header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Als we er moeten staan dan staan we er"

De Wuitens hebben vorige vrijdagavond al een reuzengrote stap richting behoud gezet. Door de winst tegen Oosterzonen slaan ze een directe concurrent nu een dubbele lengte achteruit. Met dank aan topschutter Olivier Romero.

"Ik had het voorspeld. Als je Olivier een halfuur niet opmerkt dan mag je er bijna zeker van zijn dat hij bij een volgende actie gaat scoren", jubelde ook trainer Bruno Buyl na afloop. De Hamse topschutter bevestigde die pronostiek. Na een bleke eerste helft zorgde hij met zijn 15de en 16de treffer van het seizoen voor een duidelijke 3-0 zege. Daardoor kan Hamme wat vrijer ademen en hoeft het wat minder rekening te houden met de punten die de andere degradatiekandidaten, het door het schrappen van White Star Brussel en het dossier SK Deinze, zomaar in de schoot kregen geworpen.

"We wilden dit allemaal en hebben er allemaal hard voor gewerkt. Ik ben dan ook blij voor de hele club en de supporters. Voor de wedstrijd kwam een delegatie van het bestuur nog even in de kleedkamers om ons moed in te spreken. Die mensen zijn echt wel begaan met deze vereniging. Zij proberen op een ernstige manier deze club te leiden", vertelde Olivier Romero na afloop. "Hopelijk voor iedereen is met deze zege het behoud nu bijna binnen. In elk geval hebben we getoond dat we om de momenten dat we er moeten staan ook effectief bij de les zijn. We hebben dit seizoen nog al enkele van dit soort wedstrijden gehad en ook dan konden we het resultaat boeken dat we wilden."

Romero had enkele weken geleden in Hasselt nog een strafschop gemist. Toch stapte hij resoluut naar de bal nadat Impens onderuit was gehaald in de zestien. "Ik ben samen met Olivier Speltdooren aangeduid voor de strafschoppen. Maar ik wou me echt wel herpakken na die misser in Hasselt. Ik heb dan ook niet te veel nagedacht en gewoon keihard getrapt. Dat was voldoende", aldus Ollie die even later een aangeven van Yoshi Mariën op de slof nam om voor de 3-0 te zorgen. Daarmee blijft Romero topschutter in de reeks. "Daar ben ik niet echt mee bezig. Even belangrijk was vandaag dat we de nul konden houden. Het is pas de tweede keer dit seizoen dat ons dit lukt. Onze verdedigers en onze keeper verdienen dan ook onze erkenning. Ze hebben het dit seizoen niet makkelijk gehad. Ook vandaag moesten we door het uitvallen van Dennes De Kegel weer snel wisselen. Het behoud zo snel mogelijk verzekeren is het enige wat telt. We hebben een heel jonge ploeg en je voelde de druk met de week toenemen. Hopelijk valt die last snel van de schouders en maken we er nog drie mooie wedstrijden van." (IE)

Trainer Bruno Buyl enkel tevreden met resultaat

"Minste match, belangrijkste punten"

Trainer Bruno Buyl slaakte, net als zowat heel Hamme, een zucht van opluchting toen Oli Romero in vijf dolle minuten de Wuitens naar een 3-0 zege loodste. "Ik had er tot dan toch geen goed gevoel bij. We kwamen wel op voorsprong maar gaven nadien het middenveld helemaal uit handen en werden net als in de heenwedstrijd weggelopen. Gelukkig kon Oosterzonen van dat overwicht niet profiteren en sloegen wij in de tweede helft op een heel belangrijk moment toe. Dit was zeker een van onze mindere wedstrijden van de voorbije weken. Maar het levert misschien wel de belangrijkste punten van allemaal op. Dat was ook het enige wat vandaag belangrijk was. Een schoonheidsprijs hoefden we voor deze wedstrijd niet meer te krijgen", aldus Buyl die zich voor de wedstrijd nog behoorlijk ongerust had gemaakt over de onduidelijke rangschikking in de reeks. "Niemand weet blijkbaar wat er echt met White Star Brussel gaat gebeuren, het dossier Deinze lijkt nu van de baan maar ook daar kan er nog een ultiem beroep volgen en tenslotte is er Koksijde dat volgend jaar sowieso zakt maar intussen wel aan een opmars bezig is. Hopelijk moeten we na deze zege met al die toestanden geen rekening meer houden en is het behoud zo goed als zeker." (IE)

Rik Impens forceert de belissing

"Natuurlijk was het strafschop"

Op het moment dat Oosterzonen in het vierde kwartier de indruk gaf dat het de wedstrijd helemaal naar zijn hand kon zetten was het Rik Impens die aan de basis lag van de ommekeer. Hij schakelde twee man uit in de strafschopzone en werd toen hij onderuit werd gehaald. "Ik stond net op het punt om te trappen toen ik een beenveeg kreeg. Er was dus geen discussie mogelijk, een zuivere strafschop", aldus Impens. "Toen we bij onze volgende aanval meteen de 3-0 konden scoren hebben we de bezoekers helemaal doodgeknepen. Maar ik geef toe dat we voordien inderdaad niet echt goed bezig waren. Oosterzonen was duidelijk naar hier gekomen om punten te pakken en speelde heel offensief. Ze hebben een enorm loopvermogen. Dat hebben we ook in de heenwedstrijd al ondervonden. Onze doelpunten vielen dan ook op een ideaal moment. Dit is inderdaad een zege van de opluchting. Want de druk was de jongste weken toch wel toegenomen. Hopelijk krijgen we nu snel ook de wiskundige bevestiging dat we gered zijn en kunnen we de resterende wedstrijden wat meer bevrijd spelen." (IE)

Gazet Van Antwerpen  03-04-2017Gazet Van Antwerpen 03-04-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 82 gasten en geen leden online