Patro Eisden MaasmechelenVW HammeSpeltdooren en Van Remoortere zorgen voor gouden punten

Onze Wuitens begonnen gehandicapt aan de wedstrijd. Matthijs Vergeylen (geopereerd) komt dit seizoen niet meer in actie, Jari Mariën is ook opnieuw op de sukkel met de knie en zowel Jamaïque Vandamme als Lander De Keersmaeker vielen vorige week op training uit.

De thuisploeg kreeg via Aerts de eerste kans maar doelman De Vroe redde met de voet. Halfweg de eerste helft besloot Van Remoortere op doelman Demirci. Eén minuut later was het raak: een laag getrapte hoekschop van Van Remoortere werd door aanvoerder Speltdooren van net buiten de strafschopzone tegen de netten geknald. Net voor de rust was er nog een schotje van Knight waarmee De Vroe geen moeite had.

Na de rust bleef Hamme de betere ploeg. Een inzenden van Claeys werd door De Kuyper met het hoofd overgenomen maar Demirci redde schitterend. Aan de overkant moest De Vroe tussenkomen om Allegria af te stoppen. Nadat ook Yoshi Mariën kon dreigen was het invaller Audin met een uitstekende pass de snelle Van Remoortere kon bedienen. Die legde de 0-2 eindstand vast. In de slotfase was Stijn De Wilde op weg naar de 0-3 toen hij onderuit werd gehaald door Aerts. Die kreeg nog rood maar de vrijschop voor blauwzwart leverde niets op.

Meteen zetten de Wuitens het nieuwe jaar uitstekend in met drie heel belangrijke punten zeker in het vooruitzicht van de komst van Lommel en Heist met daartussen nog een trip naar Geel.

Scheidsrechter: Chaspierre.

PATRO EISDEN; Demiorci, Claessens, Rubanguka, Allegria, Knight, Wielemans, Ella Ella, Aerts, Cavus, Harris, Lagrib.

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Ivens,  Speltdooren, D’Haeseleer (85’ Hicham Aissa), Claeys, Van Remoortere (79’ Vits), Yoshi Mariën (75’ Audin), De Wilde, De Kuyper.

Doelpunten: 24’ Speltdooren 0-1, 77’ Van Remoortere 0-2.

Gele kaarten: Speltdooren en Vercruysse.

1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61