ChateletVW HammeDe voorlaatste speeldag heeft een aantal zaken duidelijk gemaakt. Het belangrijkste is dat wij ons niet meer sportief kunnen redden en in het beste geval de barrages zullen spelen. Eerst en vooral won Dender de belangrijke wedstrijd tegen Heist en anderzijds verloren onze jongens in Chatelet. Als Chatelet volgende week niet wint in Heist spelen we zeker de barrage. Maar uiteraard zou één punt of een zege tegen Dessel ons al een eind vooruit helpen. Al blijven ook dan barrages de enige kans om nog een verlengd verblijf in eerste amateurklasse te verzekeren. TENZIJ natuurlijk Virton en/of Lierse hun licentie niet zouden krijgen. Dan blijven we sowieso in eerste.

De wedstrijd op Chatelet zelf konden onze jongens bijna een uur domineren. Maar toen de thuisploeg met tien verder moest na een rode kaart voor een zware fout op Dujardin vonden ze blijkbaar hun tweede adem en zetten ze onze jongens op enkele minuten tijd schaakmat.

Voor de rust werd een een schot van Mariën op de lijn gered en in de rebound maakt Dujardin een verkeerde keuze. Meteen na de rust besluit Vandamme op doelman Minsart en ook Mariën besloot even later op de thuisdoelman. Toen de thuisploeg met tien verder moest na rood voor Castronovo na een fout op Dujardin, ging het plots veel beter bij de Walen die op 2 minuten evenveel keer scoorden.

Eerst kon Lorenzon een lange bal vanop rechts net voor De Vroe binnentikken en één minuut later werd de Hamse defensie op snelheid genomen en kon Lorenzon de eindstand op het bord zetten.

In de slotminuut kreeg ook Jelle D'Heer nog rood toen hij een thuisspeler, die op weg was naar een derde doelpunt, onderuit haalde.

Chatelet: Minsart, Affliscio (85’ Galvez), Castellana, Delbecq, Ladrière, Lorenzon, Charlier, Thibau, Nazinga (65’ Klitoko), Vandercammen (45’ Castronovo).

VW Hamme: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Ivens, Vandamme (82’ D’Haeseleer), De Wilde, Yoshi Mariën, Speltdooren, D’heer, De Keersmaeker, Van Remoortere (82’ Vits).

Doelpunten: 78’ Lorenzon 1-0, 79’ Lorenzon 2-0.

Gele kaarten: Charlier, Thibau, Dujardin, De Keersmaeker

Rode kaarten: 63’ Castronova, 90’ D’Heer.

(VW-dwarskijker)

1 SK LOMMEL 30 71