FC. OosterzonenVW Hamme De thuisploeg begint aan de wedstrijd met aanvallende intenties. Griffin De Vroe moet al snel uitpakken met een redding op een zwaar schot van Wout Bastiaens (5’). Zeven minuten later loopt Oosterzele door de Hamse rangen, maar de aanvallers weten met de kans geen blijf. Het offensief van de gastheren gaat nu even luwen, maar niet voor lang want opnieuw moet De Vroe ingrijpen bij een schot op doel (20’). De Vigor Wuitens reageren en hoe! Aangespeeld door Olivier Romero knalt Rik Impens via de onderkant van de dwarslat zijn ploeg op voorsprong:0-1 (21’).

Een bevrijd Hamme trekt nu het spel even naar zich toe. De eerste die zijn kans waagt is Erdinç Kurtulus, maar het schot dat hij afvuurt wordt door doelman Verheyen gestopt (25’). Het is dan een klein kwartiertje wachten op een lonend staaltje combinatievoetbal: een klaar kijkende Yannick Deppé stuurt Stijn De Wilde de ruimte in, de spits temporiseert en bedient de inlopende Olivier Romero die mooi afwerkt 0-2 (39’).

Op slag van rust laat de Hamse verdediging zich verrassen op een vrijschop van tegen de zijlijn. De bal wordt gemist en botst zomaar in doel. Een goedkoop doelpunt, maar voor de thuisploeg komt die aansluitingstreffer toch op het best denkbare moment.

In de tweede helft is de eerste kans voor Hamme wanneer Jari Mariën een centerschot plaats dat door de thuisdoelman wordt gelost. Jammer dat er niemand gevolgd was (48’). Kort daarop waagt thuisspeler Van Der Veken tot tweemaal toe zijn kans. De eerste poging is zonder gevaar (50’), maar de tweede was ei zo na raak. Een Hamse verdediger kan de bal van de lijn nog wegvegen.

De Oosterzonen blijven jacht maken op de gelijkmaker. Gelukkig is daar Griffin De Vroe om een hard schot op doel van Arne Hoefnagels te pareren (62’). Drie minuten later mist thuisspeler Dehond een unieke kans voor de open Hamse doelmond (65’).

Bij Hamme wordt Stijn De Wilde vervangen door Matthijs Vergeylen (66’) en vijf minuten later valt de gelijkmaker dan toch als op een voorzet vanop de doellijn Toon Janssens de bal in doel kopt: 2-2 (71’).

Een gekwetste Brian Vercryusse wordt vervangen door Jelle D’Heer en kort daarop wordt het 3-2 wanneer op een hoge bal doelman De Vroe wordt belaagd en een thuisspeler met de bal in de goal loopt.

Yoshi Mariën wordt nog ingebracht voor Yannick Deppé (81’), maar de thuisploeg komt dicht tegen een beslissend doelpunt dat Griffin De Vroe alsnog kan verhinderen (85’). Een minuut later is het integendeel Rik Impens die met zijn tweede doekpunt van de dag de stand in evenwicht brengt. Hij maakt er op hoekschop 3-3 van (86’).

Match gespeeld? Neen, want in de slotminuut wordt het nog 4-3, opnieuw een kopbaldoelpunt bij een voorzet vanop de doellijn. Balen heet dat dan.

De K FC Oosterzonen trad aan met Sven Verheyen, Olivier Schops, Wout Bastiaens, Wim Mennes, Jef Van Der Veken, Stig Engelen, Fallou Fall, Joren Dehond, Jamie Meseure,  Janssens en Arne Hoefnagels. Invallers:  Panagiotis, Stef Vervoort, Redouan Benhamou en Demba Janneh.

De K FC Vigor Wuitens Hamme ving de wedstrijd aan met Griffin De Vroe, Brian Vercruysse, Joey Dujardin, Erdinç Kurtulus, Jari Mariën, Olivier Speltdooren, Dennes De Kegel, Yannick Deppé, Stijn De Wilde, Rik Impens en Olivier Romero Gomez. Op de bank: Matthias Goossens, Matthijs Vergeylen, Yoshi Mariën en Jelle D’Heer.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd