VW HammeSint Eloois Winkel Sport(Wedstrijdverslag)

Het zag er goed uit toen onze Vigor Wuiitens kort na de aanvang van de tweede speelhelft in nauwelijks vijf minuten tot een 2-0 konden uitlopen, maar een kwartier later lukte Winkel Sport de aansluitingstreffer en plots werd het voor de thuisploeg knap lastig om hun gasten daarna van een gelijkspel of zelfs meer af te houden. Op grond van de meeste en de beste doelkansen hadden die op een gelijkspel ook wel aanspraak kunnen maken. Jamaïque Vandamme en zijn jongens mogen zich donderdagavond in Gullegem dan ook aan een zware terugwedstrijd verwachten.

De wedstrijd begon met een misverstand in de VW-verdediging dat de thuisploeg op een vroege achterstand had kunnen zetten. Gelukkig was er Griffin Devroe die met een ‘beenveeg’ de openingstreffer kon verhinderen (6’). Tien minuten later was er even algemene consternatie toen Brian Vercruysse in een duel vallend slecht op de rug terechtkwam en met de draagberrie diende afgevoerd te worden. Als bij wonder kon hij kort nadien het spel hervatten.

Een eerste doelpoging van de thuisploeg – een kopbal die Winkeldoelman Dhoest over de deklat tipte (18’) - niet te na gesproken, maakte het verloop van de wedstrijd duidelijk dat de VW-aanvallers van een stoere (gestalte en body) bezoekende verdediging op geen geschenken dienden te rekenen. Een schaarse doelkans was er voor Jorrit D’Haeseleer op een strakke voorzet van Yoshi Mariën die zich op snelheid had kunnen doorzetten. De aanvallende middenvelder besloot in één tijd op de doelman. Ook Mitch Decuyper deed wat hij kon maar geraakte als eenzame spits nauwelijks uit de greep van het duo  Jeremy Obin en Felix  Reuse.

Kort voor de rust waagde Olivier Speltdooren vanop afstand zijn kans. Doelman Dhoest had het er behoorlijk moeilijk mee maar hij wist zich van de geloste bal toch meester te maken. Nog vóór rusten kon ook Mich Decuyper zich nog eens door de Winkelse defensiegordel murwen maar hij vond geen aanspeelbare ploegmaat.

De tweede speelheft ving aan met een gele kaart voor Sander Claeys voor een lichte overtreding die de sanctie in kwestie zeker niet wettigde. Voor de bezoekers blijkbaar het sein om hun intenties niet langer verdoken te houden: de wedstrijd in handen nemen. Joey Dujardin en Arne Ivens van hun kant probeerden het aanvallend vanuit de tweede lijn, maar eerstgenoemde toonde pas zijn volle waarde door op een spectaculaire wijze het openingsdoelpunt te voorkomen.

Het kantelmoment werd ingeluid door Sander Claeys die in de open ruimte op snelheid een actie opzette. De daaruit volgende hoekschop leidde tot een scrimmage waaruit Mitch Decuyper frommelend een doelpunt wist te toveren: 1-0 (59’). Het applaus was nauwelijks uitgestorven of een goede actie van Yoshi Mariën opende de weg naar een tweede doelpunt. Nu was het Jorrit D’Haeseleer die een mistasten in de Winkeldefensie kon afstraffen.

Een derde doelpunt had de genadeslag kunnen betekenen voor de bezoekers en het zat er aan te komen toen alweer Yoshi Mariën de bal voor doel bracht. Kans verkeken en van de weeromstuit waren het de bezoekers die na een weggegeven hoekschop op links, en een daar op rechts volgende tweede via Nicholas Tamsin de aansluitingstreffer lukten (70’).

De laatste twintig minuten stonden voor beide ploegen in het teken van invalbeurten. Bij Winkel begon het met Dieter Yde die de jonge Kojo Albert Adu -Donyiahl verving. Bij de thuisploeg werd Brian Vercruysse vervangen door Jules Vits.

In de zenuwachtige twintig laatste minuten flirtte Winkel herhaaldelijk met de gelijkmaker maar de thuisploeg hield stand. Met een gretig ingekomen Hicham Aissa die een moegestreden D’Haeseleer verving. In de slotminuut werd ook nog Yenten De Rauw in het veld gestuurd als plaatsvervanger van Yoshi Mariën. Maar wie dacht dat al die wissels tot extra speelminuten aanleiding zouden geven, vergiste zich in de scheidsrechter die vond dat het na 90 minuten welletjes was geweest. Omdat hij van oordeel was dat er donderdagavond toch nog een terugwedstrijd volgt waarin zal uitgemaakt worden wie daarna de finale speelt tegen Mandel United of FC Luik?

VWatcher

1 SK LOMMEL 30 71