Hasselt SportkringVW Hamme(Wedstrijdverslag)

De thuisploeg begint aan de wedstrijd met aanvallende intenties. Een eerste doelpoging van M’Barki wordt zonder veel moeite gepareerd door Griffin De Vroe (3’). Gevaarlijker wordt het wanneer Ouedraogo alleen voor het doel verschijnt maar naast besluit (7’).

Het spel golft nu over en weer met toch de beste kansen voor Hasselt, zeker wanneer van de voet van Ouedraogo een voorzet vertrekt die kan overgenomen worden door Sibidé. De paal brengt redding (15’).

Rond de twintigste minuut komen onze Vigor Wuitens nadrukkelijk beter in de wedstrijd. Eerst is er een mooie schietkans wanneer Yoshi Mariën de bal teruglegt voor Rik Impens maar diens schot gaat over het doel buiten (21’). Onmiddellijk daarop is er een open kans voor Matthijs Vergeylen die de bal niet voorbij de doelman krijgt. Een toegesnelde Olivier Romero kan evenmin succesvol afronden (22’).

Beide ploegen houden nu elkaar in evenwicht met nog een doelkans aan elke kant. Eerst is er een afstandsknal van M’Barki die door de deklat wordt gestuit (35’).  Op slag van rust ziet Mitch De Kuyper een kans en wil Olivier Romero in schietpositie brengen. Deze laatste was evenwel iets te ver afgeweken om trefzeker te kunnen besluiten. Doelman Daniëls vangt de bal. Het wordt rusten bij een 0-0 stand.

Bij de aanvang van de tweede helft is er meteen een goede kans voor Matthijs Vergeylen die de flank afloopt en de thuisdoelman op zich ziet afkomen. Hij legt de bal iets te ver terug voor Olivier Romero. Kans verkeken (50’).

Twee minuten later laat M’Barki zich andermaal gelden. Nu geen afstandsschot maar een ‘roller’, die rakelings naast de doelpaal buiten gaat (52’).

Nieuwe grote kans voor Olivier Romero die alleen op doel afgaat en de uitkomende doelman met een stiftbal probeert te verslaan. De bal gaat over het doel (54’).

Tien minuten later komen onze Vigor Wuitens op voorsprong wanneer Dennes De  Kegel wordt aangespeeld door Yoshi Mariën en na een ren de perfecte voorzet aflevert die door Olivier Romero met het hoofd wordt overgenomen: 0-1 (64’).

De vreugde is evenwel van korte duur want op een verdedigende fout die Erdinç Kurtulus een gele kaart kost volgt een vrijschop van Jo Matland die Jeffrey Rentmeister bereikt en het zoveelste doelpunt op een stilstaande fase is een feit : 1-1 (67’).

Bruno Buyl vervangt Dennes De Kegel door Brian Vercruyse en kort nadien valt er voor het wegtrappen van de bal een vermijdbare gele kaart voor Olivier Romero.

Wanneer M’Barki op snelheid op het doel van De Vroe afgaat en afdrukt kan de Hamse keeper in eerste instantie een doelpunt nog afweren maar de gevolgde Sibidé is bij de pinken en kopt de bal binnen: 2-1 (74’).

Onze Vigor Wuitens maken nu verwoed jacht op de gelijkmaker maar dat leidt op de counter ook tot opeenvolgende kansen voor de thuisploeg. Eerst verschijnt Sibidé alleen voor De Vroe maar hij besluit over het doel (77’). Twee minuten later is er een reuzekans voor Bilican die alleen op De Vroe afgaat. De VW-doelman blijft er kalm bij en weert het schot af (80’).

Een niet aflatende Yoshi Mariën komt opzetten via de flank maar zijn voorzet over de grond landt te ver van de voet van Olivier Romero (84’). Een minuut later aan de overkant een tweede kans voor Bilican die, alleen voor doel, van dichtbij op de deklat besluit (85’).

Een minuut later levert een mee opgerukte Tom Raes  een mooie voorzet af waarop de inlopende Matthijs Vergeylen keihard maar helaas rakelings naast de paal besluit (86’). Kans op een late gelijkmaker gemist? Toch niet want in blessuretijd slaagt Olivier Romero er toch nog in een voorzet van Yoshi Mariën in doel te verlengen: 2-2 (92’).

Opluchting voor een gelijkspel dat de beloning is voor de getoonde strijdlust maar anderzijds voor een deel ook te danken is aan een gebrek aan besluitvaardigheid bij de thuisploeg.

De ploegen

Sp. Hasselt begon aan de wedstrijd met Glenn Daniëls, Ridwane M’Barki, Jo Matland, Jeffrey Rentmeister, David Vandecauter,  Ruben Corstjens, David iboma, Alfred Ouedraogo, Francesco Carratta, Mustapha Jarju en Ibrahim Sibidé. Op de bank; Dylan Swinnen, Anthony Di Lallo,  Ferbat Teker en Bilican. Coaching: Johan Houben.

VW Hamme trad aan met Griffin De Vroe, Erdinç Kurtulus, Matthijs Vergeylen, Jeroen Vanderputte Yoshi Mariën, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Tom Raes, Olivier Romero Gomez, Dennes De Kegel en Mitch De Kuyper. Wisselspelers: Mathias Goossens, Brian Vercruysse, Jari Mariën en Jelle D’Heer. Coaching: Bruno Buyl en Frank Neve.

Wedstrijdleiding: Gert Deckers geassisteerd door Kristiaan Cannaerts en Maarten Coeck.

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd