header bar 2

Het Laatste Nieuws"Belangrijkste treffer tot nu toe"

Een schoonheidsprijs zullen de Hamse Wuitens niet krijgen voor hun overwinning tegen het WS Brussels van John Bico. Maar dat kon de Hammenaars zondagnamiddag gestolen worden. Dankzij een doelpunt van Stijn De Wilde wisten ze hun eerste van twee opeenvolgende degradatietoppers tot een goed einde te brengen. Dat het voetbal vaak krampachtig was, bleek dit keer van ondergeschikt belang. "We hebben onze job gedaan en voor dit resultaat gevochten", vatte Yoshi Mariën, wat ons betreft de beste Hammenaar zondag, alles na afloop perfect samen.
Dat Mariën scherp stond, maakte hij meteen duidelijk. In de eerste tien minuten had hij al twee keer kunnen scoren. Voorts had Yoshi ook een voet in het doelpunt van De Wilde én poeierde hij ook nog eens een bal snoeihard op de lat. "Of ik geprikkeld was nadat ik vorige week in Dessel op de bank moest beginnen? Niet echt. Als ik mag spelen, ben ik sowieso supergemotiveerd om mij te tonen. Tegen teams als Dessel of Beerschot is het logisch dat de coach voor een meer behouden opstelling kiest. Maar in wedstrijden waar we zélf aanvallend het verschil moeten maken, weten ze in Hamme wat ze aan mij hebben. Met mijn snelheid en dribbelvaardigheid probeer ik altijd iets te forceren."
Dat lukte tegen Brussels héél aardig, maar het was dus Stijn De Wilde die uiteindelijk de titel van "matchwinnaar" achter zijn naam kreeg. Hij gaf een beslissende tik aan het schot van Romero. "Ik twijfelde of die bal van Olivier binnen zou gaan en reageerde instinctief toen het leer in mijn buurt kwam. Dat ik randje buitenspel stond? Op dat moment denk je daar niet bij na. Maar naar mijn gevoel was dat niet het geval", aldus De Wilde, die het belang van zijn doelpunt heel goed kon inschatten. "Voor de ploeg is dit zeker de belangrijkste treffer van het seizoen. Tot nu toe toch. Dat we krampachtig speelden? Het kon inderdaad beter. Zeker voor de rust. Maar na de pauze hebben we in een betere periode toch getoond dat we gevaarlijk kunnen zijn. Vandaag telden enkel de punten en die hebben we op zak. En we wisten ook voor het eerst dit seizoen de nul te houden. Een beloning voor doelman De Vroe en zijn verdedigers, die dit al veel eerder verdienden." (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 41 gasten en geen leden online