header bar 2

Dessel Sport KFCVW Hamme(Wedstrijdverslag)

Meteen na de aftrap trekt de thuisploeg de aanvalskaart en geeft hiermee haar bedoelingen te kennen: snel scoren. Het eerste gevaar komt er op een vrijschop van Wouter Vosters, de ervaren middenvelder die acht dagen geleden in de uitwedstrijd bij Seraing nog de winning-goal voor zijn rekening nam. Tussen de derde en de achtste minuut moet Griffin Devroe tot driemaal toe ingrijpen op pogingen van Thomas Jutten (ex-Cercle Brugge) die dit seizoen al zes keer tot scoren kwam.

Op het kwartier wordt een nogal gewaagde sliding van Joey Dujardin met een gele kaart bestraft.

De druk van een dominante thuisploeg houdt aan. Na een nieuw schot op doel van Jutten (19’) wordt een minuut later de linker VW-flank opgerold, de voorzet levert geen gevaar op. In een kopduel loopt Stijn De Wilde een wonde op aan het hoofd maar kan na verzorging met een tulband zijn plaats opnieuw innemen en verder spelen.Dessel Sport VW HammeDessel Sport - VW Hamme

Iets voor het halfuur valt er een gele kaart voor Yannick Deppé die in een draaibeweging een tegenspeler had getackeld (29’). Enkele minuten later ruikt de jonge Jari Breugelmans zijn kans maar hij besluit pal op Griffin Devroe (36’)

Het spelbeeld is intussen niet gewijzigd. Een scherpe voorzet van Ratko Vansimpsen kan worden gedevieerd en het gevaar is nog eens geweken (43’). Onze Vigor Wuitens houden stand en gaan de rust in met een 0-0 op het scorebord.

De tweede speelhelft is een viertal minuten oud als op Stijn De Wilde in de zestien foutief wordt gestuit, wat een strafschop had mogen opleveren temeer daar het ook al eens eerder had gemogen, maar aangezien in het thuiskamp eveneens een paar keren voor penalty was geappelleerd leek de scheidsrechter er liever niet te willen op ingaan (49’)

Dessel blijft baas maar een op verdedigen aangewezen Hamme houdt vooralsnog stand. Tot na de vervanging van Brian Vercruysse door Erdinç Kurtulus (70’), en nadat op een van de schaarse tegenaanvallen Matthijs Vergeylen voor buitenspel was afgevlagd, er voor de thuisploeg op geharrewar een doelpunt valt. Het is Jari Breugelmans die door een bos van benen de bal tegen de netten krijgt: 1-0 (72’).

Hamme reageert met een loeier van Mitch De Kuyper (74’) en twee minuten later komt Stijn De Wilde net iets te kort om de gelijkmaker te scoren (76’). Het zou te mooi geweest zijn want twee minuten later verdubbelt de thuisploeg haar voorsprong als Ratko Vansimpsen op hoekschop boven iedereen uittorent en met het hoofd scoort: 2-0 (78’).

VW-coach gooit met Yoshi Mariën ter vervanging van Matthijs Vergeylen (78’) en met Rik Impens in de plaats van Yannick Deppé (80’) voor de slotminuten nog een paar verse krachten in de strijd. De offensieve impulsen van de Vigor Wuitens kennen echter geen succes. Eerst was een mee opgerukte Tom Raes dicht bij de aansluitingstreffer wanneer zijn kopbal rakelings naast het doel van Kustermans belandt (80’) en toen Mitch De Kuyper dacht de eer te kunnen redden werd zijn poging daartoe onterecht afgevlagd. Protest van de speler kostte hem, helaas, een gele kaart (86’). Tot in de slotminuten bleven de bezoekers jagen op een doelpunt. Opnieuw was het Tom Raes die het van dichtbij met een kopbal probeerde, maar doelman Kustermans liet zich niet verrassen.

Volledigheidshalve kan er nog aan toegevoegd worden dat bij de thuisploeg Yannick Reuten gewisseld werd voor Ken Debauve (86’) en Kevin Janssens voor Ruben Verheyen.

Dessel Sport VW Hamme 2Dessel Sport - VW Hamme

De ploegen

Dessel Sport: Wim Kustermans, Jari Breugelmans, Timothy Dreesen, Nicolas Gerits, Wouter Vosters, Ratko Vansimpsen, Kevin Janssens, Thomas Jutten, Yannick Reuten, Kurt Remen en Ruben Tilburgs.
Wisselspelers: Ken Debauve, Ruben Verheyen, Sander Heesakkers en Yarne Arrazola de Onate.

VW Hamme: Griffin Devroe, Brian Vercruysse, Joey Dujardin, Jari Mariën, Matthijs Vergeylen, Stijn De Wilde,  Olivier Speltdooren, Tom Raes, Yannick Deppé, Olivier Romero Gomez en Mitch De Kuyper.
Wisselspelers: Matthias Goossens, Erdinç Kurtulus,  Yoshi Mariën en Rik Impens.   

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 26 gasten en geen leden online