VW HammeBeerschotwilrijk KFCO(Wedstrijdverslag)

Een in alle opzichten professioneler - lees voetbaltechnisch en tactisch, maar ook in het uitlokken en veinzen van fouten -  Beerschot Wilrijk heeft uiteindelijk verdiend gewonnen van een moedig strijdende thuisploeg. Met nog tien minuten te spelen stond een onverhoopte 1-1 nog steeds op het scorebord, maar toen viel het fatale misschien wel vermijdbare tweede doelpunt. De genadeslag nadat in de slotminuut van de eerste helft een 1-0 voorsprong was prijsgegeven. Het aantal hoek- en vrijschoppen op het conto van de bezoekers was een veelvoud van dat van de gastheren. Zoiets zegt genoeg, al kan het ook te maken hebben met de door de scheidsrechter aan de dag gelegde ijver die, helaas, Stijn De Wilde en Yannick Deppé een derde gele kaart heeft gekost.

Het was wachten op de vijfde minuut om een eerste schot op doel te noteren en van dan af ging Beerschot de wet dicteren. Onze Vigor Wuitens lieten nochtans geen gelegenheid onverlet om tegen te prikken. En hoe! Een paar minuten nadat Mohamed Messoudi een kansje had verkeken (9’) bouwde de thuisploeg rond Stijn De Wilde een degelijke aanval op waarbij Arjan Swinkels zowaar het noorden verloor, wat Olivier Romero een niet te missen kans bood om een tiende seizoentreffer achter zijn naam te zetten (12’).Beerschot reageerde scherp en maakte het de thuisverdediging bepaald lastig. Tussen vrij- en hoekschoppen, meestal op links, viel er zelfs een doelpunt dat wegens buitenspel niet werd toegekend (18’).

Olivier Romero Gomez met het doelpunt aan de voetOlivier Romero Gomez met het doelpunt aan de voet

Pas over het halfuur, na enkele spelonderbrekingen voor overtredingen waarbij Beerschotspelers om beurten al dan niet simulerend gingen liggen, geraakte de thuisploeg nog eens uit de omknelling. Tot ongenoegen van Rik Impens werd een aanval afgeblazen wegens onvrijwillig handspel (34’). Vijf minuten later kreeg Stijn De Wilde een aanvallende fout tegen die met een gele kaart werd gesanctioneerd (39’).

Met de rust in zicht een zoveelste hoekschop voor Beerschot op links. Een belaagde Griffin De Vroe lost de naar het doel getrapte bal. In eerste instantie redt de VW-doelman nog met de voet, maar in de rebound is het raak: 1-1 (45’). Een opdoffer voor de thuisploeg op het slechtst denkbaar moment. Gejuich bij de Twaalfde BW-man in de staantribune.

De tweede helft was amper vijf minuten oud of VW-kapitein Olivier Speltdooren krijgt om onduidelijke redenen een gele kaart onder de neus geduwd. De bezoekers gaan nu nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt en zij vallen nu aan langs beide flanken. Het spel verhardt omdat de Vigor Wuitens zich niet zomaar gewonnen geven. Op een tegenaanval langs de rechter flank gaat Dennes De Kegel op volle snelheid door en legt voor de gevolgde Jari Mariën de bal mooi terug. Diens wat overhaast schot op doel is iets te zwak om Beerschot-doelman Clepkens te verontrusten. (64’)

Vijf minuten later wordt een tweede Beerschot-doelpunt voor buitenspel geannuleerd (69’).

Beerschot-coach Marc Brys wisselt verdediger Guillaume François voor de kwikzilveren aanvaller Fessou Placca en dat zal later een gouden zet blijken te zijn (69’). Bij de thuisploeg ruimt Rik Impens plaats voor Yoshi Mariën (72’)

Twee minuten later komt het voor Beerschot tot een vrijschop op links schuin voor doel op zowat vijf meter van de 16. Losada achter de bal maar waar iedereen een directe trap op doel verwacht legt de sterspeler de bal lateraal panklaar voor een ploegmaat die over en naast het doel besluit (75’).

Na een zoveelste hoekschop voor Beerschot acht de rumoerige Roemeense spits Vlad Rusu zijn moment gekomen voor een nummertje blijven liggen. De spelfase die er op volgt wordt de thuisploeg fataal wanneer doelman De Vroe de bal met de vuisten weg bokst. Dankjewel zegt Fesssou Placca die de bal recupereert en probleemloos in het Hamse doel deponeert:   1-2 (81’).

Met de moed der wanhoop proberen de Vigor Wuitens nog een puntje uit de brand te slepen, maar Beerschot Wilrijk beheerst ook de kunst van het tijd rekken. Eerst wordt Mohamed Messoudi vervangen door Jaric Schaessens (85’) en tenslotte ook nog Vlad Rusu door Simon Vermeire. Verder dan een paar vrijschoppen zonder doelgevaar geraken de thuisspelers niet meer. (wp)

VW Hamme - Beerschot WilrijkVW Hamme - Beerschot Wilrijk

De ploegen

VW Hamme begon met Griffin De Vroe, Brian Vercruysse, Jari Mariën, Olivier Speltdooren, Dennes De Kegel, Tom Raes, Yannick Deppé, Joey Dujardin, Stijn De Wilde, Rik Impens en Olivier Romero Gomez. Op de bank: Matthias Goossens, Erdinç Kurtulus, Matthijs Vergeylen en Yoshi Mariën. Coaching: Bruno Buyl en Frank Neve.

Beerschot Wilrijk vatte de wedstrijd aan met Michael Clepkens, Jan Van den Bergh, Arian Swinkels, Kevin Geudens, Alexander Maes, Vlad Rusu, Tom Pietermaat, Hernan Losada, Mohamed Messoui, Guillaume François en Jimmy De Jonghe. Op de bank met z’n vijven: Quintijn Steelant, Simon Vermeiren, Fessou Placca, Kenny Thompson en Jaric Schaessens. Coaching: Marc Brys.

Wedstrijdleiding: Christophe Windels, bijgestaan door Timmy Vandevelde en Edwin Rys.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd