header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Toch een goed gevoel na deze nederlaag"

VW Hamme leek 83 minuten in te lukken om Beerschot voor het eerst dit seizoen punten op verplaatsing af te pakken. Maar een laat doelpunt van Placca, na Hams balverlies, sloeg de droom aan diggelen.

"Toch houden we aan deze wedstrijd een goed gevoel over", vertelde Jari Mariën na afloop. Mariën mocht, in tegenstelling tot zijn tweelingbroer Yoshi (die in het slot wel mocht invallen) de hele wedstrijd volmaken. "Ik denk dat we gedaan hadden wat in onze mogelijkheden lag. We hebben het Beerschot net als in de heenwedstrijd niet makkelijk gemaakt. Al moet ik wel toegeven dat we vooral in de tweede helft zelf geen vuist meer konden maken. Maar we konden de druk van de bezoekers toch goed opvangen. Daarom is het heel zuur om alsnog dat tweede doelpunt tegen te krijgen. Op een normaal bespeelbaar terrein komt dat doelpunt er allicht nooit."

Ook de gelijkmaker van de bezoekers kwam er volgens de Hamse verdediging op geen correcte wijze. "Volgens ons was er duidelijk buitenspel toen Maes scoorde. Maar de scheidsrechter reageerde niet. Ik wil de ref zeker niet met de vinger wijzen maar je voelde wel dat hij toch ook een beetje onder de indruk was van de sfeer die een wedstrijd tegen zo'n profploeg met zich meebrengt", stelde trainer Buyl na afloop.

Zowel Mariën als zijn trainer waren het er wel over eens dat het geen mooie wedstrijd was. "Daar zat het veld voor veel tussen. Zowel wij maar ook de technisch vaardige spelers bij Beerschot hadden het heel moeilijk om de bal te controleren. Dat kostte ons finaal ook de punten. Want op het moment dat Beerschot scoorde hadden ook zij zich eigenlijk al neergelegd bij een gelijkspel. We moeten ons in elk geval optrekken aan onze mentaliteit. Iedereen was er weer voor elkaar. Er werd geknokt tot de laatste snik. Dat leverde misschien wel geen punten op maar het toont wel dat we nog altijd op de goede weg zijn." (IE)

Trainer Bruno Buyl dicht Beerschot alle eer toe

"Kampioenenploeg"

Trainer Bruno Buyl erkende dat Beerschot de zege in Hamme verdiende. "We hebben hier duidelijk tegen de kampioenenploeg gespeeld. Als ik hun niveau vergelijk met hun dichtste achtervolger Deinze (dat in Hamme net voor de winterstop kwam verliezen, IE) dan schat ik de Antwerpenaars 50 procent hoger in", opende de trainer. "Maar het had toch ook heel anders kunnen zijn. De twee doelpunten die we slikken vallen eerst en vooral op een ongelukkig moment en waren allicht ook wel vermijdbaar. Zo is mijn hele defensie er van overtuigd dat de gelijkmaker uit buitenspel werd gescoord en kwam ook het winnende doelpunt er na balverlies dat duidelijk te wijten was aan het gladde veld. Ik had trouwens het gevoel dat Beerschot op dat moment ook al vrede had genomen met een gelijkspel", vond Buyl. "Maar finaal maakt dat weinig uit. Het is niet tegen dit soort ploegen dat we onze punten moeten pakken. Wedstrijden tegen Patro Eisden, Hasselt, Brussels en Koksijde zijn veel belangrijker. Maar ik heb toch ook vandaag weer een ploeg gezien die er voor wou gaan. Die ingesteldheid moeten we verder houden." (IE)

Topschutter Romero weer op de goede plaats

"Idem scenario als in de heenmatch"

Net als in de heenwedstrijd op het Kiel kon Hamme ook in eigen huis het eerst scoren. Maar dit keer zette Beerschot de situatie wel nog recht. "Het scenario van de heenwedstrijd leek zich te gaan herhalen", stelde ook topschutter Olivier Romero vast. "We wisten dat we meteen druk van Beerschot mochten verwachten. Dat kwam ook uit. Maar bij onze eerste echte aanval konden we scoren. Net als in de heenwedstrijd. Helaas slikten we op een heel slecht moment de gelijkmaker. Hadden we de rust kunnen halen met voorsprong dan had het allemaal nog mooier kunnen worden. Want uiteindelijk heeft Beerschot in de tweede helft weinig of geen uitgespeelde kansen gekregen", aldus de aanvaller die zelf wel zijn tiende treffer van het seizoen scoorde. "Leuk voor de statistieken maar niet meer dan dat. Belangrijk is dat we toch een goed gevoel aan deze wedstrijd over houden. Dat moeten we meepakken naar Eisden en Dessel, de twee zware verplaatsingen die ons nu wachten. Daar punten pakken is veel belangrijker dan hier een stunt realiseren." (IE)

 Mitch Dekuyper valt uit de boot

"Bittere pil om te slikken"

Ondanks zijn 8 doelpunten in 13 wedstrijden in de heenronde en hoewel hij helemaal fit was werd Mitch Dekuyper door trainer Bruno Buyl niet opgenomen in de selectie tegen Beerschot. "Geen makkelijke beslissing. Ik heb Mitch een eerlijke uitleg gegeven. Hij raakte net voor de winterstop gekwetst en miste daardoor 2 matchen. We wonnen intussen tegen Deinze. Dan kwam de winterstop en wonnen we ook op Oudenaarde. Ik wou die ploeg zo volledig mogelijk laten staan en op de bank tegen Beerschot eerder kiezen voor spelers die defensief iets konden bijbrengen. Ik begrijp dat Mitch ontgoocheld is maar ik reken op zijn positieve ingesteldheid om Hamme straks weer van dienst te zijn." Dekuyper kwam zondag alvast niet kijken naar zijn ploegmakkers. "Daar hoef je verder niets achter te zoeken. Ik zit midden in de examens en kan mijn tijd heel nuttig gebruiken. Maar uiteraard was ik heel ontgoocheld. Ik denk dat ik in de heenronde wel bewezen heb wat Hamme aan mij heeft. Voor mij is de deur bij Hamme zeker niet dicht. Ik weet als geen ander dat in voetbal alles heel snel kan keren", aldus de West-Vlaming.  (IE)

De Wilde en Deppé geschorst

Yannick Deppé en Stijn De Wilde kregen tegen Beerschot hun derde gele kaart. Zij zullen volgende week de wedstrijd op Patro Maasmechelen in de tribune moeten volgen. IE

Coach Brys vangt bot 

Beerschot coach Marc Brys vroeg om al een uur voor de aftrap te mogen "tossen" om te bepalen wie op welke speelhelft (bevroren of niet) mocht starten. Daardoor wou de Beerschot-trainer de keuze van de schoenen van zijn spelers nog laten aanpassen. Maar de Hamse kapitein Olivier Speltdooren en ook ref Windels hadden geen oren naar het verzoek van de Beerschot-trainer. IE

Gazet Van Antwerpen  23-01-2017Gazet Van Antwerpen 23-01-2017

 

Gazet Van Antwerpen  23-01-2017Gazet Van Antwerpen 23-01-2017

 

Gazet Van Antwerpen  23-01-2017Gazet Van Antwerpen 23-01-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 76 gasten en geen leden online