header bar 2

Sprimont ComblainVW Hamme(Wedstrijdverslag)

Na een ingetogen minuut stilte ter nagedachtenis van het in een verkeersongeval omgekomen VW-voetballertje Oskar geeft de thuisploeg op een wat hobbelig maar voor het overige vrij goed bespeelbaar veld meteen te kennen haar kans te zullen gaan. Onze in het wit spelende Vigor Wuitens zijn verwittigd en laten zich niet intimideren door hun in gestalte en gewicht imponerende gastheren.

Het eerste echte doelgevaar komt van Yarouba Cissoko, een van Dender overgekomen jonge Fransman. Het door hem afgevuurde schot gaat rakelings naast het doel buiten (11’). Het spel gaat nu over en weer tot Stijn De Wilde zich met een spierverrekking moet laten vervangen (21’).Mitch De Kuyper komt in.

Iets voor het halfuur wordt op het middenveld door de onzen balverlies geleden met het kwalijk gevolg dat Sprimont ineens met drie spelers voor het VW-doel opduikt. Gelukkig is er nog Olivier Speltdooren om het gevaar te keren (28’).

Tien minuten later neemt Rik Impens een vrijschop voor zijn rekening en een gepast inlopende Tom Raes kan de bal met het hoofd verlengen tot in de verste hoek van het thuisdoel:0-1 (38’).

Op slag van rust wordt Yoshi Mariën door Rik Impens in het straatje gestuurd. Onze snelle nr.10 verschijnt alleen voor doel en besluit, oog in oog met Gwenaël JAA, rakelings naast de paal (45’). Zo gaat de rust in met een ongewijzigde stand.

De tweede helft is tien minuten oud wanneer op een vrije trap van de thuisploeg Griffin De Vroe de bal met de vuist uit het doelvlak bokst. De afgeweerde bal wordt in de vlucht overgenomen door Christophe Nezer die een wereldgoal scoort zonder het zelf goed te beseffen: 1-1 (56’).

Het antwoord van onze geprikkelde Vigor Wuitens laat nauwelijks twee minuten op zich wachten. Een mooie door Yari Mariën opgezette aanval gaat via Mitch De Kyuper tot bij Olivier Romero die niet aarzelt, de bal in de vlucht overneemt en binnentrapt: 1-2 (58’).

VW wil duidelijk nog meer. Op het uur wordt Yoshi Mariën door Rik Impens in de vuurlijn gejaagd maar het schot strandt op de thuisdoelman. Een minuut later is het Yoshi Mariën die Olivier Romero een scorekans biedt maar onze topscorer besluit naast het doel (61’).

Kort daarop is de thuisploeg tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Een eerste keer kan Yari Mariën de bal net voor de doellijn wegwerken en onmiddellijk nadien moet Griffin De Vroe met een voetveeg de bal ontzetten.

Met wisselende kansen gaat de wedstrijd het laatste kwartier in. Eerst waagt Yoshi Mariën nog eens zijn kans. Zonder succes want de thuisdoelman pareert zijn schot (74’). Zes minuten later aan de overzijde mist Dorge Kouemaha een ‘gemaakt’ doelpunt wanneer hij een strakke lage voorzet ongehinderd en van dichtbij naast het doel buitentrapt (80’).

Een wake up voor de bezoekers die via Rik Impens ei zo na succes kenden toen Rik vanop 30 meter een lob riskeerde waarbij de bal op de dwarslat strandde en vandaar in de handen viel van de terug gesnelde doelman (83’). Drie minuten later zet Brian Vercruysse een actie op. Olivier Romero neemt over en stuurt Yoshi Mariën in de diepte. Derde keer goede keer moet Yoshi gedacht hebben toen hij andermaal oog in oog kwam met doelman JAA die hem als het ware biologeerde. Opnieuw trok die het schot naar zich toe, maar nu kon hij kon niet verhinderen dat de bal uiteindelijk toch tegen de netten ging: 1-3 (86’). Wedstrijd gespeeld?  Vergeet het. Op geharrewar voor het VW-doel scoort Yarouba Cissako in de slotminuut de aansluitingstreffer: 2-3 (90’). En de scheidsrechter kon er maar niet genoeg van krijgen. Hij liet nog zes minuten  doorspelen. Eerder had Bruno een zeer bedrijvige  Rik Impens vervangen door Matthijs Vergeylen. Ook Erdinç Kurtulus werd nog even van de bank gehaald (92’) om met zijn maats de overwinning op het terrein mee te kunnen vieren.

Gele kaarten waren er in deze fel betwiste partij voor de thuisspelers Nezer en Englebert; bij de VW Hamme voor Olivier Romero Gomez.

De ploegen

Sprimont Comblain begon de wedstrijd met Gwenaël Jaa, Andy Saccio, Christophe Nezer, Yaruba Cissako, Dylan Beltrame, Jérôme Bertrand,  Anthony Manfredi, Eric Benoit Matoukou, Valentin Goffin,  Dorge Kouemaha en Henry Sahuke. Invallers : Romeo Debefve, Gabriel Carvalho Alleoni, Thomas  Englebert en Randy Giargiana.

VW Hamme: Griffin De Vroe, Brian Vercruysse,  Joey Dujardin, Jari Mariën, Stijn De Wilde, Yoshi Mariën, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Yannick Deppé, Tom Raes, en Olivier Romero Gomez. Invallers: Matthias Goossens, Erdinç Kurtulus, Matthijs Vergeylen en Mitch De Kuyper.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 132 gasten en geen leden online