header bar 2

"Wij zijn niet het zwakke broertje"

Na de vier op zes tegen Châtelet en op Oosterzonen krijgen de Wuitens het puntenloze Virton op bezoek. Middenvelder Arne Ivens beseft dat er een unieke kans ligt om de seizoensstart helemaal geslaagd te maken. Maar hij onderschat de opdracht niet.

Heb je al ooit tegen Virton gespeeld ?

"Heel lang geleden speelde ik ooit met de A-kern van Sporting Lokeren een oefenwedstrijd tegen hen. Maar in competitie is dat inderdaad nog niet gebeurd. Ik kijk er in elk geval naar uit."

Hoe gaan jullie de match aanpakken ?

"We weten dat heel wat sterhouders bij Virton vertrokken zijn en ze met een verjongde ploeg spelen. Allicht daarom zijn ze nog wat op zoek naar het goede ritme en automatismen en verklaart dit hun matige seizoensstart. Maar ik ga er van uit dat ze naar Hamme zullen komen met een groot strijdershart. Bovendien weten we dat ze heel snel zijn in de omschakeling. Van enige onderschatting mag dus geen sprake zijn."

De nul houden wordt dus weer belangrijk ?

"Zeer zeker. Met die instelling zijn we aan de match tegen Chatelet begonnen en dat moet nu ook weer zo zijn. Op die manier kunnen we een stevige thuisreputatie opbouwen. We weten dat er altijd wel kansen zullen komen. Als we dan zelf de boel achteraan dicht houden is de kans op succes dubbel zo groot."

Punten pakken is dus een must?

"Eigenlijk wel. Chatelet en Oosterzonen waren ploegen die allicht net als ons niet bij de tenoren in de reeks zullen horen. Misschien is Virton dat ook niet. Het is dus tegen deze teams dat we punten moeten sprokkelen. Want we blijven toch in de eerste plaats naar de ploegen achter ons kijken. We zijn er ons van bewust dat vele mensen nog altijd als één van de zwakke broertjes in de reeks beschouwen. Maar het is aan ons om week na week op het veld het tegendeel te bewijzen. Maar zeker met onze aanwinsten Luissint, een echte rustbrenger, en Nathan Leyder, de duidelijk een Nederlandse opleiding heeft gehad en bijzonder sterk is in balbezit, heb ik er alle vertrouwen in."

Het Nieuwsblad 15-09-2017Het Nieuwsblad 15-09-2017

Wedstrijden 8ste speeldag

Zaterdag 21 oktober 2017
Oudenaarde - Maasmechelen 4-0
FC Seraing - K.S.K. Heist 1-1
Oosterzonen - Dessel Sp. 1-1
Lommel United - Knokke F.C. 1-1
R. Excelsior Virton - A.S.V. Geel 0-2
Zondag 22 oktober 2017
E. Aalst - Berchem Sport -
Chatelet-Farciennes - FC Dender -
VW Hamme - K.MSK. Deinze -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 8 17
2 DESSEL SPORT 8 16
3 A.S. GEEL 8 15
4 K. SK. HEIST 8 14
5 R. KNOKKE 8 13
6 VW HAMME 7 12
7 OOSTERZONEN 8 12
8 K.MSK. DEINZE 7 10
9 OUDENAARDE 8 10
10 F.C. SERAING 8 9
11 FC. DENDER 6 8
12 BERCHEM SORT 7 8
13 EENDRACHT AALST 6 6
14 MAASMECHELEN 8 6
15 CHATELET-FAR. 7 5
16 R. VIRTON 8 2

Topscorer

Yoshi Mariën 2
Olivier Speltdooren 2
Stijn De Wilde 2
Gilles Van Remoortere 2
Jamaïque Vandamme 1

Wie is online

We hebben 261 gasten en geen leden online