header bar 2

"Alleen het resultaat ontgoochelt me"

Al een geluk dat de haardos van trainer Bruno Buyl kortgeschoren is want de Hamse coach had zich weer de haren uit het hoofd kunnen rukken toen hij op vijf minuten van het einde zijn ploeg een zoveelste fataal tegendoelpunt zag slikken. "Je kan op alles trainen maar dat soort situaties kan je niet trainen. Dat moet je gewoon weten", stelde Buyl vast nadat hij zag hoe niemand in zijn verdediging het Badiane moeilijk maakte om uit te halen.

"We kregen de hoekschop niet goed weg maar we lieten die speler alle ruimte om zelfs met de tip van zijn schoen te kunnen scoren. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat ons dit overkomt. Blijkbaar is dat eigen aan ploegen die moeten knokken om er in te blijven. Maar die situatie heeft ons  uiteindelijk wel 2 gouden punten gekost. Want we hadden de zege hier in handen maar we gaven ze weg. Ik kan dus alleen maar ontgoocheld zijn in die fase en in het resultaat. Maar verder vond ik ons een beresterke wedstrijd spelen. Daarom heb ik ook vertrouwen in de toekomst. Als we dit niveau kunnen blijven halen dan zullen we de 7 punten die we volgens mij nog nodig hebben om ons te redden zeker kunnen halen," aldus Buyl. (IE)

Jeroen Vanderputte scoort tegen zijn ex-ploeg

"Doodzonde dat we dit nog weg geven"

Jeroen Vanderputte, die na een maandenlange afwezigheid tegen Heist pas aan zijn derde wedstrijd van het seizoen toe was en het de volle 90 minuten uit hield, leek de held van de avond te worden. Op aangeven van Romero bracht hij de thuisploeg op een kwartier van het einde op voorsprong. "Niets leek er op te wijzen dat we die zege nog uit handen zouden geven. We hadden volgens mij de drie punten ook echt verdiend. Alleen in de eerste 10 minuten en kort voor mijn doelpunt zaten we even in een dipje. Maar de rest van de wedstrijd hebben we gedomineerd en hebben we ook veruit de beste kansen gehad. Het is dan ook doodzonde dat we in die slotfase de zege alsnog hebben weggeven. Ik ben echt wel ontgoocheld", klonk het bij de centrale middenvelder die duidelijk een meerwaarde is voor de Hamse ploeg. "Ik voel me eerlijk gezegd ook sterker dan voor mijn blessure. Je merkt ook dat we als ploeg nu veel sterker staan dan in de heenwedstrijd op Heist. Toen hadden we een hele reeks afwezigen. Nu is iedereen bijna terug. Als we op volle sterkte de resterende vijf matchen kunnen afwerken mag het behoud geen probleem zijn." (IE)

Sterke invalbeurt van Matthijs Vergeylen

"Mijn job om het de trainer lastig te maken"

Matthijs Vergeylen begon, in tegenstelling tot de voorbije weken, tegen Heist op de bank. Maar nadat Rik Impens uitgeblust naar de kant werd gehaald leverde hij wel een sterke invalbeurt af. Hij lag mee aan de basis van het doelpunt, kreeg nadien nog een goede kanse en kon heel wat duels winnen afsluiten. "Een beetje ontgoocheld dat ik niet mocht starten maar anderzijds toch tevreden met mijn invalbeurt. Het is mijn job om het de trainer op deze manier lastig te maken in zijn selectie", vertelde Vergeylen die vond dat Hamme in de slotfase nog genoeg kansen kreeg om toch nog de zege te pakken. "De kopbal van Tom Raes en de bal van Olivier Speltdooren waren twee unieke mogelijkheden. Maar het is een ongeschreven wet dat ploegen die onderaan in de rangschikking staan in zo'n fases meestal niet het geluk aan hun zijde hebben dat ploegen die bovenaan staan wel hebben. Toch beschouw ik het punt dat we pakken nog als een winstpunt. Elk punt in deze fase van de strijd is belangrijk. Maar het belangrijkste is dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Daar moeten we verder op bouwen."  (IE)

Wuitens geven gouden zege in slotfase weer weg

"We moeten strenger zijn voor onszelf"

Vigor Wuitens Hamme had zaterdagavond een gouden zaak kunnen doen in de strijd om het behoud. Maar blauwzwart gaf op een lullige manier in de slotfase een gouden zege toch nog uit handen.

Zowel Hamme als Heist speelden de volle 90 minuten voor de winst. De thuisploeg met het oog op het behoud, de bezoekers rekenen nog op de eindronde. Dat leverde finaal een mooie pot voetbal op met een resultaat waarin beide ploegen loon kregen voor hun werk. Al claimde de thuisploeg, op basis van het aantal kansen, wel de zege. "Voor de rust hadden we al genoeg kansen om ruim op voorsprong te komen. Maar dat lukte niet. Toen we na de rust dan toch konden scoren hadden we dat resultaat moeten vasthouden. Maar dat deden we niet. We moeten echt strenger worden voor onszelf", vond centrale verdediger Tom Raes die zichzelf ook op de borst klopte. "Het doelpunt van Heist was, alweer, te vermijden. Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. Maar we trekken er geen lessen uit. Op die manier blijft de stress natuurlijk wel in de ploeg. Terwijl dat nergens voor nodig is. We hebben meer dan genoeg kwaliteit in de ploeg om ons te handhaven. Maar op sommige cruciale momenten missen we de discipline om het resultaat dat we willen ook echt vast te houden."

Hamme kwam in de openingsseconden al goed weg maar controleerde nadien vrijwel de hele eerste helft. De kansen werden echter niet benut. In de tweede helft leek Heist even de rol over te nemen maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen ze niet. Toen Vanderputte, uitgerekend hij, tegen zijn ex-ploeg de thuisploeg toch op voorsprong bracht leek het een prachtige avond te zullen worden voor de Wuitens maar finaal trapte Badiane, die al enkele minuten gekwetst op het veld stond, toch nog de gelijkmaker tegen de netten nadat de Hamse verdediging het vertikte om hem het trappen te beletten. (IE)

Gazet Van Antwerpen 20-03-2017Gazet Van Antwerpen 20-03-2017

Gazet Van Antwerpen 20-03-2017Gazet Van Antwerpen 20-03-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 118 gasten en geen leden online