header bar 2

Gazet Van AntwerpenVoor het eerst de netten schoon gehouden

Voor het eerst dit seizoen kon Hamme doelman De Vroe zijn netten ongeschonden houden. Eén doelpunt van Stijn De Wilde volstond daardoor voor een zuinige zege die wel drie kostbare punten opleverde.

"Er was uiteraard wel enige druk", bekende doelpuntenmaker Stijn De Wilde na afloop. "De voorzitter was deze week nog eens langs geweest in de kleedkamer. Dat is niet zijn gewoonte maar het toont wel aan dat ook het bestuur  net als de spelersgroep wist dat deze wedstrijd heel belangrijk was." De Wuitens waren door de uitslagen van zaterdagavond bovendien op een barrageplaats verzeild geraakt en die eindronde willen de Wuitens liever niet spelen. Zondagavond zag de situatie er alweer iets beter uit.

Dat de inzet voor beide ploegen heel groot was bleek al snel. Hamme probeerde met een snelle start het verschil te maken. Yoshi Mariën, ongetwijfeld één van de uitblinkers bij de thuisploeg, versierde in de eerste tien minuten twee goede kansen. Maar de thuisploeg kon die verschroeiende start niet vasthouden en kwam heel goed weg toen Da Sila, alleen voor doel, onbegrijpelijk een huis over doel knalde. Met 0-0 aan de rust hadden de, schaarse, toeschouwers dan ook nog maar weinig waar voor hun geld gekregen. In het vierde kwartier kon de thuisploeg toch het verschil maken. De Wilde kon de tip van zijn voet nog tegen een bal van Romero zetten. Maar nadien voerde Brussel de druk weer op. "Maar echt gevaarlijk zijn ze toch nooit geweest", vond centrale man Tom Raes die er mee voor zorgde dat de Hamse defensie voor het eerst dit seizoen, na 21 wedstrijden, geen tegendoelpunt moest slikken. "Dit was pas mijn vijfde wedstrjd voor Hamme. Maar het gaat van week tot week beter. We raken steeds meer op elkaar gerodeerd. Als we dit volgende week in Sprimont nog eens kunnen herhalen staan we er al een stuk beter voor." IE

Trainer Bruno Buyl heeft de oplossing gevonden

Het hoeft niet meer mooi te zijn

Trainer Bruno Buyl was in de wolken met het resultaat. "Het hoeft niet meer mooi te zijn. In deze fase van de competitie zijn alleen de punten belangrijk", opende de Hamse coach. "Ik teken volgende week op Sprimont nu al voor eenzelfde scenario. Als we daar ook de drie punten pakken dan zijn we volgens mij gered. Nadien mogen we van de acht resterende wedstrijden nog vijf keer op eigen veld spelen. Dan mogen we het niet meer uit handen geven." Buyl was vooral ook blij dat zijn defensie eindelijk de nul kon houden. "Dat zal niet alleen voor hen deugd doen maar het zal de hele ploeg extra vertrouwen geven. Met Raes en Speltdooren centraal achteraan heb ik een stevig duo. Door Dujardin naar links te schuiven Jari Mariën op rechts te zetten lijkt de defensie in de goede plooi te liggen. Op het middenveld moest Deppé het vaak in zijn eentje belopen. Dat kon hij niet altijd redden. Maar daar gaan we nu niet over zeuren. De punten waren het enige wat telde. Die zijn binnen, laat ons daar maar van genieten. (IE)

Stijn De Wilde tekent voor belangrijk doelpunt

"Mijn instinct gevolgd"

Stijn De Wilde tekende zijn allicht belangrijkste doelpunt van het seizoen aan voor de Wuitens. "Ik wist niet zeker dat de bal van Romero richting doel zou gaan. Ik kon er nog net de tip van mijn voet tegen zetten om hem te verlengen. Allicht was het randje buitenspel maar op zo'n moment denk je daar niet aan, dan volg je gewoonweg je instinct." De Wilde vond dat de zege oververdiend is. "Uiteinlijk heeft Brussel maar één echte kans gekregen. Wij konden toch meer goede mogelijkheden voorleggen. De voorbije weken speelden we vaak om één punt te pakken. Die tactiek loonde telkens net niet. Vandaag hadden we geen andere optie dan te winnen. Die opdracht is volbracht. We moeten nu wel bevestigen in Sprimont. Als we daar punten laten liggen dan is deze zege waardeloos geweest. We moeten dan ook niet zweven. Er zijn zeker nog werkpunten. Zo vond ik dat we vooral vooraan er te weinig in lukten om de bal vast te houden. Precies daardoor kon Brussel vaak toch nog snel druk zetten. We hebben dus zeker een belangrijke stap gezet maar het doel is nog niet bereikt." (IE )

Yoshi Mariën had een voet in elke kans

"Onze job gedaan"

Yoshi Mariën, vorige week nog op de bank in Dessel, was één van de uitblinkers bij Hamme. "Zeker niet omdat ik revanchegevoelens had omdat ik er vorige week niet bij was", vertelde Mariën. "De trainer koos vorige week voor een meer behouden tactiek. Vandaag was dat heel anders. Ik weet dat ik door mijn snelheid en mijn dribbelvaardigheid in dit soort wedstrijden meer tot mijn recht kom." Mariën was niet verrast dat Brussel een taaie tegenstander bleek. "Ze hadden dan wel een reeks van 4 op 39, ze haalden de voorbije weken toch heel wat nieuwe speelsters in en dat geeft toch aan dat ze er nog altijd in geloven. Maar ik denk niet dat iemand iets op onze zege kan afdingen. Op basis van het aantal kansen is er geen twijfel mogelijk. Dat het niet de mooiste wedstrijd van het seizoen was kan ik enkel maar bevestigen. We moeten dan ook niet flauw doen: dit is degradatievoetbal. Op zo'n momenten bestaat de opdracht maar uit één zaak en dat is punten pakken. Die job hebben we gedaan."

 (IE)

VW Hamme – WS Brussels 1-0

De thuisploeg kreeg via Yoshi Mariën in de eerste tien minuten al twee kansen maar moest nadien toch vooral het initiatief aan de gasten laten. Da Silva trapte ene reuzenkans echter hoog over. Vrijschoppen kort voor rust van Speltdooren en Romero leverden ook niets op. Hamme was gretiger in het vierde kwartier. De Wilde kon een voorzet van Romero niet benutten maar tipte even later wel binnen na een bal van Yoshi Mariën die werd verlengd door Romero. Brussel zette nadien Hamme wel onder druk maar kreeg geen echte kansen meer. Yoshi Mariën trapte nog eens op de lat en Romero besloot de rebound in het zijnet.

Scheidsrechter: Vermeire.

VW HAMME: De  Vroe, Dujardin, Jari Mariën, Raes, Speltdooren, Deppé, Yoshi Mariën, Impens (86’ Vergeylen), Romero, De Wilde, Dekuyper.

WS BRUSSEL:  Dupré, Koffi, Maagtoug,  Vergerolle, Tchité, Maatoug (58’ Odimboleko, 76’ Kalonji), Kabous, Sefaj (58’ Solidio), Da Silva, Al Masude, Rogé.

Gele kaarten: Raes, Deppé, Dujardin, Odimboleko.

Doelpunt: 57’ De Wilde 1-0. IE

Gazet Van Antwerpen 13-02-2017Gazet Van Antwerpen 13-02-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 21 gasten en geen leden online