header bar 2

Dender FCVW Hamme(Voorbeschouwing FC Dender - VW Hamme) 

Nog twee wedstrijden te gaan en de competitie zit er op. Eerst is er de match met FC Dender in Denderleeuw en, zeven dagen later, op de slotdag is het thuis op zaterdagavond 29 april te doen tegen de Coxyde VV van (nog heel even) Jamaïque Van Damme. Voor onze Vigor Wuitens en voor de jonge voetbalspelers van de Westkust is het in de 1ste Amateurs al gespeeld: wij blijven er in, zij stappen er uit. Niet zo voor de meer ervaren mannen van Jean Pierre Vande Velde die nog niet zeker zijn van hun plaats bij de ‘final four’ en een daaraan verbonden lucratieve thuismatch tegen kampioen Beerschot Wilrijk.

De FC V Dender EH staat momenteel met 52 punten op een vierde plaats met achter zich de SK Heist met 48 en de FC Seraing met 47 punten. Zekerheid omtrent deelname aan de nacompetitie is er dus nog niet. Stel dat onze blauw-zwarten die daar wellicht in het wit zullen spelen voor de verrassing van de dag zorgen en de achtervolgers van hun kant dichter bij komen, dan kan het op de slotdag in de uitwedstrijd bij Seraing voor Dender ineens nog alles of niets worden.

Van de 48 punten uit 16 gewonnen wedstrijden zijn er 3 in cadeauverpakking  na de op de vierde speeldag van Deinze voor eigen volk met 1-2 verloren partij. Die FF 5-0 voerde het aantal ‘gescoorde’ doelpunten op met vier eenheden en reduceerde het aantal toegestane goals met twee.

De meest opzienbarende seizoenresultaten waren de uitoverwinningen bij Geel (2-4), Heist en Hamme (telkens 1-3).Thuisoverwinningen met weerklank waren de 5-2 tegen Coxyde op de openingsdag, en de 5-1 tegen Oosterzonen goed halfweg de competitie. Nederlagen die wenkbrauwen deden fronsen waren de 0-1 tegen WS Bruxelles en de 1-2 tegen Patro Eisden Maasmechelen. De spectaculairste thuisnederlaag was ontegensprekelijk de 4-5 tegen Heist. Eerder onverwachte uitnederlagen waren de 2-0 bij Hasselt en de vrij recente 2-1 bij Coxyde, in welke wedstrijd Jamaïque Van Damme de twee doelpunten voor zijn rekening nam: een vrijschop in de kruising en een strafschop. Op de 6-2 afstraffing bij Virton op de jongste speeldag wordt hier best niet te veel nadruk gelegd.

De brede spelerskern waarover JP Vande Velde beschikt maakt in alle ploegonderdelen roteren mogelijk. Toch zijn er een achttal spelers die met 26 of 27 gespeelde wedstrijden een vaste stek blijken te hebben. Eén iemand speelde zelfs alle wedstrijden maar die kreeg tijdens de jongste wedstrijd in Virton toevallig zijn derde gele kaart. Voor een doelman niet zo courant, maar voor de ambitieuze Xavier Gies (20) een feit. Wie zaterdagavond het Denderdoel zal verdedigen is onduidelijk. Het wordt ofwel Luka Lazitch (24), ofwel de jonge Yannick Van Zele (19) die in Hamme tijdens de heenwedstrijd op de bank zat.

Een andere ‘geelgeschorste’ is de centrale verdediger Hannes Meeus, vorig seizoen nog kapitein van kampioen Beerschot Wilrijk, maar voor hem is dat straf voor een zesde gele kaart en hij heeft in zijn collectie van dit seizoen ook nog een rood kartonnetje.

Ignazio Cocchiere (Foto website FC Dender)Ignazio Cocchiere (Foto website FC Dender)Wie er voor de heenwedstrijd in Hamme al bij waren, in Virton ook tussen de lijnen stonden en dus vrijwel zeker onze jongens een tweede keer in de ogen zullen kijken, zijn de verdedigers Wouter Hias (26), Jonas Bogaerts (30) en Andel Sarr (28); de middenvelders Kevin Nicaise (32), Redouan Aalhoul (25), René Sterckx y Calle (26) en Medhi Tarfi (23); de aanvallers Ignazio Cochierri (29) en Dani Morais De Almeida (20). Tel er een doelman en de middenvelder Gil Figys (23) bij, en het basiselftal staat hier wellicht al af te lezen.

Een extra piment krijgt de wedstrijd met een ‘match in de match’ want met thuisspeler  Ignazio Cochierri en Olivier Romero Gomez zal er gespeeld worden voor de koppositie in het lijstje van de topscorers van 1ste Amateurs. Samen met Jean François Mbuba die voor Virton speelt, voeren beiden met 17 doelpunten de lijst mee aan. Wie er in slaagt te scoren en kan helpen beletten dat er aan de overzijde doelpunten geïncasseerd worden, kan afstand nemen van tenminste een van zijn twee rivalen.

Indachtig de 1-3 thuisnederlaag (twee doelpunten van Cochierri…), zullen weinigen onze Vigor Wuitens winstkansen toedichten, maar waarom als supporter niet eens speculeren op het onverwachte? Waarom zou de VW Hamme, die aan het begin van het seizoen ging gelijkspelen bij Beerschot Wilrijk en bij Deinze, twee toppers waar Dender de duimen heeft moeten leggen, niet nog eens voor de verrassing kunnen zorgen? Trouwens, hoe heeft het gezegde ‘geen twee zonder drie’ ooit ingang kunnen vinden indien het fenomeen zich niet al vaker pleegt voor te doen? Forza Vigor! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 78 gasten en geen leden online