header bar 2

VW HammeBruxelles RSW(Wedstrijdverslag)

De tiende thuiswedstrijd van het seizoen was zeker niet de mooiste maar met twee ploegen die wilden winnen was er hoogspanning van de eerste tot de laatste minuut. Tegen een gestalterijk en fysiek sterk White Star hebben onze aanvallend ingestelde Vigor Wuitens het nooit gemakkelijk gehad. Integendeel, toen zij diep in de tweede helft eindelijk konden scoren en instinctmatig gingen terugplooiden kregen zij het nog bepaald moeilijk. Gelukkig voor hen konden de Brusselaars hun bij momenten nadrukkelijk overwicht bij gebrek aan besluitvaardigheid niet verzilveren. Maar wat telt, is dat met een zesde seizoenzege en een eerste wedstrijd zonder tegendoelpunt in de rangschikking de dertiende plaats kon ingeruild worden voor een veiliger elfde stek.

Hamme Bruxelles 2Hamme - W.S. Bruxelles

Van meet af ging de thuisploeg op zoek naar een doelpunt. Een eerste vrijschop op een interessante plek met Olivier Speltdooren achter de bal met drie VW-aanvallers in de kleine rechthoek leverde niets op (4’). Twee minuten later was een infiltrerende Yoshi Mariën wel dicht bij de openingstreffer. Hij mikte op de verste hoek maar de bal ging buiten het bereik van de bezoekende doelman nipt naast.

White Star reageerde via een zeer bedrijvige Tchité die een voorzet met het hoofd overnam. De bal ging hoog over het doel van Griffin De Vroe (9’).

Tussen de tiende en de dertiende minuut versierde de thuisploeg drie hoekschoppen. Tot een echte doelkans kwam het echter niet. Het weerwerk van de bezoekers liet trouwens niet op zich wachten. Veel gevaar was er gelukkig niet mee gemoeid.

In de tweede helft van de eerste periode zakte het tempo en tot vloeiende combinaties kwam het niet. Scheidsrechter Vermeire hield de teugels strak wat leidde tot veel spelonderbrekingen. Tegen het halfuur aan kwam Ttcité een paar keer nadrukkelijk in beeld: een eerste keer met een vrijschop op de rand van de zestien. Het eerder zwakke schot werd zonder moeite door De Vroe geklemd (27’). Twee minuten later forceerde hij op zijn eentje slag om slinger een doelkans die hij niet kon benutten.

De thuisploeg probeerde het spel naar zich toe te trekken en ofschoon het met de passing niet zo lekker liep was er toch Stijn De Wilde die een kopbal binnen het doelkader kreeg. Die miste echter kracht om doelman Dupré te verontrusten (33’). Enkele minuten later waagde Rik Impens zijn kans. Hij besloot in het zijnet (37’).

Nog voor de koffie ging Jean Koffi van op de rechter flank op zoek naar succes. Ook hij faalde (43’). Meer opwinding was er onmiddellijk daarna aan de overkant wegens een terugspeelbal op de bezoekende doelman. VW-kapitein Speltdooren waagde zijn kans met een strakke vrijschop midden in het pak. De bal werd ontzet. In de toegevoegde tijd was er voor de thuisploeg nog een vrijschop op een goede plek voor de linker van Olivier Romero. Hij botste op de vuisten van de doelman.

 Vier minuten ver in de tweede helft kwam de thuisploeg echt wel dicht tegen het openingsdoelpunt. Met een fraaie voorzet van op links vond Olivier Romero het hoofd van Stijn De Wilde die met een krachtige kopbal de bezoekende doelman zwaar op de proef stelde. De voor zijn ploeg debuterende A1nthony Dupré toonde zijn talent door de netten met een karpersprong ongeschonden te houden (49’). Twee minuten later was het dan toch prijs wanneer de thuisploeg al combinerend tot in de zone van de waarheid geraakte en Yoshi Mariën van op links Olivier Romero bereikte die van dichtbij afdrukte maar daarbij nog de voet raakte van Stijn De Wilde zodat die het verlossende doelpunt achter zijn naam kreeg (52’).

Hamme Bruxelles 1Hamme - W.S. Bruxelles doelpunt Stijn De Wilde

Wie dacht dat de bevrijde Vigor Wuitens al voetballend op zoek zouden gaan naar een geruststellend tweede doelpunt, zag de ploeg in verdediging terugplooien met het gevolg dat de bezoekers onder impuls van een niet aflatende Tchité op zoek gingen naar de gelijkmaker. De hoek- en vrijschoppen volgenden elkaar op. Zonder succes. De thuisploeg probeerde al counterend uit de omknelling te geraken en dat lukte tot tweemaal toe. Een eerste keer wanneer Olivier Romero de ruimte kon induiken en de kans zag de doelman te lobben. De bal ging niet eens ver over het doel buiten. Nog dichter tegen een doelpunt kwam een minuut later Yoshi Mariën die zich op rechts een weg had gebaand naar het WS-doel. Zijn schot schoof van rechts naar links over de deklat buiten. Hier had Yoshi het doelpunt dat er niet kwam dik verdiend.

Voor R.W.S. BRUXELLES begon de tijd te dringen en de coach probeerde met verse krachten iets te forceren. Het foutief afbreken van een aanval moest Yannick Deppé met een gele kaart bekopen (66’). Op een vrijschop van de even voordien uit verzorging buiten de lijnen teruggekeerde Kabous kwam Griffin De Vroe gepast uit om de bal uit de lucht te plukken (70’).

Nadat bij de bezoekers al veel eerder Odimboleke en Soladio in de plaats waren gekomen van Maatoug en Sefai, stuurde Bruno Buyl Brian Vercruysse in het veld ter vervanging van Mitch De Kuyper (75’). Bij de bezoekers het sein om Soladio te vervangen door Kalonji. Nadat een zeer bedrijvige Joey Dujardin tegen een gele kaart was aangelopen (76’) beleefde de thuisploeg nog een lastig kwartier. Rik Impens werd gewisseld voor een defensiever ingestelde Matthijs Vergeylen (85’) en wat later kwam met Erdinç Kurtulus ter vervanging van Yoshi Mariën het accent nog meer op het vrijwaren van de kostbare voorsprong te liggen (89’). In blessuretijd appelleerden de bezoekers nog voor strafschop toen een door Kalonji getrapte vrijschop even in een bos van spelers was blijven hangen.

Met een laatste vrijschop van nu opnieuw van Kabous, eindigde een wedstrijd die geen schoonheidsprijs verdiende maar wel spannend was van het begin tot het einde en finaal toch de verhoopte overwinning en de daaraan verbonden kostbare drie punten heeft opgeleverd.(wp)     

De ploegen

VW Hamme : Griffin De Vroe, Joey Dujardin,  Jari Mariën, Stijn De Wilde, Yoshi Mariën, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Tom Raes, Yannick Deppé, Olivier Romero Gomez en Mitch De Kuyper. Wisselspelers: Matthias Goossens, Brian Vercruysse, Erdinç Kurtulus en Matthijs Vergeylen. Coaching: Bruno Buyl en Frank Neve.

RWS Bruxelles: Dupré, Koffi, Niankou,Vergerolle, Tchité, Matoug, Kabous, Sefaj, Ferrari, Rogé en El Masude. Wisselspelers Allard, Odimboleke, Kalonji en  Soladio. Coaching Mokhtari en John Bico.

Wedstrijdleiding: Jordy Vermeire geassisteerd door Kennth Vrehelle en Wouter Duré.

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 27 gasten en geen leden online