VW HammeSK. LommelNa een halfuur al beslist

De thuisploeg moest liefst 7 basisspelers vervangen. Naast D'Heer, Vandamme, De Keersmaeker, Vergeylen en Jari Mariën (allen gekwetst) waren ook de geschorsten Speltdooren en Vercruysse er niet bij.

De onuitgegeven defensie, met Leyder en Dujardin centraal, werd meteen onder druk gezet. Aanvoerder Scheelen besloot eerst nog op de vuisten van De Vroe maar een volgende actie was wel raak. Een voorzet van Vermijl werd door Brebels overgenomen. De Vroe redde maar De Bruyn prikte de rebound tegen de netten. De Vroe bleef nadien wel nog even overeind op een actie van Gueroi maar toen Ruyssen een voorzet vanop links mocht inkoppen was het wel raak. Na een halfuur was de wedstrijd helemaal gespeeld toen De Sula een voorzet van De Bruyn kon overnemen. De thuisploeg kon daar enkel een schot van Van Remoortere (over) tegenover zetten.

Na de rust toonde Hamme wel meer duelkracht maar dat leverde geen enkele kans op. De bezoekers lieten via invaller Vermeiren nog drie open kansen liggen. In de slotminuut haalde De Vroe nog een bal van Couwenberg van de lijn.

Na afloop van de wedstrijd was Jamaïque Vandamme niet tevreden over zijn spelers. "We zijn veel te slap aan de match begonnen. Een gebrek aan mentaliteit, inzet, grinta. Nochtans hebben een aantal jongens vandaag een unieke kans gekregen om zich te bewijzen. Dat ze daarbij zo weinig mentaliteit toonden stoort me geweldig. Ik heb me tijdens de rust dan ook boos gemaakt", aldus de trainer die wel moest vaststellen dat spelers als Vercruysse, Speltdooren en De Keersmaeker echt wel gemist worden. "We zijn inderdaad afhankelijk van een aantal spelers. Dat zijn lessen voor de toekomst", aldus onze trainer.
Scheidsrechter: Deckers.
VW HAMME: De Vroe, Leyder (46' Aissa), Dujardin, Ivens, Claeys, Luissint, Yoshi Mariën, Van Remoortere, D'Haeseleer (71' Vits), Dekuyper (71' Audin), De Wilde.
SK LOMMEL: Clepkens, Neven, Swers, De Bruyn, Vermijl (58' Valcke), Brebels, Scheelen (75' Couwenberg), Sula (58' Vermeiren), Gueroui, Ruyssen, Deferm.
Doelpunten: 8' De Bruyn 0-1, 19' Ruyssen 0-2, 22' Sula 0-3.
Gele kaarten: Sula, De Bruyn.

(VW-dwarskijker)

Wedstrijden 22ste speeldag