Oudenaarde KSVVW Hamme(Wedstrijdverslag KSV. Oudenaarde - VW Hamme)

Op een goed bespeelbaar veld komt de eerste doelpoging op naam van de thuisploeg wanneer Jesse Martens vanop de flank voorzet en een ploegmaat met het hoofd overneemt maar de bal niet de goede richting kan meegeven.

Hamme laat niet begaan en gaat combinerend in de aanval. Wanneer Stijn De Wilde wordt aangespeeld, slaagt hij erin de thuisverdediging met een lob-bal voor schut te zetten. Een attente Olivier Romero verschalkt zijn bewaker, gaat door en scoort: 0-1 (5’)

De Vigor Wuitens duwen door maar als Stijn De Wilde in ‘de zestien’ wordt neergelegd wil de scheidsrechter van geen strafschop weten.

Oudenaarde VW HammeKSV. Oudenaarde - VW Hamme (Foto Bart Van Goethem)

Een opgeschrikte thuisploeg reageert via Van Ruyskensvelde maar die besluit naast het doel van De Vroe (16’). Er volgen nu tien minuten middenveldspel zonder veel gevaar tot Klaas Van den Bossche een kopbalkans krijgt. Griffin De Vroe staat op de goede plaats en brengt redding.

In het daarop volgend kwartier toont Hamme zich veruit de betere ploeg en creëert mooie doelkansen. De thuisdoelman is evenwel in zeer goede doen en behoedt zijn ploeg tot tweemaal toe voor een dubbele achterstand. Eerst maakt hij een kopbal van Olivier Romero onschadelijk (31’) en kort daarna stopt hij een mooi doelschot van Stijn De Wilde.

De rust gaat in met een ongewijzigde stand: 0-1. Het had meer mogen en kunnen zijn.

De tweede speelhelft is zeven minuten oud wanneer Olivier Romero zich doorzet op de flank. Vandaar legt hij verrassend terug naar een goed gevolgde Rik Impens, die niet aarzelt en de 0-2 scoort.

Een paar minuten later versiert Dempsey Vervaecke een kans. Zijn schot op doel is evenwel te zwak om Griffin De Vroe in de problemen te brengen. (56’). Heel wat gevaarlijker is een kopbal van Stijn De Wilde die door Sören Dutoît, de beste man bij de thuisploeg, over de dwarslat wordt getipt (59’). Een minuut eerder was bij Oudenaarde Hakim Borahsasar vervangen door de jonge Lorenzo Van Hoolandt.

Voorbij het uur krijgt Lorenzo Heirwegh een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar Griffin De Vroe houdt met de voet zijn netten ongeschonden (63’). Drie minuten later neemt Olivier Speltdooren een vrijschop voor zijn rekening. Stijn De Wilde, duidelijk in zeer goede doen, kopt krachtig en onhoudbaar in doel: 0-3 (66’).

Met nog twintig minuten te spelen krijgt de thuisploeg de strafschop die de bezoekers in de aanvang van de wedstrijd was ontzegd. Dempsey Vervaecke achter de bal en De Vroe is kansloos: 1-3 (70’).

Een paar minuten later voert Bruno Buyl een eerste wissel door: Jari Mariën komt in de plaats van Matthijs Vergeylen (72’).

De thuisploeg probeert er nog iets aan te doen met eerst een kopbalkansje voor Van Ruysekensvelde waarbij de bal naast het doel buiten gaat (77’), en vervolgens bewees de debuterende Tom Raes zijn waarde door een krachtig schot af te blokken (80’).

Een onvermoeibare Stijn De Wilde wil van geen wijken weten. Hij baant zich een weg door de Oudenaardse verdediging gaat alleen op het doel van Dutoït af en scoort in twee tijden de 1-4(82’). Hij krijgt een dik verdiende applausvervanging wanneer een minuut later Mitch De Kuyper zijn plaats komt innemen (83’). Vier minuten later komt ook Erdinçi Kurtulus nog voor even van de bank voor Yoshi Mariën (87’).

Ei zo na werd het in de slotminuten voor de thuisploeg nog een zwaardere afstraffing toen Dennes De Kegel alleen op het Oudenaardse doel afstormde maar bij het besluiten de thuisdoelman op zijn weg naar een persoonlijk succes tegenkwam.

De Vigor Wuitens speelden een sterke wedstrijd en wonnen meer dan verdiend.

De ploegen

Voor SV Oudenaarde traden aan: Sören Dutoît, Dieter De Wilde, Robbe Van Ruysekensvelde, Klaas Van den Bossche, Niels Ringoot, Dempsey Verveaecke, Lorenzo Heirweg,  Hakim Borahsasar, Jesse Martens, Viktor Goditiabois en Daan Van Gyseghem. Op de bank: Jonas Uyterhaeghe, Lorenzo Van Hoolant, Jaan Van Wildemeersch en Jelle Belmans.

VW Hamme kwam aan de aftrap met Griffin De Vroe, Brian Vercruysse, Matthijs Vergeyelen, Stijn De Wilde, Yoshi Mariën, Rik Impens, Olivier  Speltdooren, Tom Raes, Yannick Deppé, Olivier Romero Gomez en Dennes De Kegel. Op de bank: Matthias Goossens, Erdinç Kurtulus, Jari Mariën en Mitch De Kuyper

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd