Seraing RFCVW HammeOverdreven cijfers voor gehandicapte Wuitens

De Keersmaeker, D’Haeseleer, Vits en Vandamme konden de voorbije week amper trainen maazr kwamen toch in actie. Zo moesen onze Wuitens enkel Gilles Vanhaver en Arne Ivens (spierscheur)  missen naast de langdurig gekwetsten Luissint en Vergeylen. Jari Mariën zat voor het eerst dit seizoen in de kern.

De eerste aanval van de thuisploeg leverde met een doelpunt op. Een voorzet van Cascio werd door Ibou Faye ingekopt. Na een halfuur kopte Mitch Dekuyper een hoekschop van Jamaique Vandamme binnen en stonden de bordjes weer in evenwicht. Even later kwam Stijn De Wilde net te kort om een doorsteekpass van Van Remoortere te verlengen.

De 1-1 aan de rust was dan ook een logische weergave van het spel. Na de koffie kon Seraing wel meer veldoverwicht afdwingen. Er was eerst nog wel een schot van Dujardin dat door Mignon werd gered maar nadien moest Devroe zich onderscheiden op schoten van Lashssina an Sambu. Nadat Cascio de thuisploeg weer op voorsprong kon brengen probeerden onze Wuitens met de inbreng van Jules Vits en Jari Mariën toch nog een punt te pakken maar het was invaller Gueye die zich kon vrijdraaien in de strafschopzone om de (overdreven) eindcijfers op het bord te zetten.

Dus toch een nul op twaalf uit de voorbije vier uitwedstrijden. Zondag wacht met de komst van Dender een nieuw kans om voor eigen volk de puntjes weer op de i te zetten.

Scheidsrechter: Gleton.

FC SERAING: Mignon, Wagane Faye, Pierrot, Kilota, Deville (Choukri), Sambu, Lahssaini, Ibou Faye, Cascio, Bonemme, Schenk (66’ Gueye).

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, De Keersmaeker, Dujardin, Kurtulus (86’ Jari Mariën), Speltdooren, D’Haeseleer (76’ Yoshi Mariën), Vandamme, Van Remoortere (70’ Vits), De Wilde, Dekuyper.

Doelpunten: 4’ Ibou Faye 1-0, 31’ Mitch Dekuyper 1-1, 72’ Cascio 2-1, 87’ Gueye 3-1.

Gele kaarten: De Keersmaeker.

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018