten en geen leden online