header bar 2

VW HammeVirton Royal Excelsior(Wedstrijdverslag)

Een door de afwezigheid van Tom Raes (ziek) en Stijn De Wilde (spierletsel) verzwakt VW Hamme is tegen een gestroomlijnd Excelsior Virton kansloos gebleken. De score, die nog hoger had kunnen oplopen, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Dat er qua spelniveau een kloof gaapt tussen de toppers en de ploegen die strijd leveren om in de 1A te overleven, staat buiten kijf. Een lichtpuntje nochtans: de invalbeurt van rustbrenger Jeroen Vanderputte die sinds september 2016 niet meer aan spelen was toegekomen.

In de aanvangsminuten probeerde de thuisploeg wel te rivaliseren met de uit de kluiten gewassen bezoekers, maar die bleken toch iets vlotter in de combinaties en scherper in de duels. Soms op het randje of zelfs erover. Scheidsrechter Mesanovic had al in de achtste minuut een gele kaart mogen bovenhalen voor een gemene fout van Harvey op Brian Vercruysse, maar hij hield het bij een vermaning.

Met een strakke wind in de rug probeerde Virton het spel met snelle uitvallen naar zich toe te trekken. Het leverde een paar vrijschoppen en een eerste hoekschop op zonder gevaar, maar wel al met een gele kaart voor Brian Vercruysse die bij een ‘professionele’ overtreding vanwege de scheidsrechter op geen clementie mocht rekenen.

Gedurende een vijftal minuten was er een licht thuisoverwicht, maar meer dan één gericht afstandsschot kwam er niet uit en de bezoekers keken op geen fout. Benjamin Schmit kwam er vanaf met een verwittiging (24’), wat voor een protesterende thuisploeg niet volstond. Geel was er dan ineens wel voor Arenate, wat leidde tot een verhitte discussie tussen Jeremy Bru en de uit zijn doel gekomen Griffin De Vroe. De scheidsrechter vond er niet beter op dan beide tot de orde te roepen met een gele kaart. De nervositeit was hiermee niet van de baan en toen Yannick Deppé de rumoerige Bru vloerde kostte dat ook hem een gele kaart (28’). Een paar minuten later vrijschop voor Hamme na fout op Deppé. Het schot was gekaderd maar te zwak om doelman Dupire te verontrusten.

Aan de overzijde ging Bru na een contact met veel misbaar liggen, doch de scheidsrechter liet er zich niet aan vangen en liet doorspelen (35’). Met de rust in zicht toonde de thuisploeg zich een paar minuten de betere: eerst was er een goede combinatie Romero-De Kyuper die tot een dubbele hoekschop leidde (38’) en twee minuten later werd Jari Mariën met een doorsteekpas op het bezoekende doel af gestuurd. Hij besloot op de hem tegemoet komende doelman (40’). Eén minuut later aan de overzijde had Jerome Simon een doelpunt aan de voet maar zijn schot ging aan de verste paal buiten. Met nog een schietkans voor Rik Impens (44’) haalde de thuisploeg de rust met een gelijke stand:0-0

De tweede helft was nauwelijks op gang gefloten of de bezoekers, bij wie JF Mbuba de geel-geboekte Arenata had vervangen, versierden een hoekschop op rechts. Strak getrapt vond de bal doorheen een statische VW-linie een Virton-hoofd dat Griffin De Vroe zonder verweer liet: 0-1 (46’). In de daarop volgende minuten had de score door mistasten in de verdediging tot tweemaal toe kunnen oplopen, maar de bezoekers lieten wenkende kansen liggen. Hieruit putte de thuisploeg de moed om in de tegenaanval te gaan. Dat was blijkbaar in de kaart gespeeld van Virton dat met een goede passing het dodelijke wapen van de counter begon te hanteren. Bru miste een uitgelezen kant om de voorsprong van zijn ploeg te verdubbelen (62’). Coach Defays verving Schmit door Ngadrira (66’) en vijf minuten later bracht Bruno Buyl op zijn beurt Erdinç Kurtulus in het veld voor Matthijs Vergeylen en Jeroen Vanderputte voor Brian Vercruysse (71’).

Drie minuten later werd het in onduidelijke omstandigheden 0-2. Terwijl velen zich aan een spelonderbreking verwachtten omdat aan de ene zijde van het speelveld een Virton-speler geveld lag (of dat simuleerde) had de scheidsrechter gewoon laten doorspelen. Was het nu JF Mbuba of Bru die scoorde? Het doet er niet toe: de 0-2 kwam op het bord (74’). Luttele minuten later zag iedereen ook al nummer drie, maar dat feestje ging niet door omdat Bru zijn doelpunt afgekeurd zag. Kwam daarbij dat hij in duikvlucht tegen de doelpaal was geland en zich daarbij verschrikkelijk moet bezeerd hebben want zelfs na verzorging kostte het hem minuten om de weg naar de zijlijn te vinden. Een tweede geel werd rood en de scheidsrechter gebaarde dat hij met het spelletje tijd rekken rekening ging houden (78’). Wat hij achteraf niet deed, maar toen lag de eindstand al vast.

Nadat ook nog Joey Dujardin op een geel karton was getrakteerd (79’), kwam de doodsteek van het derde doelpunt er twee minuten later:0-3 (81’). Toch nog een reactie van de thuisploeg via Yoshi Mariën, die met een schot op de kruising dicht bij een eer-reddend doelpunt kwam (82’). Er kwam nog een laatste wissel bij Virton met de vervanging van Simon door Ngadrira (85’) en na een door Mbuba verkeken ultieme kans (91’) floot scheidsrechter Admir Mesanovic een voor de thuisaanhang teleurstellende wedstrijd af. Verliezen van een sterkere tegenstander is geen schande. Erger is dat zowel Brian Vercruysse als Yannick Deppé er met een derde gele kaart niet mogen bij zijn voor de uitwedstrijd bij Sp Hasselt. (wp)

De ploegen

VW Hamme vatte de wedstrijd aan met Griffin De Vroe, Brian Vercruysse, Joey Dujardin, Jari Mariën, Matthijs Vergeylen, Yoshi Mariën, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Yannick Deppé, Olivier Romero Gomez en Mitch De Kuyper. Op de bank : Matthias Goossens, Jeroen Vanderputte, Erdinç kurtulus en Abdelkader Bensalam. Coaching: Bruno Buyl en Frank Neve.

Excelsior Virton begon met Dupire, Schmit, Goulard, Angilulli, Arenate, Bru, Lesquoi,Harvey, Fall, Simon en Randriambololona. Invallers: Valette, Mbuba, Ngadrira en Diakhaby. Coaching: Frank Defay en Michel Lollier.

Wedstrijdleiding: Admir Mesanovic, bijgestaan door Stijn De Meulemeester en Lennert Becquet.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 25 gasten en geen leden online