header bar 2

Gazet Van Antwerpen het nieuwsblad"Behoud realiseren en de club structureel versterken"

Gisteravond werd de ploeg waarmee VW Hamme het dit seizoen in eerste amateurklasse moet doen aan de supporters voorgesteld. De locatie, Kaai 31 aan de oevers van de Durme, was prachtig. Het vertrouwen in een goede afloop was niet overal even groot.

De aanloop naar het nieuwe seizoen verliep niet vlekkeloos?

Voorzitter Bart Steukers: "Dat mag je wel zeggen. De resultaten vielen tegen, het aantal gekwetsen groeide met de week en een aantal spelers die pas laat beslisten om ons te verlaten zorgde inderdaad voor heel wat nervositeit. Zowel bij de supporters maar ook in de bestuurskamer. Maar met Nathan Leyder hebben we nog een ultieme versterking en we hopen nog voor de competitiestart nog een speler aan te trekken. Nadien zien we wel wat er gebeurt. Ik ga er van uit dat het vanaf nu wel de goede kant uit gaat."

Is de Romero-kater reeds verteerd ?

"Zeker niet. Dat blijft op mijn maag liggen. De juridische procedure loopt nog. Ik kan daar weinig over kwijt. Ik wil niet dat Vigor over zich heen laat gaan."

Is de trainer overtuigd dat hij het met deze groep kan waarmaken ?

"Ik weet dat de trainer in de media al vaker om versterking heeft gevraagd. We zijn daar deels op ingegaan. Maar hij is altijd op de hoogte geweest van de stappen die we hebben gezet en van zodra hij werd aangesteld is hij in alle sportieve zaken betrokken. Ik ben er zeker van dat Jamaïque heel loyaal is en er alles aan zal doen om onze club in eerste amateurklasse te houden."

Wat zijn uw persoonlijke doelstellingen dit jaar ?

"Ik blijf er bij dat we met Hamme een plaats in eerste amateurklasse waard zijn. Dat is dan ook onze sportieve ambitie dit jaar. Maar ik ben nu 3 jaar voorzitter en weet ook dat er op langere termijn meer nodig zal zijn om te overleven op dit niveau. Daarom heb ik er een persoonlijk objectief van gemaakt om de club in al zijn geledingen te versterken. Vooral structureel moeten we dingen gaan veranderen. Ik geef mezelf daar dit seizoen de tijd voor en hoop om medestanders en investeerders te vinden om die plannen waar te maken."

Ivan ELEGEERT

Wuitens halen spelers bij Ajax en Cercle Brugge

Op de slotdag van de transferperiode deed VW Hamme nog 2 opvallende transfers. Bij Ajax Amsterdam werd Nathan Leyder (20) weggehaald. Leyder, een offensief ingestelde verdediger, speelde in de jeugd van Excelsior Moeskroen, KV Kortrijk, Club Brugge, SV Zulte Waregem. Hij was ook jeugdinternational van U15 tot en met U19. Sinds vorig jaar heeft hij een contract bij Ajax Amsterdam. Door een kruisbandletsel kwam hij pas in april dit jaar aan spelen toe bij Jong Ajax. 
Van Cercle Brugge werd de Fransman Xavier Luissint (33) overgenomen. Ook Luissint is verdediger. Hij speelt sinds 2008 in België waar hij bij KV Oostende de titel in tweede klasse pakte. In 2015 verhuisde hij naar Cercle Brugge.

Gazet Van Antwerpen - Het Nieuwsblad 01-09-2017

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 21 april 2018
Oudenaarde - Lommel United -
Berchem Sport - Knokke F.C. -
Maasmechelen - E. Aalst -
Dessel Sp. - K.MSK. Deinze -
Oosterzonen - FC Seraing -
Chatelet-Farciennes - VW Hamme -
A.S.V. Geel - R. Excelsior Virton -
FC Dender - K.S.K. Heist -


Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 28 65
2 R. KNOKKE 28 55
3 DESSEL SPORT 28 54
4 K.MSK. DEINZE 28 50
5 K. SK. HEIST 28 47
6 OUDENAARDE 28 45
7 F.C. SERAING 28 42
8 A.S. GEEL 28 38
9 EENDRACHT AALST 28 38
10 OOSTERZONEN 28 34
11 R. VIRTON 28 33
12 FC. DENDER 28 30
13 VW HAMME 28 28
14 BERCHEM SORT 28 25
15 CHATELET-FAR. 28 23
16 MAASMECHELEN 28 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 7
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 508 gasten en geen leden online