header bar 2

Gazet Van AntwerpenWuitens pakken in blessuretijd nog een overhoopt punt

Enkele weken terug verloor Hamme in blessuretijd, onverdiend, in Maasmechelen. Vorige zaterdagavond pakte het aan de andere kant van Limburg in de extra-tijd een meer dan gevleid punt.

"We moeten inderdaad niet flauw doen, dit punt verdienden we niet echt. We speelden zeker niet onze beste wedstrijd en moesten ook rekenen op de vele missers van de thuisploeg die bij een 2-1 stand heel wat kansen kregen om de partij helemaal te beslechten", gaf ook topschutter Romero toe. De Hamse spits verkeek in de eerste helft twee goede kansen en was ook na de rust niet altijd even scherp. Maar toch maakte hij weer 2 treffers waardoor hij nu al een veertien doelpunten zit. "De eerste keer dit seizoen dat ik twee keer in één match scoor. Daar moet ik dus wel tevreden mee zijn. Bij het tweede doelpunt was het gewoon zo hard mogelijk trappen en zien waar de bal zou stranden. Alles of niets dus. Het werd dus alles. Het mocht ook wel eens een beetje meezitten want we hebben dit seizoen ook al enkele keren in extremis punten verloren."

Toch maakte Romero zich ook weer (terecht) zorgen over de te gemakkelijke tegendoelpunten die de Wuitens slikten. "Dat is het probleem dat we toch al een heel seizoen kennen. Toen we aan de wedstrijd begonnen hebben we elkaar nog eens opgepept om vooral achteraan de concentratie te behouden om te proberen de nul te houden. Als je dan ziet op welke manier we toch de doelpunten weggeven dan kunnen we daar als ploeg niet blij om zijn."

Door zijn late gelijkmaker houdt Romero de hoop op een goede afloop in Hamme wel levend. Alle rechtstreekse degradatieconcurrenten lieten ook minstens 2 punten liggen. "Onze resterende thuiswedstrijden worden nu nog belangrijker. Zaterdagavond komt Heist op bezoek. Dan zijn Dujardin en Deppé terug en hopelijk is tegen dan Stijn De Wilde ook weer fit. Als we die match kunnen winnen zie ik het helemaal zitten", besloot coach Bruno Buyl. IES

Trainer Bruno Buyl niet tevreden over geleverde spel

"Geen goede wedstrijd"

Terwijl zijn zoon Stephen met Antwerp de titel pakte werkte papa Bruno zich langs de lijn in Hasselt uit de naad om zijn Hamse Wuitens naar de zege te leiden. Maar die zat er nooit in. "Het was geen goede wedstrijd. Met één punt mogen we zeker blij zijn", besefte Buyl die na de 2-1 niet meer geloofde in een goede afloop. "We hebben wel kansen gekregen maar we hebben er te veel weggeven. De twee Hasseltse doelpunten kwamen er veel te makkelijk. Maar ik pleit toch ook wat verzachtende omstandigheden. Dujardin was geschorst. Dennes De Kegel speelde een schitterende wedstrijd maar met amper een echte training in de benen moest ik hem na een uur wel vervangen. Daardoor moest ik de verdediging nog eens reorganiseren en dat laat zich toch wel voelen. Als ik hoor wat de concurrenten doen dan doen we uiteindelijk nog een goede zaak. We moeten nu in de eerste plaats proberen onze thuiswedstrijden te winnen. Als we 35 punten hebben dan zijn we volgens mij zeker gered." (IE)

Yoshi Mariën had een voet in de twee treffers

"Altijd geloofd dat het nog kon"

Yoshi Mariën speelde alweer een heel belangrijke rol in de twee Hamse doelpunten. Bij het openingsdoelpunt kon hij De Kegel bedienen die op zijn beurt Romero liet scoren. In blessuretijd was het Mariën zelf die met een gemeten voorzet de Hamse topschutter weer aan het werk zette. "Ik heb altijd geloofd dat die gelijkmaker er nog in zat. Ik zit zo een beetje in elkaar. Een wedstrijd is pas gedaan als de ref heeft afgefloten. Toen we op achterstand kwamen zag het er natuurlijk belabberd uit. Maar ik heb geprobeerd om de ploegmakkers toch aan te porren om alles te blijven geven. Dat het uiteindelijk is gelukt is toch een beloning voor die doorgedreven inspanning", aldus Mariën die wel toegaf dat de thuisploeg voordien al enkele goede kansen had verkeken. "Maar dat is ook niet onlogisch. Op het moment dat het 2-1 werd zijn wij met z'n allen vooruit gaan spelen en dan neem je achteraan risico's. Vandaag is dit gelukkig goed afgelopen. We nemen hierdoor toch het punt terug dat we in Eisden onterecht in blessuretijd verloren", aldus Mariën. (IE)

Oudenaarde doet halve Hamse ploeg een voorstel

Yannick Deppé met half been weg bij Wuitens

De kans dat Yannick Deppé, die zaterdagavond een gele schorsing uit zat maar zijn ploegmakkers vanuit de tribune wel kwam aanmoedigen, volgend jaar nog in Hamme speelt lijkt klein. De middenvelder kreeg een voorstel van reeksgenoot Oudenaarde. "Deppé heeft nog een overeenkomst bij ons. Oudenaarde en de manager van Deppé proberen nu alle truken van de foor om onder die overeenkomst uit te komen", vertelt Hamme manager De Paepe. Maar naast Deppé heeft Oudenaarde ook al zeker vier andere spelers die nog onder contract staan bij de Wuitens een voorstel gedaan. "Ongehoord eigenlijk en dat voor een ploeg waar we steeds de beste relaties mee onderhielden. Oudenaarde is ook één van de ploegen die het hardst protesteert tegen de regel dat elke ploeg in eerste amateurklasse toch over minstens 7 spelers moet beschikken die een contract hebben als deeltijds sportbeoefenaar. Voor ons is een overeenkomst heilig, wij hopen dat spelers, hun managers en de andere ploegen dat ook doen", aldus de Hamse manager. (IE)

Gazet Van Antwerpen 13-03-2017Gazet Van Antwerpen 13-03-2017

Gazet Van Antwerpen 13-03-2017Gazet Van Antwerpen 13-03-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 97 gasten en geen leden online