header bar 2

Patro Eisden MaasmechelenVW Hamme(Wedstrijdverslag)

Onze Vigor Wuitens begonnen aan de wedstrijd met een onuitgegeven elftal. Zij misten niet alleen de ‘geel-geschorsten’ Stijn De Wilde en Yannick Deppé, maar ook titularis-doelman Griffin De Vroe. Bovendien zat Joey Dujardin op de bank. Wie wel opnieuw mee mocht opdraven was Mitch De Kuyper.

Wie zich als eerste doet opmerken is scheidsrechter De Prins die in de aanvangsminuten van de wedstrijd de teugels wil strak houden en in ieder kamp een speler met een vroege gele kaart bedenkt. De eerste is voor Brian Vercruysse na een banaal contact met Jessy Mayele, de tweede is voor thuisspeler Danilo Sarkic.

Er mag gelukkig ook voetbal worden gespeeld en Hamme kent al vrij vlug succes wanneer Dennes De Kegel zich op de flank kan doorzetten en een keurige voorzet aflevert die door Olivier Romero wordt doorgekopt tot bij Yoshi Mariën die niet aarzelt en doelman Lars knipping het nakijken geeft: 0-1 (13’).

De thuisploeg laat niet begaan en reageert via de jonge Finley Wielemans die uitpakt met een gevaarlijk schot dat Goossens in hoekschop kan verwerken (18’). Vijf minuten later moet onze doelman zich wel omdraaien maar het doelpunt wordt wegens buitenspel terecht afgekeurd. (23’).

Het spel golft nu met wisselende kansen over en weer tot Rik Impens een doorbraak forceert op rechts en zijn kans waagt. De thuisdoelman keert de bal in hoekschop (34’). Twee minuten later valt de gelijkmaker wanneer Brian Vercruysse op het moeilijk te bespelen veld uitglijdt en Wielemans zich van de bal meester maakt en scoort: 1-1 (36’).

Een kans is er vervolgens voor Olivier Romero maar zijn schot gaat rakelings naast de doelpaal buiten (39’).

Bij de aanvang van de tweede helft  geeft de thuisploeg duidelijk te kennen voor de drie punten te willen gaan. Een eerste verwittiging krijgen onze jongens als een gelobde bal door de deklat wordt gestuit en er voor het doel van Goossens een scrimmage volgt die gelukkig goed afloopt (50’). Het bleek maar uitstel voor hetgeen in de lucht hing want drie minuten later, na slecht uitverdedigen, is Jelle Van Rijswijk iedereen te snel af en zet de thuisploeg op voorsprong:2-1 (53’).

Een paar minuten nadat Joey Dujardin was ingekomen ter vervanging van Brian Vercruysse slaat de VWH terug. Via een steekpas van Rik Impens, duikt Mitch De Kyuper de ruimte in, een Patro-verdediger glijdt uit, Olivier Romero verovert de bal en aarzelt niet: 2-2 (60’).

Met nog een kwartier voor de boeg vervangt Guido Brepoels de middenvelder Maxime Cosse door de aanvaller Anouar El Guennouni en laat Bruno Buyl Matthijs Vergeylen opdraven voor Dennes De Kegel (75’). Drie minuten later volgt bij de thuisploeg nog een wissel: de jonge Toon Opdekamp (18) komt in voor Frédéric Farrin. ( 78’)

Toen iedereen rond het veld begon te denken dat beide ploegen vrede zouden nemen met een gelijkspel, eindigde de wedstrijd voor de bezoekers dan toch nog op een anticlimax wanneer in de toegevoegde tijd de mee opgerukte Ruben Janssen, de thuiskapitein, bij een geharrewar de 3-2 scoorde met een bal die op dat moment (93’) nooit in de buurt van het doel had mogen komen.

De ploegen

Maasmechelen begon aan de wedstrijd met Lars Knipping, Ruben Janssen © , Danilo Sarkic, Frédéric Farrin, Etienne Wala Zock  Jelle Van Rijswijk ,Johan Ella Ella, Kevin Aka Etien, Maxime Cosse,  Jessy Mayeli en Finley Wielemans. Op de bank: Pieter Cauberghs , Thomas Brullot, Toon Opdekamp en Anouar El Guennouni. Coaching: Guido Brepoels en Mirko Licata.

VW Hamme kwam aan de aftrap met Matthias Goossens, Brian Vercruysse, Erdinç kurtulus, Jari Mariën, Yoshi Mariën, Rik Impens, Tom Raes, Olivier Romero Gomez, Dennes De Kegel en Mitch De  Kuyper. Op de bank: Gille Van Haver, Joey Dujardin, Matthijs Vergeylen en Jelle D’Heer. Coaching: Bruno Buyl en Frank Neve.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 99 gasten en geen leden online