header bar 2

  • 1
  • 2

VW HammeMet de zomerse kampioenenviering op zondag 8 mei jl. is de laatste bladzijde van het successeizoen 2015-2016 definitief gekeerd, maar dit wil niet zeggen dat het voor het clubmanagement al vakantie is. Integendeel, het nieuwe seizoen, het eerste in de historisch nieuwe hoogste klasse van het Amateurvoetbal, is in volle voorbereiding. Voor een overzicht van de huidige stand van zaken wat de samenstelling van de A-kern betreft,

Nieuwe jonge spelers

Trouw aan een sinds jaren gevoerd beleid dat er op gericht is ontplooiingskansen te bieden aan getalenteerde jonge voetballers, heeft de K. FC Vigor Wuitens Hamme voorlopig een drietal nieuwe spelers aangeworven:

Jules Vandekerckhove , een 19-jarige flankaanvaller die zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Jules genoot zijn jeugdopleiding bij AA Gent (u8 tot u13) en vervolgens bij Cercle Brugge (u14 tot -19). Hij is woonachtig in Kalken, waar hij bij de lokale HO Kalken als 6-jarige met voetbalspelen begon;

Yohsi en Jari Mariën, over een paar maanden 20, zijn in Melsele wonende voetballende tweelingbroers die hun opleiding genoten bij Waasland Beveren (tot u11) en vervolgens bij Germinal Beerschot. Als 17-jarigen speelden beiden al in het fanion-elftal van Hoogstraten VV.

Joshi is een snelle, technisch vaardige rechtse flankaanvaller die in het voorbije seizoen 32 selecties haalde en 18 keer in het basiselftal startte.

Jari is een polyvalente middenvelder die op links of rechts als flankverdediger kan opgesteld worden. In het voorbije seizoen totaliseerde hij 21 selecties en startte 14 keer in de basis.

Een hartelijk welkom aan Jules, Joshi en Jari. Gelukwensen ook voor beloften-doelman Gilles Van Haver en Sanjay Aerts, die in de A-kern worden opgenomen.

Contractverlengingen

Zoals eerder al gemeld hebben Olivier Speltdooren, Erdinç kurtulus, Brian Vercruysse, Olivier Romero Gomez, Jeroen Vanderputte en Matthias Goossens bijgetekend. Het blijft voorlopig nog wachten op de beslissing van een twijfelende Jan Criel.

Spits Stijn De Wilde is na een lange revalidatie opnieuw fit en speelklaar.

Vacatures

Voor een aantal posities zijn er vooralsnog vacatures. Het gaat meer bepaald om een centrale verdediger, een ‘box-to-box’-voetballer, een spits en een aanvallend ingestelde polyvalente middenvelder. Los van de vereiste voetbalkwaliteiten wordt uitgekeken naar kandidaten met gestalte die een jeugdopleiding genoten bij een Eersteklasser en woonachtig zijn binnen een straal van 50 km. Kandidaturen worden ingewacht bij clubmanager Daniël Depaepe.

Vertrekkers

Een speler die nog onder contract ligt, maar wil vertrekken is Sander Maertens.

Spelers die de club verlaten zijn Ruben Ketels (naar SV Temse), Fabio lo Giudice (naar SK Sint-Niklaas), Irfan Hadzic (terug naar Bosnië), Gianni Van Den Buijs (naar Duffel), Jonas Vinck, Emre Dönmez en Mbani Maluka ( allen naar een tot dusver nog onbekende bestemming).

Wedstrijden 1ste speeldag

Zaterdag 2 september 2017
FC Seraing - A.S.V. Geel-
K.MSK. Deinze - Dessel Sp.-
K.S.K. Heist - Oosterzonen-
Lommel United - Oudenaarde-
Zondag 3 september 2017
Berchem Sport - R. Virton-
VW Hamme - Chatelet-Farciennes-
Knokke F.C. - Maasmechelen-
E. Aalst - FC Dender-


Stand

  Ploeg W P
1 E. Aalst 0 0
2 Berchem Sport 0 0
3 Chatelet-Farciennes 0 0
4 K.MSK. Deinze 0 0
5 FC Dender 0 0
6 Dessel Sp. 0 0
7 ASV Geel 0 0
8 VW Hamme 0 0
9 K.S.K. Heist 0 0
10 Knokke F.C. 0 0
11 Lommel United 0 0
12 Maasmechelen 0 0
13 Oosterzonen 0 0
14 Oudenaarde 0 0
15 FC Seraing 0 0
16 R. Excelsior Virton 0 0

Wie is online

We hebben 51 gasten en geen leden online