header bar 2

Gazet Van Antwerpen“Dat eerste tegendoelpunt sneed onze benen af”

Na de 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd ging VW Hamme ru ook in de terugwedstrijd tegen Virton met de billen Moot. Maar in tegenstelling tot drie maanden geleden zat er nu wel veel meer in.

Hamme speelde een sterke eerste helft. Romero, Dekuyper en Jari Mariën kregen goede kansen en achteraan werd niets weggegeven. Een kleine voorsprong had zeker verdiend geweest. Bovendien kwamen de bezoekers goed weg toen scheidsrechter Mesanovic slechts geel toonde aan Arenate, nadat die zich onbesuisd met de twee voeten vooruit op Hamme-aanvoerder Speltdooren gooide. Maar de 0-0 bleef wel op het bord en toen invaller Mbuba meteen na de pauze totaal vrij een hoekschop met zijn knie tegen de netten kon verlengen, was de fut er opeens uit bij de Wuitens. Ze kregen geen enkele aanval meer in elkaar geknutseld. Ook middenvelder Rik Impens begreep niet hoe het mogelijk was dat de ploeg er na een sterke eerste helft na de rust niets meer van bakte. "We kregen in de eerste helft heel wat kansen en hadden dus makkelijk op voorsprong kunnen staan. Maar zolang je niet scoort is dat natuurlijk allemaal waardeloos. Anderzijds hadden de bezoekers met zijn tienen moeten staan, want de manier waarop Arenate uithaalde op Speltdooren verdiende echt wel een rode kaart. Maar ook gedane zaken nemen geen keer. Feit is dat we meteen na de rust niet echt bij de les waren bij die hoekschop waaruit de bezoekers konden scoren. Het leek wel of onze benen werden afgesneden." Dat de ploeg door de afwezigheid van De Wilde en Raes, die's ochtens ziek afbelde, veerzwakte stond, wil Impens niet als excuus aanwenden. “We konden ook zonder Stijn (De Wilde red.) en Tom (Raes red.) in de eerste helft de druk hoog houden op de bezoekers. Ze kregen geen enkele kans. toen geen . We moelen dus alleen bij onszelf kijken waarom waarom we in de tweede helft zo wegzakten”, besloot aanvoerder Speltdoorn. (Ivan Elegeert)

Hamme overweegt om verzet aan te tekenen

“Zaak-Deinze is zeer nefast”

Omdat Deinze door het niet terecht opstellen van Buysse een pak punten kwijt raakte, is de kloof tussen de Wuitens en vrijwel alle ploegen die onder hen staan een pak kleiner geworden. “Wij halen geen enkel voordeel uit de ze zaak”, geeft manager De Paepe toe. “In de heenwedstrijd pakten we een punt, maar toen was Buysse er niet bij. In de terugwedstrijd was hij er wel bij maar toen wonnen we. Vooral White Star Brussel deed zijn profijt want zij haalden nul op zes tegen Deinze en dat wordt nu zes op zes met een doelpuntensaldo van 10-0. De klok met hen is daardoor opeens weer een pak kleiner geworden.” “Ook enkele andere ploegen bekijken het dossier met argusogen. Wij overwegen dan ook om derdenverzet aan te tekenen om onze belangen te verdedigen. Deze week komt de zaak alvast voor op de raad van bestuur. Maar het is duidelijk dat wij ons niet het slachtoffer willen voelen van een onduidelijke situatie die de voetbalbond voor een groot stuk zelf heeft veroorzaakt door heel laat en tegenstrijdige mededelingen uit te sturen. (ie)

Vanderputte na zeven maanden weer terug

“Ik ben blij er weer bij te zijn”

Na bijna zeven maanden afwezigheid mocht Jeroen Vanderputte in het slotkwartier tegen Vitton opnieuw opdraven. “Ik speelde in het begin van het seizoen de bekermatch en de competitiemacht op Beerschot Wilrijk , maar viel nadien uit met een stressfractuur en een letsel aan de heup. Het herstel nam langer in beslag dan verwacht. In november en december kreeg ik immers een terugval. Pas sinds begin januari kan ik weer trainen. Maar spelen zat er nog nieten”, vertelde Vanderputte.
Zij invalbeurt tegen Virton kon het tij niet meer keren. “Het was allicht een actie van alles of niets die onze trainer wou uitproberen om offensief wat meer gewicht in de schaal te werpen. Maar het werd dus helaas niets. Door deze uitslag moeten we volgende week in Hasselt weer vol aan de bak en we zouden er. Liefst de drie punten pakken. Ik heb de ploeg de voorbije maanden blijven volge vanuit de tribunes en heb er vertrouwen in. Op de momenten dat ze de punten moesten pakken deden ze dat ook.” (ie)

Trainer Buyl had terugval niet verwacht

“Energie verbruikt in eerste helft”

Ook Bruno Buyl zocht na afloop naar een verklaring waarom zijn ploeg na een sterke eerste helft er in de tweede periode amper nog iets van bakte. “We hebben in de eerste helft wel heel veel energie gebruikt. Misschien zelfs wat te veel. Er werd heel snel gecombineerden er werd heel kort verdedigd. Dat lukte na de rust niet meer. Allicht ook omdat we meteen na de hervatting de adem werden afgesneden door dat tegendoelpunt. Iedereen voelde dat we aan de rust eigenlijk met 1-0 voor hadden moeten staan.”
“Maar in plaats van met een voorsprong begonnen we eigenlijk met met een achterstand aan de tweede helft. Dat was voor de spelers letterlijk en figuurlijk een koude douche. Niets lukte nog, we gaven het middenveld uit handen en enkele sterkhouders uit de eerste helft kwamen na de rust niet meer in hun spel. Tegen een uitgekookt Virton, dat meteen bloed rook, was dat natuurlijk fataal. Jammer, want ik had echt het gevoel dat we hier vandaag punten konden pakken.
Virton was heel wat minder dan in de heenwedstrijd. Toen kwamen we er 90 minuten niet aan te pas. Nu waren we 45 minuten de baas.” (ie)

VW Hamme - Virton 0-3

De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar de kansen waren schaars. De Kuyper en Romero kwamen dicht bij een doelpunt en Dupré hield ook Jari Mariën van een treffer.
Na de rust kopte invaller Mbuba een hoekschop van Simon binnen. Virton ging door maar Simon en Bru, beiden voor een leeg doel, lieten de kansen liggen. Na balverlies van Deppé kon Bru toch scoren. Toen diezelfde Bru met de hand nog eens scoorde, moesten de bezoekers met tien verder. Maar ook toen kon Hamme geen vuist meer maken. Zotsara maakte de klus helemaal af. (ie)

VW Hamme: De Vroe, Speltdoorn, Vercruysse (72’ Kurtulus), Dujardin, Jari Mariën, Vergeylen (72 Vanderputte), Impens, Yoshi Mariën, Deppé, Romero, Dekuyper.

Virton: Dupré, Schmit (67’ N’Gadridra) Goulard, Angiulli, Arenate (46’Mbuba), Bru, Lesquoy, Harvey, Fall, Simon, Zotsara.

Doelpunten: 47’ Mbuba 0-1, 75’ Bru 0-2, 80’ Zotsara 0-3.

Gele kaarten: De Vroe, Vercruysse, Deppé, Arenate, Bru, Dujardin.
Rode kaarten: 79’ Bru (2X geel).

Gazet Van Antwerpen 06-03-2017Gazet Van Antwerpen 06-03-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 91 gasten en geen leden online