Oudenaarde KSVVW HammeSV Oudenaarde 0 VW Hamme 1

Naast Matthijs Vergeylen, Xavier Luissint, Arne Ivens en de geschorste Joey Dujardin bleek ook Brian Vercruysse niet fit voor de trip naar Oudenaarde. Op de koop toe viel Stijn De Wilde na een goed kwartier al uit met een lichte hersenschudding. Allesbehalve ideale omstandigheden dus om in Oudenaarde met gewettigde hoop op winst te starten.

Maar de eerste kans was voor Hamme. Na een knappe actie van Van Remoortere (die later ook nog gekwetst zou uitvallen) kon Dekuyper uithalen. Maar Dutoit had een save in huis. Oudenaarde reageerde maar De Vroe redde toen Coulibaly alleen voor hem opdook. Even later was alweer Coulibaly bij de pinken maar hij trapte de mooiste kans van de match naast een leeg doel. Daar kwam blauwzwart goed weg. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Een schitterende lange bal van Speltdooren werd door doelman Dutoit slecht beoordeeld zodat Mitch Dekuyper alle ruimte kreeg om in te koppen.

Na de rust werd er langs weerszijden met enorm veel inzet gespeeld maar de kansen kwamen er pas in de 10 minuten lange blessuretijd. Die was er gekomen nadat Jari Mariën (alweer) door zijn rechterknie was gezakt. Niet alleen duurde de verzorging een hele tijd, ook bij het verlaten van het terrein ontstond er nog wat commotie voor de dug-out van Oudenaarde trainer Leleu. Maar ook in blessuretijd had doelman De Vroe een antwoord op een schot van Van Waeyenberghe en kon Sander Claeys, die een prachtmatch speelde, nog eens wegwerken toen het warm werd. Aan de overkant ging Mitch Dekuyper nog neer maar er kwam geen strafschop.

De tweede uitzege is meteen een feit. De kaap van de 20 punten na de heenronde is gerond. Alleen is het bang afwachten hoe het met de nog langere reeks kwetsuren zal evolueren.

Scheidsrechter: Istvan Lagaert.

SV OUDENAARDE: Dutoit, Deppé (60’ Vanwildemeersch), De Wilde, Van Ruyskensvelde, Vandenbossche, Verstraete, Wantens, Martens, Coulibauly (60’ Vervaecke), Van Hoolandt (72’ Van Waeyenberghe), Van Gyseghem.

VW HAMME: De Vroe, Kurtuls, Jari Mariën (72’ Aïssa Hicham), Claeys, De Wilde (30’ Audin), Yoshi Mariën, Speltdooren, D’Haeseleer, De Keersmaeker, Van Remoortere (85’ Vits), Dekuyper.

Doelpunt: 43’ Dekuyper 0-1.

Gele kaarten: Wantens, Jari Mariën, Yoshi Mariën, D’Haeseleer, Van Remoortere, Audin, Claeys.

1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61