VW HammeBerchem SportVW Hamme - Berchem Sport Wedstrijdverslag

Al onze jeugdploegen werden vandaag tijdens de rust van de wedstrijd tegen Berchem aan de supporters voorgesteld. Een prachtig initiatief van het jeugdbestuur dat voor de wedstrijd al bloemen overhandigde aan Walter Mertens en Francois De Graef voor hun belangeloze en jarenlange inzet voor onze jeugd.

Ook de spelers van het eerste elftal lieten zich door de aanmoedigingen van de meer dan 200 aanwezige jonge talenten opjutten en pakten tegen Berchem heel belangrijke punten. Na een diepe bal van Ivens kon Vits knap lobben en stond De Wilde op de goede plaats om te scoren. Zorbo reageerde aan de overkant maar ook een vrijschop van Speltdooren en een kopbal van Dekuyper zorgden voor gevaar. Toch werd het snel 1-1 en even later zelfs 1-2. Zowel Mauro als Verstraeten konden aan de aandacht van onze defensie ontsnappen.  Maar onze spelers lieten zich niet ontmoedigen. Jules Vits, die pas kort voor de aftrap zeker was van zijn plaats omdat Jorrit D'Haeseleer tijdens de opwarming toch nog fit bleek, draaide zich vrij en trapte knap binnen. In dezelfde minuut kon Mitch Dekuyper, met zijn eerste van het seizoen, een voorzet van Van Remoortere verlengen en stond de 3-2 eindstand al na 37 minuten op het bord.

In een viriele tweede helft probeerden de bezoekers met veel powerplay alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Maar Griffin De Vroe moest slechts één keer echt tussenkomen. Aan de overkant konden Stijn De Wilde en Mitch Dekuyper net niet scoren.

Zo bleven de 3 punten in eigen huis.

Enig minpuntje was wel het uitvallen van Arne Ivens, die vermoedelijk een spierscheurtje in de lies opliep. Ook Jules Vits moest na de rust gekwetst naar de kant.

Scheidsrechter: De Clercq.

VW HAMME: De Vroe, Dujardin, Speltdooren, Kurtulus, De Keersmaeker, Ivens (51’ Leyder), Vits (55’ Vercruysse), Van Remoortere, Yoshi Mariën, Dekuyper, De Wilde.

BERCHEM SPORT: Appels, De Wilde, Van Minnebruggen, Kamneng, Absisan (56’ Maluka), Hairemans (80’ Van den Heuvel),  Zorbo, Verstraeten, Van de Velde, Mauro, Carrez.

Doelpunten: 9' De Wilde 1-0, 19' Mauro 1-1, 25' Verstraeten 1-2, 36' Vits 2-2, 37' Dekuyper 3-2

ozio_gallery_nano

(Video en foto's Etienne D'Hooge)

1 SK LOMMEL 30 71