header bar 2

  • 1
  • 2

VW HammeAan het eind van dit seizoen zet Louis Mergan, oefenmeester van generaties VW-doelmannen, een punt achter zijn voetbalcarrière. Tussendoor was hij als keeperstrainer ook aan de slag bij Sporting Lokeren, Eendracht Aalst en Dender, maar hij keerde steeds naar Hamme terug.

Vorige zondag is Louis, die zestig is geworden en er als trainer een loopbaan heeft opzitten van bijna dertig jaar, in het hem vertrouwde gemeentelijk voetbalstadion gevierd. Het begon al bij de aftrap van de wedstrijd tegen Geel waar hij in de middencirkel door alle spelers op een accolade werd getrakteerd. De langste en innigste – hoe kon het anders? – was die van Griffin De Vroe.

Dat de aftrap werd gegeven door wellicht de jongste dreumes die ooit op het speelveld aan het werk is gezet, zal Louis met trots hebben vervuld want de kleine  Xiano was niemand anders dan zijn kleinzoon die hem, wellicht niet zonder bijgedachte, een chocoladen wedstrijdbal cadeau had gedaan.

Het laat zich raden dat Griffin De Vroe voor zijn leermeester bij deze gelegenheid ook gaarne een duitje in het zakje had gedaan door tijdens de match ‘de nul’ te houden,  maar dat was met een aanvallend ingestelde tegenstander als de ASV Geel blijkbaar wat te hoog gegrepen. Hiervoor komt wel nog een tweede kans want Louis Mergan sluit zijn trainerscarrière pas definitief af met de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Coxyde VV op zaterdagavond 29 april.

Na de wedstrijd tegen Geel ging de viering ondanks de nederlaag met de gebruikelijke toespraken en geschenken verder. Bedankt, Louis, voor zoveel jaren gedreven beoefening van een heel aparte tak van het voetbaltrainerschap. 

 

 

ozio_gallery_nano

Wedstrijden 1ste speeldag

Zaterdag 2 september 2017
FC Seraing - A.S.V. Geel-
K.MSK. Deinze - Dessel Sp.-
K.S.K. Heist - Oosterzonen-
Lommel United - Oudenaarde-
Zondag 3 september 2017
Berchem Sport - R. Virton-
VW Hamme - Chatelet-Farciennes-
Knokke F.C. - Maasmechelen-
E. Aalst - FC Dender-


Stand

  Ploeg W P
1 E. Aalst 0 0
2 Berchem Sport 0 0
3 Chatelet-Farciennes 0 0
4 K.MSK. Deinze 0 0
5 FC Dender 0 0
6 Dessel Sp. 0 0
7 ASV Geel 0 0
8 VW Hamme 0 0
9 K.S.K. Heist 0 0
10 Knokke F.C. 0 0
11 Lommel United 0 0
12 Maasmechelen 0 0
13 Oosterzonen 0 0
14 Oudenaarde 0 0
15 FC Seraing 0 0
16 R. Excelsior Virton 0 0

Wie is online

We hebben 60 gasten en geen leden online