header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Alweer een gouden driepunter"

Na de winst tegen Brussel pakten de Wuitens ook in de tweede degradatietopper op het veld van Sprimont de drie punten. Met deze zes op zes tegen rechtstreeks rivalen komt het behoud steeds dichter bij.

"Dit is een ongelooflijk belangrijke zege", besefte ook manager Daniël De Paepe onmiddellijk na affluiten. "Op uitzondering van Hasselt lieten alle andere ploegen die in onze buurt staan punten liggen. We springen nu over Maasmechelen naar de tiende plaats. Je mag er van uit gaan dat alle ploegen vanaf Oudenaarde onder elkaar zullen uitmaken wie er voor de degradatieplaatsen of de barrageplaatsen zal spelen. Maar wij hebben door die zes op zes tegen Brussel en Sprimont een heel belangrijke stap gezet om die problemen te vermijden", aldus De Paepe.

De Hamse Wuitens hadden de wedstrijd aan de poort van de Ardennen steeds onder controle. "Maar ook de thuisploeg had heel veel kansen en als de doelpunten inderdaad op een slecht moment vallen dan had het resultaat anders kunnen zijn. Nu konden wij telkens op een goed moment scoren en kwamen we steeds op voorsprong. Dat gaf ons ruimte om ons spel te ontwikkelen. Maar dan nog was het nagelbijten tot op het einde. Want na de 1-3 liet de scheidrechter nog zes minuten overspelen. De thuisploeg kwam daarin nog terug en kreeg finaal nog een vrijschop. We zagen het doemscenario van de wedstrijd op Maasmechelen zich al herhalen. Daar kregen we in de slotseconden ook nog het deksel op de neus. Maar dit keer gebeurde dat dus niet. Op basis van het aantal kansen had Sprimont ook zeker aanspraak kunnen maken op een punt maar onze afwerking was beter en ik moet  de spelers ook gelukwensen voor hun gedrevenheid de volle 96 minuten lang. Als we deze lijn kunnen doortrekken dan moeten we ons kunnen handhaven. Het weekje competitiestop is intussen alvast welgekomen want de druk was de jongste weken toch behoorlijk toegenomen." IES

Trainer Bruno Buyl geeft spelers vrij weekend cadeau

"Je moet het toch maar doen"

Trainer Bruno Buyl was uiteraard in de wolken met de drie punten die zijn spelers in Sprimont pakten. "Verdiend op basis van het aantal open kansen. We hadden aan de rust al met 0-2 kunnen leiden maar Yoshi miste een unieke kans. Achteraf bekeken maakte dat gelukkig niet veel uit. In de tweede helft hadden we het geluk om meteen na hun gelijkmaker weer te kunnen scoren. Daardoor bleven we het initatief in handen houden," aldus Buyl die de zes op zes tegen de rechtstreekse degradatierivalen niet zo evident vond. "Je moet het toch maar doen. Zowel Brussel als Sprimont hebben zich versterkt. Ik ben er zeker van dat zij nog punten zullen pakken in de volgende weken. Wij hebben onze opdrachten in elk geval met brio vervuld. De druk kan nu even van de ketel. Ik had de spelers een vrij weekeind beloofd in geval van een zes op zes. Die belofte zal ik houden. Deze week trainen we op dinsdag en donderdag. Nadien heeft iedereen drie dagen vrij om daarna weer vier keer keihard te werken in het vooruitzicht van de komst van Virton."(IE )

Rik Impens speelt cruciale rol

"Blij met twee assists"

Rik Impens had een voet in twee van de drie Hamse doelpunten. "Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Met een beetje geluk zat er ook een doelpunt in," vertelde Impens die een prachtige verre lobbal op de deklat uit elkaar zag spatten. "Dat had het verhaal uiteraard helemaal afgemaakt. Maar in deze fase van de competitie is het nog veel minder belangrijk wie er scoort maar wel dat we winnen. De zege is volgens mij ook dik verdiend. De thuisploeg mag dan ook wel kansen hebben gehad, wij hadden toch veruit de beste mogelijkheden. Naast onze drie doelpunten kwamen we nog drie keer alleen voor het doel van de Walen. We hebben nu in elk geval een grote stap richting behoud gezet. In de resterende weken hebben nog een heel pak thuiswedstrijden waarin we de zaak helemaal moeten afmaken. Nu mogen we gerust even genieten van deze twee voorbije successen. Het vrije weekend komt net op tijd. Iedereen kan nu even het hoofd leegmaken om dan met frisse energie de slotfase van de competitie aan te vatten." (IE)

Tom Raes lukt eerste treffer voor nieuwe club

"Voel me elke week beter"

Hamme nam de wedstrijd in Sprimont meteen in handen maar verloor na een dik kwartier de controle. Het openingsdoelpunt van Tom Raes, zijn eerste sinds hij in de Kerstperiode van Roeselare naar Hamme kwam, deed de wedstrijd weer kantelen. "De afspraak was dat ik op stilstaande fasen mee in de aanval mocht. De vrijschop van Rik Impens was perfect getrapt, ik kon met het hoofd verlengen", legde Raes na afloop uit. "Ei zo na had de wedstrijd aan de rust al gespeeld kunnen zijn toen opnieuw Rik Impens onze snelle Yoshi Mariën voor doel afzonderde. Hij besloot helaas net naast. Daardoor bleef het na de rust wel spannend zeker nadat de thuisploeg gelijkstelde. Ik denk niet dat die speler weet hoe hij die 1-1 scoorde. Hij nam de bal in de vlucht over en trapte keihard. Een wereldgoal zeggen ze van zoiets. Maar als verdediging konden we daar dus ook niets tegenin brengen. De nul houden zat er deze keer dus niet in maar dat is achteraf bekeken ook niet belangrijk meer. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen in dit succes. Nu onze defensie steeds beter op elkaar ingespeeld raakt kan ik ook aanvallend al eens iets proberen. Vandaag leverde dat voor h et eerst succes op. Hopelijk kan ik dat nog eens overdoen."  (IE)

1ste amateurklasse SPRIMONT 2 VW Hamme 3

Nadat Speltdooren het eerste gevaar van de thuisploeg kon afblokken kon de mee opgerukte Raes een vrijschop van Impens inkoppen. Net voor rust besloot Yoshi Mariën op doelman Jaa. Met een wereldgoal van Nezer kwam de thuisploeg na de rust langszij maar meteen daarop kon Romero, na mooi werk van het duo Yoshi Mariën - De Kuyper, voor de 1-2 zorgen. Kort daarop verhinderde De Vroe en Yari Mariën tot twee keer toe de gelijkmaker. In een boeiend slotkwartier kregen beide ploegen nog een pak kansen. Het was Yoshi Mariën, na voorberieding van Romero, die kon scoren. In de zes minuten blessuretijd scoorde de thuisploeg nog tegen maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Scheidsrechter: Denil. 

SPRIMONT COMBLAIN: Jaa, Saccio (74’ Giargiana), Nezer, Cissako, Beltrame (54’ Carvalho), Bertrand (65’ Englebert), Manfredi, Matoukou, Goffin, Kouemaha en Sahuke. 

VW HAMME: De Vroe, Raes, Vercruysse (85’ Vergeylen), Dujardin, Jari Mariën, De Wilde (21’ Dekuyper), Yoshi Mariën, Impens (90 + 2’ Kurtulus), Speltdooren, Deppé, Romero. 

Doelpunten: 38’ Raes 0-1, 56’ Nezer 1-1, 58’ Romero 1-2, 86’ Yoshi Mariën 1-3, 90+2’ Cissako 2-3. 

Gele kaarten: Nezer, Menfredi, Englebert, Romero. IE

Gazet Van Antwerpen 20-02-2017Gazet Van Antwerpen 20-02-2017

Gazet Van Antwerpen 20-02-2017Gazet Van Antwerpen 20-02-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 37 gasten en geen leden online