header bar 2

Gazet Van Antwerpen “Nog twee wedstrijden om een puntje te pakken”

Na het laatste fluitsignaal troepten spelers en trainers van de thuisploeg samen om laatste kilometer van Parijs-Roubaix te volgen. Gejuich alom toen Hammenaar Van Avermaet het haalde. Op het veld zelf was er weinig reden tot feesten. De Wuitens gingen zwaar onderuit tegen ASV Geel. Het werd 1-4.

Met Van Avermaet was er gisteren dus toch één Hammenaar die mocht tevreden zijn met zijn prestatie en met het resultaat. Want de Hamse Wuitens slikten in hun voorlaatste thuiswedstrijd hun zwaarste nederlaag van het seizoen. Uitgerekend op de dag waarop keeperstrainer Louis Mergan werd uitgewuifd na bijna dertig jaar dienst als keeperstrainer moest zijn doelman Griffin De Vroe zich vier keer omdraaien. “En het hadden er inderdaad nog een paar meer kunnen zijn”, erkende de Hamse keeper. “We zijn te slap aan de wedstrijd begonnen en hebben ons nadien ook nooit echt herpakt. Dat zou niet mogen, zeker niet als je weet dat je nog altijd niet zeker bent van het behoud. Ik geef toe dat we wel in de hoek zitten waar de klappen vallen. Maar we moeten niet op het lot rekenen om er uit te raken. We moeten onszelf uit die hoek knokken. En dat doen we niet. De kans van Jeroen Vanderputte had zeker een doelpunt moeten opleveren. Maar achteraf bekeken was dat de enige kans die we over de hele wedstrijd tussen de palen konden krijgen. Dat is veel te weinig. ASV Geel mag dan wel een goede ploeg zijn en volgens mij ook zwaar onder hun niveau gerangschikt staan, toch is het duidelijk dat wij een gebrek aan spirit hebben getoond om zelf een vuist te maken. We staan nu nog voor een verplaatsing naar Dender en een thuismatch tegen Koksijde om dat ultieme punt nog te pakken. Dat mag geen probleem zijn, maar het had allemaal zover niet mogen komen”, aldus De Vroe, die nog geen antwoord kreeg van de club over zijn ultieme voorstel om zijn overeenkomst te verlengen. “Ik heb aanbiedingen van clubs uit 1B en uit de eerste amateurklasse. Ik wil die clubs niet langer aan het lijntje houden en wil deze week van Hamme horen of zij met mij verder willenIE

Bezoekers gebruikten veldspeler als doelman 

Jo Christiaens debuteert als invaller tussen de palen

De Geelse trainer Nicky Hayen had voor de verplaatsing naar Hamme geen invallersdoelman op zijn bank gezet. Dat leek hem zuur op te breken, want kort voor de rust kwam doelman Yves Lenaerts, die dit seizoen nog geen minuut gemist had bij ASV Geel, in botsing met Stijn De Wilde. De Geelse keeper liep daarbij een schouderblessure op en kon niet verder. Daardoor moest Jo Christiaens als invaller opdraven en meteen tussen de palen postvatten. 

Bij de eerste kans van de thuisploeg leek hij zich al te moeten omdraaien. Een voorzet op rechts werd door Vanderputte overgenomen en die bal ging er volgens heel Hamme duidelijk in. “De bal was zeker twintig centimeter achter de lijn toen hij door Haagen nog werd weggetrapt. Een duidelijk doelpunt. Maar de lijnrechter had het niet gezien. Logisch dus dat we met een aantal spelers protesteerden, maar uitgerekend in de daaropvolgende fase werd het 0-2. Dat was heel zuur”, vertelde Jeroen Vanderputte. “Want hadden we met 1-1 de rust gehaald, was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld.” (ie)

Aanvoerder Speltdooren zag de bui hangen

 “Het is echt onbegrijpelijk hoe snel we achter komen”

Aanvoerder Olivier Speltdooren, die door het uitvallen van Yannick Deppé door schoof naar het middenveld, was na de wedstrijd hard in zijn analyse. “Natuurlijk was de fase kort voor rust, waar we eigenlijk de 1-1 scoorden, maar de scheidsrechter de bal niet achter de lijn zag, heel belangrijk. Maar voordien hadden we de wedstrijd veel te slap aangevat. In de eerste twintig minuten konden we niets klaarmaken. We kwamen al na vijf minuten op achterstand op een manier die eigenlijk niet zou mogen. Iedereen wist op voorhand dat we met één punt wiskundig gered waren. Dan mag je niet zo slap aan een match beginnen”, vond de Hamse aanvoerder. “In het tweede deel van de eerste helft herpakten we ons en dan is het natuurlijk sneu dat je niet met 1-1 maar met 0-2 de rust in gaat. Dat is een wereld van verschil. Na de rust moesten we dus wel komen en dan heeft ASV Geel het spelletje heel goed gespeeld en ons ijskoud afgemaakt. Neen, dit was niet leuk en zo blijft er toch een beetje stress voor die laatste twee matchen.” (ie)

Hamme mist basisspelers in laatste matchen

Seizoen ten einde voor Yannick Deppé en Dennes De Kegel

Zowel Dennes De Kegel als Yannick Deppé zullen dit seizoen niet meer in actie komen voor VW Hamme. De Kegel liep vorige week tegen Oosterzonen al een spierscheur op en moet minstens drie weken rusten. Voor hem zat het seizoen er dus vorige week al op. De Kegel sukkelde het voorbije seizoen van de ene kwetsuur in de andere en is ook nog op zoek naar een team voor volgend jaar. 

Tijdens de laatste training op zaterdagochtend kwam ook Yannick Deppé na een onderling duel slecht neer. Hij scheurde daarbij de mediale kruisband van de linkerknie. Deppé kwam zondag wel, op krukken en met een brace, zijn ploegmakkers aanmoedigen, maar wist toen al dat hij zeker twee maanden zal moeten herstellen. Hij hoopt alvast weer fit te raken om de voorbereiding van het volgend seizoen, waar hij bij SV Oudenaarde zal spelen, te kunnen meemaken.

Zo zullen beide spelers geen rol meer kunnen spelen in de wedstrijden die Hamme dit seizoen nog afwerkt. De Wuitens moeten nog naar Dender en ontvangen op de slotspeeldag Koksijde. (ie)

VW Hamme 1 ASV Geel 4

De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak. De Vroe kon een lob van De Norre niet voldoende afweren waardoor Bangoura kon scoren. Karaday en Koita stelden De Vroe nadien nog op de proef en toen een schot van Koita afweek op Raes kon de Hamse doelman opnieuw redden. Daarna zag de thuisploeg een bal van Vanderputte al dan niet achter de doellijn binnen gaan. Uit de daaropvolgende counter zorgde Bangoura voor de 0-2. Ook na de rust bleef ASV Geel rustig domineren. Bangoura werd nog gestopd door De Vroe maar Koita en De Norre dreven op tot 0-4 alvorens Romero, na fout op Dekuyper, op de stip de eer kon redden. (ie)

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Raes, Dujardin, Kurtulus (60’ Vergeylen), Vanderputte, Yoshi Mariën (60’ De Kuyper), Impens, Speltdooren, De Wilde, Romero.

ASV GEEL: Lenaerts (40’ Christiaens), Haagen, Nelissen, Kerckhofs, Hulsmans, Koita, Vanaken, Bangoura (68’ Van der Heyden), Robin (77’ Ceelen), De Norre, Karaday.

Doelpunten: 5’ Bangoura 0-1, 42’ Bangoura 0-2, 62’ Koita 0-3, 71’ De Norre 0-4, 74’ Romero (strafschop) 1-4.

Gele kaarten: Karaday.

Gazet Van Antwerpen  10-04-2017Gazet Van Antwerpen  10-04-2017

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 68 gasten en geen leden online