header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Zuur puntenverlies"

Na de verrassende 6 op 6 tegen Deinze en KSV Oudenaarde slikten de Wuitens na een nederlaag tegen Beerschot nu ook verlies op het veld van Patro Maasmechelen. Blauwzwart moet dus weer naar onder kijken in de rangschikking.

“Zuur puntenverlies”, oordeelde manager De Paepe. “En dat om twee redenen. Het eerste doelpunt van de thuisploeg kwam er volgens zowat iedereen vanuit duidelijke buitenspelstand. Niet één maar wel twee Limburgers stonden volgens ons buitenspel. Maar het zuurste is natuurlijk het doelpunt in de blessuretijd. Die treffer was zeker te vermijden. Een vrijschop die we ver hadden moeten wegtrappen maar die we zelf in de voeten van de tegenstrever trapten waaruit dan finaal toch nog het winnende doelpunt van de thuisploeg viel. Zowel binnen de groep als in de tribune was de ontgoocheling heel groot”, aldus de manager.

Hamme moest het in Maasmechelen wel stellen zonder drie sterkhouders. Niet alleen waren Deppé en De Wilde geschorst, ook doelman De Vroe raakte niet fit. De Hamse keeper kwam in de wedstrijd tegen Beerschot slecht neer en kon de voorbije week nooit voluit trainen. Een laatste test bleek ook negatief waardoor Matthias Goossens tussen de palen stond. “Niet dat Matthias zich iets kon verwijten maar een figuur als Griffin als keeper straalt allicht meer uit naar de tegenstrever. Misschien had hij in de slotfaze ook een andere rol kunnen spelen wanneer de bezoekers hun vrijschop konden nemen. Maar dat zijn allemaal vijgen na Pasen”, vond trainer Bruno Buyl. “Feit is dat we een punt in handen maar dat we er finaal dus nog twee kwijt speelden. Die moeten we in de loop van de volgende weken ergens terug gaan winnen. Liefst volgende week al in Dessel. Al wordt ook dat niet makkelijk. Want in het klassement doen we natuurlijk geen goede zaak. Alles klit weer samen rond ons. We moeten helaas weer naar de ploegen onder ons kijken”, besloot Buyl. IES

1ste amateurklasse

Patro Maasmechelen 3 - VW Hamme 2 

De thuisploeg nam meteen initiatief maar de eerste tegenprik van via De Kegel werd via Romero tot bij Mariën geklopt.Die scoorde.  Nadat Wielemans naast trapte en een treffer van de thuisploeg wegens buitenspel werd afgekeurd kon Wielemans, nadat Vercruysse was uitgegleden, toch gelijkstellen. Na de koffie verhinderde de deklat een vroege Patro voorsprong. toen Van Rijswijk, al dan niet uit buitenspel, kon doorgaan was het wel raak. Hamme was niet aangeslagen. Via Impens kon de snelle De Kuyper tot bij Romero verlengen en die aarzelde niet. Toen iedereen al lang vrede had genomen kon aanvoerder Janssen, in blessuretijd, vanuit een geharrewar toch nog scoren. IE

Scheidsrechter: De Prins.

Patro Maasmechelen: Knipping, Janssen, Sarkic, Farrin (78’ Opdekamp), Wala Zock, Van Rijswijk, Ella Ella, Aka Etien,Cosse (75’ El Guennouni), Mayeli en Wielemans.

VW Hamme: Goossens, Vercruysse (59’ Dujardin), Kurtulus, Jari Mariën, Yoshi Mariën, Impens, Raes, Romero Gomez, De Kegel (75 Vergeylen), De Kuyper.

Doelpunten: 13’ Yoshi Mariën 0-1, 36’ Wielemans 1-1, 53’ Van Rijswijk 2-1, 60’ Romero 2-2, 90’+3: Janssen 3-2. Gele kaarten: Vercruysse, Sarkic. IE

Trainer Buyl ziet te weinig agressiviteit bij zijn spelers

"De zwakste wedstrijd tot nu toe"

Bruno Buyl leidde VW Hamme al vier wedstrijden. Maar de partij op Maasmechelen bestempelde de Hamse coach als de zwakste van de vier. "We kregen een les in agressiviteit. Nochtans had ik mijn spelers daar vooraf voor gewaarschuwd. We wisten dat we een jonge ploeg tegenover ons gingen krijgen die bovendien met Guido Brepoels een heel energieke trainer hadden binnengehaald. Van bij het eerste fluitsignaal merkte je dat die mannen er voor het volle pond voor zouden gaan", stelde Buyl vast. Buyl was niet te beroerd om toe te geven dat zijn ploeg met een 1-1 aan de koffie heel blij mocht zijn. "Na de rust vond ik dat we beter in de wedstrijd zaten en toen het 2-2 werd kregen we de match zelfs onder controle. Daarom is het des te moeilijker te aanvaarden dat we in blessuretijd alsnog een doelpunt te slikken krijgen. Die bal had eigenlijk nooit meer in ons strafschopgebied mogen komen. We misten daar de koelbloedigheid om de wedstrijd gewoon uit te spelen en met één punt weer naar huis te reizen. Nu wordt het nog een behoorlijke lange en vervelende bustrip", stelde de Hamse coach na het laatste fluitsignaal. (IE)

Doelman De Vroe moet in extremis verstek geven

"Alweer onuitgegeven elftal"

Vigor Wuitens moest in Maasmechelen alweer heel wat wijzigingen doorvoeren. Naast de geschorsten Deppé en De Wilde, die werden vervangen door Yoshi Mariën en Mitch Dekuyper, was ook doelman Griffin De Vroe er niet bij. "Vorige week tegen Beerschot slecht neergekomen op de dij. Ik heb nog geprobeerd maar had te veel hinder en kon me niet pijnloos bewegen. Ik wou dan ook geen risico's nemen", liet de Hamse keeper weten. Zijn vervanger Matthias Goossens kon zich niets verwijten maar uiteraard was het ook voor hem balen. Ook hij kon, net als alle andere dit seizoen al gespeelde wedstrijden, de nul niet houden. Trainer Bruno Buyl posteerde Vercruysse samen met Raes centraal en liet Kurtulus, de voorbije drie wedstrijden op de bank aan de wedstrijd beginnen. "Alweer dus een onuitgegeven elftal. Door allerlei omstandigheden konden we dit seizoen amper twee opeenvolgende weken met dezelfde elf starten. Ook dat heeft zeker zijn invloed op ons spel en de resultaten. Vorig jaar werden we kampioen mede omdat we driekwart van het seizoen met een vrijwel ongewijzigde ploeg konden spelen", beseft ook manager De Paepe.

 (IE)

Dennes De Kegel pleit voor meer realisme

"De wil om te winnen was te groot"

Dennes De Kegel was er niet meer bij toen de thuisploeg in blessuretijd alsnog de zege pakte. De Hamse verdediger, die met een knappe voorzet een stevige voet had in het doelpunt dat de bezoekers op voorsprong bracht, was al gewisseld voor Vergeylen en zag vanuit de dug out hoe het punt alsnog verloren ging. "Het was een doelpunt dat er inderdaad niet had mogen komen. In de fase voordien hadden we balbezit. Maar in plaats van te controleren en het tempo naar beneden te halen geloofden we toch nog in de winst. De wil om te winnen was misschien wel groter dan de zekerheid om dat punt vast te houden", verklaarde De Kegel. "Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt maar ik moet toch ook wel erkennen dat Maasmechelen heel sterk voor de dag kwam. Veel sterker alvast dan in de heenwedstrijd in Hamme. In elk geval staan we nu weer met de voeten op de grond. Een reeks neerzetten van pakweg vier overwinningen op rij zal er voor ons allicht niet in zitten. Precies dat zouden we nodig hebben om echt op te schuiven in de rangschikking. Nu wordt het knokken tot de laatste snik. Maar ik geloof dubbel en dik in de goede afloop." (IE)

Gazet Van Antwerpen  30-01-2017Gazet Van Antwerpen 30-01-2017

Gazet Van Antwerpen 30-01-2017Gazet Van Antwerpen 30-01-2017

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 84 gasten en geen leden online