header bar 2

VW HammeFC Dender E.H.(Wedstrijdverslag)

Een getalenteerder, rijper en trefzekerder Dender heeft verdiend gewonnen van een jong en in de verdediging nog steeds gehandicapt en kwetsbaar VWH dat met goede bedoelingen aan de wedstrijd begon, maar pas in de tweede helft , bij een 0-1 stand, wat veldoverwicht kon afdwingen. Maar ook dan slechts met moeite een bal tussen de palen kreeg. Het eer-reddend doelpunt van Olivier Romero op minder dan tien minuten van het einde was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Het had immers net zo goed nog 1-4 kunnen worden. Al had, voor de spektakelwaarde op een koude zondagnamiddag, een 2-4 ook gemogen.

De eerste minuten waren voor de bezoekers die scherper voor de dag kwamen dan de thuisspelers die tien minuten nodig hadden om zich voor het eerst te tonen met een afstandsschot van Yannick Deppé dat ver en hoog over het doel van Xavier Gies ging. Rond de twintigste minuut kwam er in de partij wat meer evenwicht, maar Dender bleef zich het gevaarlijkst aanstellen. Op een goed gekaderd schot op doel van Ignazio Cocchieri ging een in witte outfit acterende Griffin De Vroe goed plat (23’).

Een paar contacten zorgden voor enige nervositeit en een akkefietje tussen VW-kapitein Olivier Speltdooren en de snelle Mehdi Tarfi deed de scheidsrechter de teugels nog wat strakker aanspannen. Slachtoffer hiervan werd Brian Vercruysse die voor een denkbeeldige fout op voornoemde Dender-aanvaller een gele kaart moest incasseren (26’). Amper een minuut later werd bij een uitgespeelde doelkans een kleine aarzeling van de VW- doelman door Cochierri afgestraft: 0-1 (27’). Twee minuten later had die score zelfs al kunnen verdubbeld zijn, maar woelwater Tarfi die alleen voor doel in schietpositie kwam besloot ver naast het doel.

Op het halfuur na een hoekschop van de thuisploeg had Kevin Nicaise, de centrale verdediger en ‘patron’ van Dender, geel kunnen krijgen voor het wegtrappen van de bal bij een spelonderbreking. De scheidsrechter zag het door de vingers.

In het derde kwartier kwamen de Vigor Wuitens een paar keer opzetten, wat zelfs tot een kansje leidde voor de mee opgerukte Erdinç Kurtulus (33’), maar die had als flankverdediger voor en na de voeten vol met de snelle slangenmens Andel Sarr.

Met de rust in zicht versierde de thuisploeg opeenvolgende hoekschoppen, maar tegen de goed op elkaar ingespeelde Dender-torens leidden die tot weinig gevaar.

De Vigor Wuitens vatten de tweede speelhelft aan met de beste bedoelingen wat na vijf minuten leidde tot een knap schot op doel van kapitein Speltdooren (50’) en één minuut later miste Mitch Dekuyper op voorzet van Olivier Romero op een haar na de gelijkmaker. De thuisploeg gaf nu duidelijk blijk van goede wil maar acteerde te overhaast wat tot uiting kwam in onnauwkeurige passing.

Dender liet zich evenwel niet onbetuigd en toonde zich meester in de snelle omschakeling. Een tweede doelpunt hing in de lucht maar René Sterckx Y Calle liet een gouden kans onbenut (58’).

Op een vrijschop van Kurtulus kon Stijn De Wilde zijn bewakers verschalken en met het hoofd overnemen. De bal ging helaas hoog over het doel. (60’)

Een paar minuten later voerde Francky Cieters met de inbreng van de broers Jari en Yoshi Mariën een dubbele wissel door. Zij namen de plaats in van Yannick Deppé en Stijn De Wilde. De rushes van Yoshi brachten de thuisploeg wat meer schwung bij en dat noopte Dender-coach Van De Velde tot ingrijpen. Hij bracht met May Goffin Fernandez een rustbrenger tussen de lijnen.

Minder goed verging het bij de thuisploeg Mitch Dekuyper die na een trap te hebben geïncasseerd bleef liggen en verzorging nodig had (67’). Drie minuten later dribbelde Yoshi Mariën zich op rechts een schietkans bijeen. Hij mikte op de verste hoek en de bal ging niet eens zover over (70’).

De Vigor Wuitens hadden nu wel duidelijk veldoverwicht maar hierin schuilde ook het gevaar op snelle tegenprikken van de gladde bezoekers. Als uit het niets kwam de 0-2 op het bord door toedoen van Dender’s topscorer Ignazio Cocchieri en minder dan twee minuten later was er een parade nodig van Griffin De Vroe om de 0-3 te voorkomen, of, juister, uit te stellen want dezelfde speler lukte kort nadien wat de Hamse goalie hem eerst niet had gegund.

Tussendoor had Yoshi Mariën wel nog een goed schot in de benen. Het werd evenwel vakkundig afgeblokt door Kevin Nicaise, die als in een zetel zijn verdediging dirigeerde (77’).

Met nog tien minuten te spelen kreeg bij Dender ook nog Dani Morais De Almeida zijn kans om even goed of beter te doen dan de kwikzilveren Mehdi Tarfi (81’), maar zover liet Olivier Romero het niet komen. Hij wist zich op links mooi vrij te kappen en met een geplaatst schot Xavier Gies het nakijken te geven:1-3 (83’). Weinig enthousiasme voor een thuisdoelpunt dat te laat kwam, al had de aansluitingstreffer een minuut later toch nog kunnen vallen. De Dender-doelman keerde bal in hoekschop (84’).

De scheidsrechter toonde zich gul in extra speelminuten en daarvan maakten de bezoekers ei zon na gebruik om de score nog op te voeren, maar de beroepsfierheid van doelman De Vroe wilde daar niet van weten (87’).

Het laatste meldenswaardig feit van een pijnlijke thuiswedstrijd was een gele kaart voor Hannes Meeus, de nr.4 van Dender, die het nodig achtte wat tijd te rekken… (89’).

Het was winters koud en voor de thuissupporters het einde van een weinig hartverwarmende wedstrijd. (wp)

VW Hamme: Griffin De Vroe, Brian Vercruysse, Erdinç Kurtulus, Stijn De Wilde, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Jelle D'heer, Yannick Deppé, Olivier Romero Gomez, Dennes De Kegel, Mitch Dekuyper.
Op de bank: Mathias Goosens, Jari Mariën, Matthijs Vergeylen, Yoshi Mariën.

FC Dender E.H.: Xavier Gies, Wouter Hias, Hannes Meeus, Kevin Nicaise, Redouan Aalhoul, Mahdi Tarfi, Ignazio Cocchiere, René Calle Sterckx, Andel Sarr,Brent Degeyseleer, Jonas Bogaerts.
Op de Bank: Yannick Van Zele, Alexander Ndoumbou, Dani Morais De Almeida, May Goffin Fernandeze.

Scheidsrechter: dhr. Wesli De Cremer bijgestaaan door de heren: Stijn De Meulemeester en Edwin Rys.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 98 gasten en geen leden online