SANDER CLAEYS HOUDT ONS IN DE RACE

Sint Eloois Winkel SportVW HammeHalfweg de eerste helft kon de thuisploeg voor het eerste gevaar zorgen maar de bal ging net naast. Even later werd een ingebeelde fout op Voskanian met een vrije trap bestraft maar de daaropvolgende vrijschop ging ook naast.

Na een halfuur kwamen ook onze jongens aandringen maar Stijn De Wilde kopte een voorzet van Sander Claeys naast. Even later was het Dekuyper die kon voorzetten maar opnieuw miste de kopbal van Stijn de goede richting. Na voor de rust kregen we de beste kans. Dekuyper werd net voor de strafschopzone onderuit getrokken maar doelman Dhoest bokste de vrijschop van Olivier Speltdooren uit zijn doel.

Ruststand dus 0-0.

Kort na de rust kwam trapte Jamaique Vandamme een hoekschop van Speltdooren in het zijnet en even later besloot hij nog eens over. Maar het was de thuisploeg die scoorde toen Lutun profiteerde van een slechte terugspeelbal van Brian en in 2 tijden De Vroe kon verslaan. Onze jongens gingen vol inzet (Speltdooren en Dekuyper kregen nog geel) op zoek naar de gelijkmaker. Maar het was de thuisploeg die via Lutun en Hillewaere nog het dichtst bij een doelpunt kwam. De Vroe redde met de voet.

De degradatie leek dus een feit maar in de slotminuut kon Sander Claeys na een geharrewar dan toch de gelijkmaker binnenglijden. We gaan dus door naar de volgende ronde, volgende zondag allicht tegen Club Luik. Enig minpunt: zowel Jamaique Vandamme als Joey Dujardin raakten gekwetst. Afwachten dus of zij tegen zondag fit zijn.

Scheidsrechter: De Cuyper.

E. WINKEL: Dhoest, Verhooghe, Reuse, Voskanian,  Yde,  Vanfleteren,  Lutun, Obin, Khiter, Tamsin,  Vandendriessche.

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Claeys, Dujardin, Speltdooren, Vandamme (73’ Audin), Ivens, Mariën, De Wilde, D’Haeseleer, Dekuyper

Doelpunten: 55’ Lutun 1-0, 90’ Claeys 1-1.

1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61