header bar 2

Gazet Van Antwerpen"De nul houden blijkt onmogelijke opdracht"

Voor de twintigste keer dit seizoen slaagden de Wuitens er niet in om de nul op het bord te houden. Nochtans leek er in Dessel tot een dik kwartier voor het einde geen vuiltje aan de lucht. Maar toch moest doelman De Vroe zich nog twee keer omdraaien.

Hamme was niet naar Dessel getrokken om er het spel te maken. Trainer Buyl hield de offensief ingestelde Rik Impens dan ook op de bank en koos voor een meer behouden opstelling waarbij hij met Dekuyper en Romero en De Wilde toch drie rasaanvallers voorin hield om zo toch voor enige dreiging te zorgen. Die tactiek leek, met de hulp van doelman De Vroe die zonder wereldsaves toch steeds op de goede plaats stond om vooral afstandsschoten van de thuisploeg te pareren, lange tijd kans op slagen te hebben. "Maar net op het moment dat we wat onder de druk van Dessel uit kwamen en iedereen al begon te rekenen valt dat doelpunt dan toch. Die nul houden is inderdaad dit seizoen een tot nu toe onmogelijke opdracht geworden", moest ook Bruno Buyl na afloop toegeven. Na die 1-0 ging Hamme dan toch meer risico's nemen maar de 2-0 viel te snel. De inbreng van Impens, voor een bleke Deppé, zorgde voor meer shwung maar de kansen die De Wilde en de mee opgerukte Tom Raes in het slot nog kregen om de aansluitingstreffer of gelijkmaker te scoren kwamen te laat. "De weken van de waarheid breken nu meer dan ooit aan", beseft ook trainer Buyl die de druk op de schouders voelt toenemen en ook de nervositeit in de groep ziet groeien. " Tegen Brussel en op Sprimont moeten we punten pakken om die ploegen op zijn minst achter ons te houden. Dan zullen we het dus ook anders moeten aanpakken. In Dessel was het niet aan ons om initiatief te nemen, de volgende weken zullen we dat wel moeten doen. Makkelijk zal ook dat niet worden want ik zag in de kleedkamer heel veel ontgoochelde gezichten. Iedereen heeft hard gewerkt maar de inspanningen werden niet beloond. Dat is helaas het lot van een voetballer. Maar we weten ook dat alles snel kan keren en één keer winnen kan een wereld van verschil maken." IES

Trainer Bruno Buyl is realistisch

"Niet hier dat we punten moesten pakken"

Trainer Bruno Buyl baalde, net als zijn spelers, dat een stunt er uiteindelijk toch niet in zat in Dessel. "Ik was naar hier gekomen om een resultaat te halen. De manier waarop maakte dan niet veel uit. Daarom koos ik ook voor een relatief behoudende opstelling en hield ik Rik Impens op de bank en hoopte ik op de snelheid van onze spitsen om eventueel toch voor wat gevaar te kunnen zorgen. Ik geef toe dat we in de eerste helft weinig konden klaarmaken al hadden we met een beetje meeval wel kunnen scoren had Olivier Speltdooren die vrijschop van Deppé wel onder controle gekregen. Maar met de 0-0 aan de rust was ik zeker tevreden. Op het moment dat we de zaken in de tweede helft onder controle kregen viel dan toch dat doelpunt. Dat is natuurlijk pijnlijk. Want ik kon tot dan en ook nadien niemand van mijn spelers iets verwijten. Je voelde letterlijk de moed in hun schoenen zakken. Opnieuw die verdomde nul niet kunnen houden, hoorde ik er velen zuchten", aldus Buyl. "Toch moeten we optimistisch blijven. Het was niet in Dessel dat we de punten moesten komen halen. Alles wat nu komt is zoveel belangrijker. Maar ik geef toe dat een goed resultaat hier ons natuurlijk veel ademruimte had gegeven." (IE)

Doelman De Vroe ondanks twee doelpunten toch uitblinker

"Geen zicht op de bal bij dat doelpunt"

Griffin De Vroe toonde in de eerste helft dat hij helemaal hersteld was van de blessure waardoor hij vorige week de wedstrijd op Eisden aan zich moest laten voorbijgaan. De Hamse goallie moest al meteen aan de bak om schoten van Jutten te pareren. Ook later in de eerste helft hield hij Hamme enkele keren overeind. "Al bij al waren dat geen onmogelijke opdrachten. Natuurlijk waren we allemaal blij dat we aan de rust nog op 0-0 stonden en iedereen trok zich daar ook aan op om de tweede helft aan te vatten." Ook in het vierde kwartier lanceerde Dessel nog een stormloop op het Hamse doel. Maar de Hamse defensie stond stevig in de schoenen en De Vroe deed de rest. "Helaas viel dat dat doelpunt er dan toch. De bal raakte niet weg en bleef wat hangen. Toen Breugelmans trapte stond er te veel volk in e weg. Ik zag de bal niet komen," legde De Vroe uit. "Toen wisten we natuurlijk wel dat het moeilijk zou worden. Weer dus geen wedstrijd zonder tegendoelpunt. Dat is nu al 20 wedstrijden aan een stuk. Toch mag het geen doembeeld worden. We moeten er elke week opnieuw voor blijven gaan." (IE)

Tom Raes nog op zoek naar beste rendement

"Sneu voor de ploeg"

Door de afwezigheid van de gekwetste Dennes De Kegel, die zijn ploegmakkers vanuit de tribune wel kwam aanmoedigen, moest trainer Buyl zijn achterlijn weer herschikken. Tom Raes speelde samen met aanvoerder Speltdooren centraal, Vercruysse schoof naar links en Joey Dujardin, deze week wel aan de aftrap, speelde op rechts. "Ik vond dat we achteraan goed stonden en we de druk van de thuisploeg behoorlijk goed konden opvangen", vertelde Tom Raes na afloop. "Net op het moment dat we er zelf ook meer en meer konden uitkomen en je zeker niet het gevoel had dat we een doelpunt konden slikken viel die treffer dan toch. Bijna uit het niets. Dat was echt balen. Voor mezelf en voor de ploeg. Het was één van de weinige fazen in de wedstrijd waar we even de controle kwijt waren en de bal niet konden uitverdedigen. Toch mogen en moeten we de schouders niet laten hangen. Ik denk niet dat we ons veel kunnen verwijten. Zelf denk ik overigens dat ik nog meer rendement moet kunnen geven. Ik heb nu vier wedstrijden met Hamme gespeeld. Het gaat van week tot week beter maar er moeten nog wat procentjes bij." (IE)

Gazet Van Antwerpen 06-02-2017Gazet Van Antwerpen 06-02-2017

 

Gazet Van Antwerpen 06-02-2017Gazet Van Antwerpen 06-02-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 42 gasten en geen leden online