W.S. BruxellesVW Hamme  - KSV Oudenaarde(Wedstrijdverslag)

Voor de belangrijke wedstrijd bij de R WS Bruxelles moest de VW Hamme alsnog Joey Dujardin missen. De centrale verdediger die tijdens de laatste training gekwetst raakte werd vervangen door Jelle D’Heer.

Beide ploegen begonnen eerder behoudend aan de wedstrijd wat veel middenveldspel opleverde met onze Vigor Wuitens toch net iets beter dan de thuisploeg. Voor een eerste doelpoging die naam waardig was het wachten op Olivier Romero, maar hij besloot op de doelman (35’). Vijf minuten later viel er een hieltje te noteren van Stijn De Wilde, goed bedoeld maar zonder effect (40’). Hamme is nu toch gelanceerd en als Romero op het punt staat de thuisgoalie te lobben, wordt hij neergehaald door de toegesnelde Kabous: strafschop. VW-kapitein Olivier Speltdooren neemt zijn verantwoordelijkheid op en scoort, zodat hij met zijn maats de rust ingaat met een hoopgevende 0-1 voorsprong (44’).

In de tweede helft aanvankelijk weinig verandering in het spelbeeld tot er zich in een tijdsbestek van vijf minuten voor onze jongens drie doelkansen voordoen: op een hoekschop is de bal maar binnen te tikken, maar iedereen mist (65’), een minuut later wacht Mitch Dekuyper net iets te lang om af te drukken (66’) en op vrijschop van Kurtulus kan Stijn De Wilde overnemen maar hij besluit op de doelman (70’).

Twee minuten valt dan de gelijkmaker wanneer de thuisploeg met een diepe bal plots voor het doel van Devroe opduikt. De paal brengt aanvankelijk nog redding, maar Koffi trapt raak: 1-1 (72’).

Met nog tien minuten te spelen wordt Rik Impens vervangen door Yoshi Mariën (80’). Koffi baant zich wat later een weg door de VW-defensie, valt binnen de rechthoek en claimt een strafschop maar de scheidsrechter weigert hem op zijn wenken te bedienen (86’). De laatste kans van de wedstrijd is nog voor Hamme doch het schot waarmee OlivierRomero de aanval besluit wordt afgeblokt (88’).

Uiteindelijk moeten onze Vigor Wuitens vrede nemen met een gelijkspel daar waar zij de kansen hebben gehad om met de drie punten uit Molenbeek naar huis terug te keren.

De VW Hamme trad aan met Griffin De Vroe, Brian Vercryusse, Erdinç Kurtulus, Stijn De Wilde, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Jelle D’Heer, Yannick Deppé,, Olivier Romero Gomez, Dennes De Kegel en Mitch Dekuyper. Op de bank: Matthias Goossens, Jari en Yoshi Mariën, Matthijs Vergeylen.

De selectie van de thuisploeg bestond uit de doelmannen Belin en Allard, de veldspelers Thiam, Al Masude, Aerts, Lokilo, Rogé, Nianku, Divrikli, Kabous, Kalonji, Tapoko, Zoundi, Bossekota, Ambroise, Thcité en Koffi.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd