VW HammeGeel ASV(Wedstrijdverslag)

Op de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft de VW Hamme voor eigen volk een zesde nederlaag geleden. Na Dessel, Oudenaarde, Dender, Beerschot Wilrijk en Virton met de ASV Geel niet toevallig nog een ploeg uit de bovenste helft van de rangschikking. De Vigor Wuitens werden wel niet weggespeeld, maar het jonge Geel was meester in de omschakeling en maakte met rechttoe-rechtaan voetbal het verschil. Met overdreven cijfers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd na een aarzeling in de thuisverdediging die door Yadi Bangoura na een wanhoops-interventie  van Griffin De Vroe in twee tijden werd afgestraft: 0-1 (4’). Geel drukte door en na twee opeenvolgende hoekschoppen diende de thuisdoelman na een minder geslaagde uittrap met de voet een tweede doelpunt te voorkomen (15’). Na nog twee hoekschoppen op rij luwte de bezoekende aanvalsdrift en kreeg de wedstrijd een evenwichtiger uitzicht. Verder dan een hoekschop brachten onze Vigor Wuitens het vooralsnog niet.

Hamme Geel 1VW Hamme - ASV Geel

Tegen het halfuur aan diende De Vroe nog eens uit te pakken met een redding (28’), maar in het laatste kwartier was het toch de thuisploeg die de toon zette en na een hoekschop via Stijn De Wilde zeer dicht bij de gelijkmaker kwam. In die spelfase kwam het tot een botsing tussen de VW-spits en doelman Yves Lenaers. Het spel lag minutenlang stil en het zag er naar uit dat de doelman na verzorging kon voortspelen. Tot hij in zijn doel ging neerzitten en vervangen diende te worden door bankzitter-ploegkapitein Jo Christiaens die zijn nummer 2 inruilde voor het nummer 26 van de niet aanwezige tweede doelman. Rare toestand maar met kwalijke gevolgen voor de thuisploeg want nog in de waan van de gelijkmaker – de bal die net voor-of over de doellijn was geweest doch nog werd weggewerkt – leidde een verre uittrap in de andere richting via Bangoura tot een tweede bezoekend doelpunt. Koud gepakt, zo heet dat, en de rust in met 0-2.

VW Hamme - ASV GeelVW Hamme - ASV Geel

In de tweede helft deed de thuisploeg lovenswaardige pogingen om het tij te keren. Dit leidde tot veldoverwicht en een goed schot tussen de palen (56’), maar een voor buitenspel afgekeurd derde Geels doelpunt hield de verwittiging in voor wat nog komen zou nadat Yoshi Mariën, die in een duel een schouderletsel opliep en vervangen diende te worden. In zijn plaats kwam Matthijs Vergeylen en met aanvaller Mitch De Kuyper in de plaats van verderdiger Erdinç Kurtulus speelde coach Bruno Buyl alles of niets. Het werd niets.

Nadat op het uur Griffin De Vroe een zo goed als gemaakt doelpunt nog verhinderde, was het Ahmet Karadayi die op de counter drie minuten later toch de 0-3 op het bord zette (62’).En Geel kreeg onder de impuls van een bedrijvige Kenneth Kerckhofs nog meer kansen. Met een door Casper De Norre afgevuurd afstandsschot werd het 0-4 en was de wedstrijd gespeeld(70’).

Een haakfout op Mitch De Kuyper in de zestien gaf Olivier Romero de gelegenheid op strafschop de ‘eer van zijn ploeg te redden’ maar vooral zijn doelpuntentotaal op te voeren naar 17 eenheden.

VW Hamme - ASV GeelVW Hamme - ASV Geel

Bij de bezoekers werd Nicolas Robin nog vervangen door Willem Celen (79’) en een minuut later was het ei zo na 1-5 op een persoonlijke poging van een bezoekende speler die van op de eigen helft door de lengteas van het veld oprukte, doelman De Vroe omspeelde maar wat te ver was uitgeweken en door de terug gesnelde thuisgoalie werd belet hét doelpunt van de wedstrijd te scoren(80’).

‘Deserterende’ supporters zagen niet meer hoe de scheidsrechter een gele kaart bovenhaalde voor Ahmet Karadayi (82’), die enkele minuten later zelf nog dicht bij een vijfde doelpunt kwam (86’). De scheidsrechter liet nauwelijks overspelen en bij het eindsignaal spoedde iedereen zich naar de kantine, de ‘socio’ en de kleedkamer om getuige te zijn van de overwinning van Greg Van Avermaet in Parijs-Roubaix, zodat het ondanks de zware nederlaag in Hamme toch nog wat feest was.(wp)

De ploegen

VW Hamme: Griffin De Vroe, Brian Vercruysse, Joey Dujardin, Erdinç Kurtulus, Jeroen Vanderputte, Stijn De Wilde, Yoshi Mariën, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Tom Raes en Olivier Romero Gomez.
Invallers: Matthias Goossens, Matthijs Vergeylen, Sanjay Aerts en Mitch De Kuyper.
Coaching: Bruno Buyl en Frank Neve

ASV Geel: Yves Lenaerts, Jo Christiaens, Kristiaan Haagen, Kenneth Kerckhofs,  Nick Hulsmans, Koïta Aboubakary, Sam Vanaken,  Jadi Bangoura, Nicolas Robin,  Casper De Norre en Ahmet Karadayi. Invallers: Jo Christiaens, Benjamin Vandenackerveken, Jasper Van Der Heyden  en Willem Celen.
Coaching: Nicky Hayen en Ivo Thoelen

Wedstrijdleiding: Bart Zeebroek, geassisteerd door Dirk Schoenmaeckers en Wouter Duré. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd