header bar 2

Het Laatste Nieuws"Belangrijkste treffer tot nu toe"

Een schoonheidsprijs zullen de Hamse Wuitens niet krijgen voor hun overwinning tegen het WS Brussels van John Bico. Maar dat kon de Hammenaars zondagnamiddag gestolen worden. Dankzij een doelpunt van Stijn De Wilde wisten ze hun eerste van twee opeenvolgende degradatietoppers tot een goed einde te brengen. Dat het voetbal vaak krampachtig was, bleek dit keer van ondergeschikt belang. "We hebben onze job gedaan en voor dit resultaat gevochten", vatte Yoshi Mariën, wat ons betreft de beste Hammenaar zondag, alles na afloop perfect samen.
Dat Mariën scherp stond, maakte hij meteen duidelijk. In de eerste tien minuten had hij al twee keer kunnen scoren. Voorts had Yoshi ook een voet in het doelpunt van De Wilde én poeierde hij ook nog eens een bal snoeihard op de lat. "Of ik geprikkeld was nadat ik vorige week in Dessel op de bank moest beginnen? Niet echt. Als ik mag spelen, ben ik sowieso supergemotiveerd om mij te tonen. Tegen teams als Dessel of Beerschot is het logisch dat de coach voor een meer behouden opstelling kiest. Maar in wedstrijden waar we zélf aanvallend het verschil moeten maken, weten ze in Hamme wat ze aan mij hebben. Met mijn snelheid en dribbelvaardigheid probeer ik altijd iets te forceren."
Dat lukte tegen Brussels héél aardig, maar het was dus Stijn De Wilde die uiteindelijk de titel van "matchwinnaar" achter zijn naam kreeg. Hij gaf een beslissende tik aan het schot van Romero. "Ik twijfelde of die bal van Olivier binnen zou gaan en reageerde instinctief toen het leer in mijn buurt kwam. Dat ik randje buitenspel stond? Op dat moment denk je daar niet bij na. Maar naar mijn gevoel was dat niet het geval", aldus De Wilde, die het belang van zijn doelpunt heel goed kon inschatten. "Voor de ploeg is dit zeker de belangrijkste treffer van het seizoen. Tot nu toe toch. Dat we krampachtig speelden? Het kon inderdaad beter. Zeker voor de rust. Maar na de pauze hebben we in een betere periode toch getoond dat we gevaarlijk kunnen zijn. Vandaag telden enkel de punten en die hebben we op zak. En we wisten ook voor het eerst dit seizoen de nul te houden. Een beloning voor doelman De Vroe en zijn verdedigers, die dit al veel eerder verdienden." (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 39 gasten en geen leden online