header bar 2

VW HammeHeist KSK(Wedstrijdverslag)

Met twee aanvallend ingestelde ploegen komen er van bij het begin kansen over en weer. De eerste was voor de bezoekers die met Challouk al in de eerste minuut schuin op het thuisdoel afgaat. Hij besluit naast. De Vigor Wuitens zijn gewaarschuwd maar moeten in de eerste tien minuten het meesterschap van Heist ondergaan. Verdedigend werk kost Joey Dujardin dan al snel een gele kaart. Onze blauw-zwarten slagen er gelukkig snel in het tij te keren en het evenwicht te herstellen. Zij tonen zich een tijdje zelf de beteren.

Een eerste kansje komt er Yoshi Mariën maar succes blijft achterwege (16’). Enkele minuten later versieren de bezoekers een vrijschop. Webers schiet in de muur, de bal schampt af en gevaar geweken (20’).

VW Hamme KSK HeistVW Hamme - KSK Heist

Dichter bij een doelpunt is Olivier Romero maar zijn kopbal wordt op de lijn geklemd door doelman Stroobants (26’). Enkele minuten later een mooie kans voor de bezoekers maar Laurent Dethier faalt in de afwerking (30’)

Volgen dan enkele minuten met goed aanvallend voetbal van de thuisploeg. Eerst strandt een schot van Yoshi Mariën op de vuisten van doelman Stroobants (34’) en kort daarop mist Mitch De Kuyper van een niet een voorzet vanop rechts.

Heist voelt het gevaar en probeert het spel te verleggen. Op een tegenaanval komt Olivier Romero nu wel dicht bij het openingsdoelpunt maar zijn schot strandt op de paal (38’). De bezoekers krijgen kort voor de rust nog een vrijschop, maar de rust wordt gehaald met een blanco score na een boeiende eerste helft.

Nauwelijks afgetrapt is de eerste kans voor de thuisploeg wanneer Mitch De Kuyper met een voorzet Rik Impens kan bereiken . Onze nummer 11 schiet meteen op doel maar de bal ketst af op een been en loopt buiten (46’).  Te noteren is dat Dennes De Kegel voor de tweede helft vervangen is door Jari Mariën.

Voorbij het uur komen de bezoekers dreigend opzetten. Eerst moet Olivier Speltdooren met een sliding de bal voor de voeten van Dries Ventose wegwerken(65’) en even later moet Griffin De Vroe een schot pareren van de Heistse topscorer Challouk (67’).

Bij de bezoekers wordt Webers vervangen door Santoro en valt er een gele kaart voor Regnier. Ook invaller Santoro kijkt al snel tegen het gele kartonnetje aan.

Met nog een kwartier te gaan loopt Mitch De Kuyper langs de lijn en legt de bal mooi terug voor de inlopende Jeroen Vanderputte die met een grondscherend schot door een bos van spelers scoort tegen zijn voormalige ploeg: 1-0 (76’).

VW Hamme KSK Heist 2VW Hamme - KSK Heist (Jeroen Vanderputte)

Deze hoopgevende stand blijft net geen tien minuten op het bord want op een hoekschop is er Badiane Coly om op zijn beurt met een schot over de grond de gelijkmaker op het bord te schieten: 1-1 (85’). Een zegehongerige thuisploeg legt zich hier niet bij neer en gooit alles in de aanval. Bij een vrije trap vindt Olivier Speltdooren het hoofd van Mitch De Kuyper die de bal rakelings over het bezoekende doel kopt (87’). Drie minuten later dwingt Hamme nog een hoekschop af. De bal valt in de voeten van Olivier Speltdooren die vanop het penaltypunt afdrukt. De bal gaat helaas hoog over het doel buiten (90’).

In de toegevoegde tijd is er nog een verre uittrap van Griffin De Vroe, maar het winnend doelpunt dat de thuisploeg zeker niet zou gestolen hebben blijft jammer genoeg uit.

De Ploegen

VW Hamme kwam aan de aftrap met Griffin De Vroe, Joey Dujardin, Yoshi Mariën, Jeroen Vanderputte, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Tom Raes,  Yannick Deppé,  Olivier Romero Gomez, Dennes De Kegel en Mitch De Kuyper. Invallers: Matthias Goossens, Brian Vercruysse, Jari Mariën en Matthijs Vergeylen.

SK Heist startte met Niels Stroobants, David Wijns, Bart Webers,  Amadou Badione, Roel Grant, Ugo Nwadikwa, Roel Tambeur, Thomas Regnier, Youssef Challouk, Laurent Dethier en Dries Ventose. Op de bank: Van Aerschot,  Curtis Kabeya, Mathieu Troonbeeckx en Fausto Santoro.

Scheidsrechter: De heer Marnic Claes, bijgestaan door de heren Gaetan Van Calenbergh en Kenneth Verhelle.

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 78 gasten en geen leden online