header bar 2

het nieuwsblad"Laatste kans niet laten liggen"

Arne Ivens begint op zijn 29ste pas aan zijn derde club. Nadat hij meer dan 200 wedstrijden in het eerste elftal van Bornem speelde gaat hij nu toch nog een stap hogerop zetten. Ivens wil zich als één van de trekkers van de groep manifesteren.

Waarom die keuze voor Hamme ?

"Hamme was al enkele keren geïnteresseerd maar ik had toen meestal al mijn contract verlengd of was Hamme nog niet met de transferverrichtingen bezig. Ook dit jaar had ik mijn overeenkomst bij Bornem al verlengd. Maar de club kreeg het budget finaal niet rond en vroeg daarom om het contract nog te ontbinden. Hamme speelde toen het snelst op de bal. Op enkele dagen waren we er uit.

Nog altijd tevreden van je keuze ?

"Zeer zeker. Ik begrijp ook wel dat supporters vraagtekens hebben bij de kwaliteit van deze ploeg. Maar voor mezelf was dit misschien wel de laatste kans om nog een reeks hoger te spelen. Die wou ik dus niet laten liggen."

De voorbereiding verliep niet vlekkeloos ?

"Onze wedstrijden tegen Lokeren en Antwerp vielen heel vroeg, we kenden elkaar nog amper. Tegen Bornem was het inderdaad ook niet goed. Maar nadien zag ik wel een kentering. Dat onze bekerwedstrijd tegen Zwevezele ook geen walk-over werd verbaasde me niet. Een eerste ronde in de beker van België is altijd een heel moeilijke. Je komt sowieso tegen een lager gerangschikte ploeg en die zijn natuurlijk super gemotiveerd."

Toch lijkt de ploeg nog wel wat kwaliteit te kunnen gebruiken ?

"Dat lijkt het op het eerste gezicht misschien wel zo. Maar als dat niet het geval is zullen we dat moeten compenseren met een overdosis aan mentaliteit. Want uiteraard weten we dat er in onze reeks heel wat kleppers zullen rondlopen. Een goede start kan ons al veel helpen."

Hoe zie je je eigen rol ?

"Ik ben na Griffin De Vroe de oudste in de ploeg. Men verwacht van mij dat ik de ploeg mee zal trekken. Ik zal tevreden zijn als ik zoveel mogelijk wedstrijden kan spelen en minstens vijf keer kan scoren. Maar mijn seizoen zal pas echt geslaagd zijn als ik met Hamme een rustig seizoen kan afwerken."

Fiche: 

Arne Ivens

Leeftijd: 29.

Woonplaats: Bornem.

Beroep: leerkracht LO in Bornem en Boom.

Spelersloopbaan: SK Branst, Sporting Lokeren, KSV Bornem (9 seizoenen), VW Hamme (contract voor 2 jaar).

 

 Jamaique Vandamme: “De zwakke zieke broertjes zijn er uit”

Nadat hij vorig jaar nodgedwongen deeltijds speler en deeltijds trainer was bij het financieel noodlijdende Koksijde wil Jamaïque Vandamme dit seizoen in Hamme verder bouwen aan zijn loopbaan als trainer. “Maar in dezelfde combinatie als vorig jaar. Wel heb ik met Floris Verstraeten en Geert Vermeire een stevige staf rond mij. Ik wil dus ook en vooral tussen de lijnen proberen om deze club zo goed mogelijk te helpen. Precies daarom doet het pijn dat ik er in de voorbereiding door een kwetsuur te weinig tussen liep”, aldus de West-Vlaming.

Maar ook met Vandamme tussen de lijnen ziet de sportieve toekomst van Hamme er niet rooskleurig uit. “Ik kan de jongens die er zijn niets verwijten. Inzet en werklus genoeg. Maar op een bepaald moment is dat niet voldoende meer. Er zit zeker een pak jong talent in deze groep maar dat zijn spelers die moeten kunnen groeien in een stabiele club die zonder druk kan spelen. In deze ploeg wordt van de jongeren meteen verwacht dat ze de ploeg kunnen dragen. Dat is niet realistisch.”

Vandamme verwacht zich dan ook aan een heel moeilijk seizoen. “Vorig jaar kon Hamme zich pas ternauwernood kunnen redden. Intussen zijn de zwakke en zieke broertjes er allemaal uit en vervangen door teams die zowel sportief als financieel een brede basis hebben. Dan weet je dat we voor een moeilijk seizoen staan. Tenzij er natuurlijk voor 31 augustus nog heel wat gebeurt.” IES

Leeftijd: 32.

Woonplaats: Bachte-Maria-Leerne.

Beroep: student bacheloropleiding informatica.

Spelersloopbaan: Club Brugge, RSC Anderlecht, Roeselare, Roda JC (Nederland), Bergen, Oostende, Union, Torhout, KMSK Deinze, Koksijde.

Trainersloopbaan: Koksijde (speler-trainer, 1 seizoen), VW Hamme (speler-trainer sinds 2017).

Het NieuwsbladHet Nieuwsblad 24-08-2017

 Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 69 gasten en geen leden online