David Van Hoyweghen wordt sportief verantwoordelijke

VW HammeFrank Magerman nieuwe trainer

Zondagochtend werd Frank Magerman (41) voorgesteld als de nieuwe trainer voor volgend seizoen. Ahmed Türk wordt zijn assistent, Geert Vermeire blijft op post als keeperstrainer. David Van Hoyweghen wordt de nieuwe sportieve verantwoordelijke.

Frank Magerman, Jo Laureys, David Van Hoyweghen en Ahmed TürkFrank Magerman, Jo Laureys, David Van Hoyweghen en Ahmed Türk

Van Hoyweghen en Magerman voetbalden ooit samen bij KSK Beveren. Nadien splitsten hun wegen maar nu vinden ze elkaar dus terug bij blauwzwart waar ze samen met het vernieuwde bestuur onder leiding van voorzitter Jo Laureys een nieuwe dynamiek aan de club willen geven. “We willen de kaart van de jeugd trekken en ook nieuwe spelers uit de streek aantrekken. Nog deze week zullen we een hele reeks namen bekend maken. We streven naar een A-kern van 20 spelers aangevuld met de doelmannen”, aldus Van Hoyweghen.

Magerman, die na zijn spelersloopbaan bij KSK Beveren ook bij SV Waregem, KV Oostende, Geel, Eendracht Aalst, Red Star Waasland en Rupel Boom speelde was als trainer ondermeer aan de slag bij Beerschot Wilrijk en FC Duffel. “Toen ik de vraag kreeg van Hamme heb ik niet lang getwijfeld. Dit project spreekt me aan. We starten met een compleet nieuwe staf, een nieuw bestuur en dus zal het in het begin zeker wat zoeken zijn voor alles op zijn plooi valt. Sportieve ambities kan ik nu dan ook nog niet uitspreken. Maar ik wil wel een enthousiaste en gretige groep voetballers samenstellen die er voor moeten zorgen dat de sfeer van vroeger op en rond het veld kan terugkomen”, aldus Magerman tijden de voorstelling.

Naast de nieuwe coach werd ook Ahmed Türk aangesteld als T2. Türk, die in Zele woont, werkt voltijds bij de voetbalbond waar hij assistent is van Wesley Sonck bij de nationale U18. “Ik wou echter graag opnieuw tussen de spelers op het trainingsveld staan. Dat kan ik hier netjes  combineren met mijn taak bij de voetbalbond.”

Nog deze week zal de club een hele reeks nieuwe spelers aankondigen.  De trainingen worden op 5 juli hervat. Op zaterdag 7 juli wordt er al geoefend tegen KV Mechelen.

(VW-dwarskijker)