header bar 2

Gazet Van AntwerpenIn een kansenarme eerste helft hadden de bezoekers het meeste balbezit. Maar op een schot van Serwy (nipt naast) na, leverde dat geen gevaar op. De thuisploeg kreeg pas na 50 minuten, met een vrijschop van Ivens, een eerste bal tussen de palen. Aan de overkant had De Vroe tot twee keer toe een superreflex in huis om Vaccaro van een verdiend doelpunt te houden. Ook nadien bleven de bezoekers de betere ploeg maar De Vroe werd niet meer bedreigd tot hij in de slotminuut toch geklopt leek maar verdediger Dujardin hem nog ter hulp schoot. De thuisploeg kreeg geen enkele uitgespeelde kans.

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Ivens, Speltdooren, De Keersmaeker, Vergeylen (60’ Leyder), Vandamme, De Wilde, Yoshi Mariën (84’ Claeys), Vits (60’ Van Remoortere).

EXC. VIRTON: Dupire, Goulard, Angiuli, Muratovic (86’ Njo-lea), Lazaar, Lesquoy, Fabris, Serwy (83’ Bah), Havey (73’ Arenate), Vaccaro, Diakhaby.

Gele kaarten: Harvey, Lazaar, Leyder, Ivens (IES)

 Doelman De Vroe houdt een punt thuis

"Toch had het veel mooier kunnen zijn"

 Het puntenloze Virton liet in Hamme een heel sterke indruk. De ploeg uit de Gaume domineerde de hele wedstrijd maar kon haar overwicht niet afmaken. Doelman Griffin De Vroe was de beste Hammenaar.

Kort voor het uur moest de Hamse goallie tot twee keer toe tussenkomen om de bezoekers van een doelpunt te houden. Ook nadien stond zijn verdediging doorlopend onder druk maar pas in de slotminuut leverde dat nog eens bezoekend gevaar op. "Toch heb ik een dubbel gevoel bij dit resultaat. Uiteraard blij met het punt en met het feit dat we ook nu weer de nul konden houden. Maar anderzijds had ik het gevoel dat we aanvallend niet hebben getoond wat we kunnen. De laatste pass werd al te vaak niet goed verzorgd, de keuzes die we maakten waren vaak niet de juiste."

De Hamse speler waren nochtans gewaarschuwd door trainer Vandamme. "We werden heel duidelijk gebriefd dat Virton allesbehalve een ploeg was die het verdiende om laatste te staan. Dat hebben ze trouwens vandaag ook duidelijk bewezen. Ga er maar van uit dat die ploeg dit seizoen nog heel wat zal bewijzen eens die groep nog meer op elkaar is ingespeeld. We wisten ook dat die ploeg naar hier was gekomen om te winnen en dat ze hoe langer de 0-0 op het bord zou staan, hoe feller ze zouden gaan drukken. Dat scenario is ook uitgekomen maar helaas hebben wij van onze kant in de omschakeling te weinig gebruik gemaakt van de ruimte die er zo kwam. Dus zat er misschien wel meer in dat dit ene punt", aldus de keeper die zelf niet te veel pluimen op zijn eigen hoed wou steken.  "Dat is eerst en vooral niet mijn gewoonte maar anderzijds is het ook mijn taak als keeper om er op die momenten ook te staan. Twee keer zat ik perfect in de schietbaan van Vaccaro. Meer moet dat niet zijn." De Vroe beseft ook dat de competitie nog altijd alle kanten uit kan. "Kijk maar naar de uitslagen van dit weekend. Er zaten toch weer enkele zogezegde verrassingen tussen. Dat bewijst dat ook dit jaar weer iedereen tegen iedereen kan winnen. We gaan zeker een moeilijk seizoen tegemoet en we zullen allemaal samen moeten knokken om elke week overeind te blijven." (IES)

Trainer Vandamme fier op zijn verdediging

 “Toch weer de nul gehouden”

Speler-trainer Jamaique Vandamme, die zelf de volledige 90 minuten tussen de lijnen stond, gaf toe dat Hamme er offensief weinig van had gebakken. “Dat hebben we vooral aan onszelf te wijten. We kozen te vaak de verkeerde oplossing. Hadden we het slimmer aangepakt dan had er zeker meer in gezeten”, aldus de West-Vlaming. “Maar anderzijds mogen we onze verdediging en onze keeper toch weer een pluim op de hoed steken. We konden voor eigen volk toch weer de nul houden en dat moet ons zeker vertrouwen geven voor de toekomst”, vond Vandamme, die vond dat de ref zeker niet in het voordeel van de thuisploeg floor. “Hij floot te snel en meestal ook in ons nadeel. Het leverde ons twee onnodige gele kaarten op, waardoor Arne Ivens er volgende week op Knokke niet bij is. Jammer voor Arne, maar het is nu aan de andere jongens om hun plaats op te eisen in de basisploeg.” (ies )

Stijn De Wilde wijst naar de ref

 “Ik mocht me amper bewegen”

Ook Stijn De Wilde kon aanvallend geen oplossing vinden en bleef net als zijn ploegmakkers achter de feiten hollen. “Maar ik mocht me ook amper bewegen. Elk duel werd in ons nadeel afgefloten. Dit heb ik nog maar weinig meegemaakt in mijn loopbaan. Ik werd er echt boos van.” 

Toch moest ook De Wilde erkennen dat Virton in de rangschikking onder zijn waarde gerangschikt staat. “Ik heb de beelden van de wedstrijd van vorige week tegen Heist gezien. Ik wist toen wel beter. Heist kon wel twee keer scoren, maar liet verder niets zien. Het was al Virton wat de klok sloeg. Ik wist dus dat ons een zware opdracht te wachten stond. Maar ik had toch gehoopt dat de aanvallers een beetje meer beschermd werden door de ref. Ook die van Hamme”, vond De Wilde. (ies)

Gazet van Antwerpen 18-09-2017Gazet van Antwerpen 18-09-2017

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018
Dessel Sp. - Chatelet-Farciennes -
Oosterzonen - FC Dender -
A.S.V. Geel - Oudenaarde -
K.MSK. Deinze - Lommel United -
K.S.K. Heist - FC Seraing -
Zondag 25 februari 2018
E. Aalst - R. Excelsior Virton -
Berchem Sport - Maasmechelen -
VW Hamme - Knokke F.C. -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 21 46
2 R. KNOKKE 21 41
3 K. SK. HEIST 21 41
4 DESSEL SPORT 21 37
5 K.MSK. DEINZE 20 36
6 F.C. SERAING 21 32
7 OUDENAARDE 21 31
8 A.S. GEEL 21 31
9 EENDRACHT AALST 20 26
10 VW HAMME 21 25
11 OOSTERZONEN 21 24
12 R. VIRTON 20 23
13 FC. DENDER 20 22
14 BERCHEM SORT 21 19
15 CHATELET-FAR. 21 18
16 MAASMECHELEN 21 10

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Vinnie Audin 1

Wie is online

We hebben 485 gasten en geen leden online