Deinze KMSKVW Hamme"Kelk tot op de bodem ledigen"

Onze jongens gingen ook in Deinze kansloos onderuit. Het lijkt er op dat ze de kelk tot op de bittere bodem zullen moeten ledigen. Met een 0 op 21 komt de degradatiezone alweer wat dichterbij. De onzekerheid over de toekomst en de lange lijst afwezigen werken uiteraard niet positief.

Ook in Deinze kreeg trainer Jamaïque een halfuur voor de match te horen dat zowel Gilles Van Remoortere als Jorrit D'Haeseleer niet fit genoeg waren om te spelen. Daardoor moest hij noodgedwongen jongens laten opdraven die zaterdagmiddag nog met de beloften hadden gespeeld.

Toch waren de eerste kansen voor Hamme. Olivier Speltdooren trapte een vrijschop net naast en een kopbal van Mitch Dekuyper werd door doelman Vandenberghe met een schitterende save gered. Hamme bleef netjes mee voetballen maar bij de eerste kans van de thuisploeg was het raak. Een splijtende pass van De Greef zette Challouk aan het kanon. Van Haver redde even later nog een bal van Romero maar ook aan de overkant waren er nog enkele hete standjes.

Met die 1-0 was aan de rust dus nog niets beslist. Meteen na de hervatting kreeg blauwzwart een vrijschop op de rand van de strafschopzone. Maar Olivier kreeg de bal niet voorbij de muur. Meteen daarop kom Mertens, die duidelijk buitenspel stond, aan de overkant scoren. Toen onze aanvoerder in een volgende fase de ref, die ons drie jaar geleden (toen Deinze in blessuretijd een 1-2 achterstand nog kon ombuigen in een 3-2 zege)  ook al op Deinze een pad in de korf zette met onder ander een ingebeelde strafschop, nog eens attent maakte op zijn vergissing kreeg hij twee keer geel en moesten we dus met tien verder. Dat bleek onbegonnen werk.

Van carnavalssfeer was er toen al lang geen spraken meer...

Scheidsrechter: Glenn Claes.

SK DEINZE: Vandenberghe, De Greef, Libbrecht, Sols, Mertens, Janssens, Challouk, Van Walle (66' Bael), Brulmans, De Smul, Romero (81' Van Steenkiste).

VW HAMME: Vanhaver, Dujardin, Ivens, De Wilde, Mariën, Aissa (77' D'Heer), Speltdooren, Laacheri (70' Claeys), Luissint, Audin (74' Vits), Dekuyper.

Doelpunten: 18' Challouk 1-0, 48' Mertens 2-0, 68' Challouk 3-0, 88' Mertens 4-0.

(VW-dwarskijker)

1 SK LOMMEL 30 71