Heist KSKVW HammeEén doelpunt van Webers volstaat

Speler-trainer Jamaïque Vandamme voerde enkele wijzigingen door in het elftal. Nathan Leyder viel uit de selectie en Xavier Luissint en Jorrit D’Haeseleer stonden aan de aftrap.

In de openingsminuut kwam Troonbeeckx net te kort op een voorzet Oryee te stoppen. Aan de overkant had doelman Stroobants een save nodig op een vrijschop van Ivens. Na 5 minuten besloot alweer Troonbeeckx onbegrijpelijk over. Ook Napoleone kreeg in het eerste kwartier nog twee goede kansen. Onze Wuitens kwamen in die periode heel goed weg, mede dankzij een alweer uitstekende De Vroe. Na een halfuur moest Lander De Keersmaeker met een verrekking in de rechterdij naar de kant. Brian Vercruysse nam zijn plaats in. Daardoor kwam Dujardin centraal te staan en nam Brian zijn linkerpositie in. Intussen zakte de druk van de thuisploeg weg en bereikte Hamme zonder al te veel problemen de rust.

Ook in het vierde kwartier kabbelde de wedstrijd zonder enige kansen langs weerszijden verder.

Rond de 70ste minuut was het weer alle hens aan dek in de Hamse defensie. Een schot van Troonbeeckx werd afgeblokt door Speltdooren. De aansluitende hoekschop voor de thuisploeg zorgde ook weer voor een heet standje voor het Hamse doel. Maar doelman De Vroe bleef overeind.  In de slotminuten gebeurde het dan toch. Brian Vercruysse, die enkele minuten voordien al terecht geel had gekregen, kreeg voor een nieuwe stevige tackle, waar hij ditmaal wel de bal speelde, opnieuw geel. Uit de daaruitvolgende vrijschop kon de vrijstaande Webers de thuisploeg toch nog op voorsprong brengen.

Een verdiende overwinning voor de thuisploeg waardoor blauwzwart met nul op negen achterblijft.

Doelpunt: 84’ Webers 1-0.

VW Hamme speelde met: Griffin De Vroe, Olivier Speltdooren,  Joey Dujardin, Lander De Keersmaeker (24’ Brian Vercruysse), Arne Ivens, Xavier Luissint, Jorrit D’Haeseleer (85’ Jules Vits),  Yoshi Mariën (70’ Mitch De Kuyper), Gilles Van Remoortere, Stijn De Wilde, Jamaiqe Vandamme.

Scheidsrechter was de heer Kevin Debeuckelaere.

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018